Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Bumblebee (4K Ultra HD)

20. maj 2019 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bumblebee (4K Ultra HD) billede

Hurra for en ny start. Bumblebee er en selvstændig genrejsning af Transformers-universet, hvilket var påkrævet efter Michael Bays fantasiløse 5'er.

Der er dømt Duran Duran, Bon Jovi, Tears For Fears, Wang Chung, Simple Minds, A-ha, Rick Astley, Steve Winwood og The Smiths, når Hailee Steinfeld tager tilbage til 1987 i rollen som Charlie. En tid hvor walkman var allemandseje, og hvor VW boblen var et anerkendt køretøj. Særligt én skiller sig ud, nemlig en skriggul af slagsen. Og så med et lille signifikant autobot-mærke midt på rattet. Hvis du ikke ved hvad en autobot er, så skal du starte et helt andet sted, og det hedder Google, hvor du i søgefeltet taster Transformers.

Kender du omvendt alt til Hasbros legetøjsunivers med de formelige transportmidler som kan forvandles til krigeriske robotter, så er du på rette hylde her. Efter fem film om kampen mellem de gode Autobots og de onde Decepticons er der blevet plads til en stand-alone film om en fanfavorit i form af Bumblebee. Den efterhånden langstrakte Transformers-franchise startede fremragende med en særdeles vellykket første film. Siden har Michael Bay desværre, som vanligt, kastet bulder, brag og eksplosioner ind fra højre og venstre og ladt fortællingerne komme i anden række. Derfor er de fleste da også enige om at jo længere hen man kom i filmrækken, jo ringere en oplevelse fik man. Helt skidt gik det da også med Transformers 5: The Last Knight som denne signatur ikke kunne svinge op på mere end 2 sølle stjerner. Langt bedre går det denne gang, da der er blevet luftet ud på instruktørgangen og fordi der rent faktisk er en vedkommende historie at fordybe sig i.

Ja, faktisk får Bumblebee 4 flotte og fortjente stjerner, og årsagerne kommer her. 1) For det første passer Hailee Steinfeld (True Grit, Ender’s Game) perfekt ind i rollen, som den konfuse teenager Charlie, som er lidt af en teknikernørd. At det lige bliver hende som Bumblebee støder ind i, kunne næppe havde været meget bedre. Jeg vil ikke kalde præstationen for fremragende, men den er bare totalt passende i forhold til form og sammenhæng. 2) Historien er simpel og relevant for forståelsen af Transformers-indtoget på Jorden. Cybertron er faldet, og autobotternes leder Optimus Prime beordrer Bumblebee (som endnu ikke er navngivet) til at rejse til planeten Jorden, for at oprette et skjulested til artsfællerne. Uheldigvis får et par Decepticons færden af den gule robot, og de skyr ingen midler for at opnå totalt udryddelse af deres modpart. En kamp for Jorden og fremtiden kan begynde. 3) Afstemning mellem actionscenernes effekter og deres betydning for den samlede handling er spot on. Det bliver aldrig overgearet og meningsløst, men til gengæld fascinerende og medrivende.

Med Bumblebee finder Transformers-universet sig igen til rette, og der er slet ingen tvivl om at tilliden er genetableret i forhold til fans af disse mægtige robotter. Tak til dig Travis Knight for at vende tilbage til det ægte og elskelige miljø. Desværre kommer det måske nok en holmgang for sent. Det forlyder nemlig at der er større chance for en reboot end en film ”nummer 7”. Vi må vente og se hvad der sker.

Denne udgivelse indeholder en lang række muligheder for at se nærmere på filmens tilblivelse. Bonusmaterialet er ret så omfattende og tæller slettede og udvidede scener samt muligheden for at se nærmere på Cybertron fra en bis perspektiv. Derforuden er mulighed for at se hvordan selve Bumblebee blev skabt til det store lærred.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount.

Titel: Bumblebee (4K Ultra HD)
Original Titel: Bumblebee (4K Ultra HD)
Premieredato: 21. maj 2019
Instruktør: Travis Knight
Skuespillere: Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge Lendeborg Jr, John Ortiz, Pamela Adlon, Jason Drucker
Spilletid: 114 min.
Selskab: Paramount Pictures, Tencent Pictures, 2018
Genre: Action , Adventure , Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...