Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Cabin in the Woods

10. maj 2012 af Rasmus Legene

5 stjerner Skriv en kommentar

Cabin in the Woods billede

Fem unge tager på ferie i en hytte...

Fem unge tager på ferie i en hytte. Samtidig er et par kontoransatte i gang med at forberede et mystisk projekt. Hvad har de to til fælles? Og helt nøjagtigt hvordan hænger det hele sammen?

Cabin in the Woods starter med en hyggelig scene om to kontoransatte, der småsnakker mens de bevæger sig gennem et travlt kontormiljø. Pludseligt klipper vi til filmens titel, en titel der ikke har nogen åbenlys forbindelse til hvad vi lige har set. Herefter hopper vi til den introduktion, vi havde forventet: fem unge mennesker gør klar til at tage på weekendtur til en hytte i skoven.

Og sådan er hele første del af filmen. Den består af to universer, et forudsigeligt et med 5 unge mennesker, der til en vis grad bevæger sig mod det uundgåelige, og et mystisk univers med kontorer og mennesker der taler et utroligt indspist sprog. Naturligvis er det steder hvor de to krydser, og som filmen skrider frem bliver det mere og mere tydeligt hvordan de to ting passer sammen.

Det er svært at forklare yderligere uden at undgå at afsløre for meget om filmen. Men den manipulerer med gyserfilmens forventninger på en kreativ måde, og slipper ofte rigtigt godt afsted med det. Nogle af dem er åbenlyse mens en stor del er meget mere subtile og kræver erfaring med gysergenren for at fange.

Filmen er ikke en ubetinget god oplevelse. Balancen mellem gys og komedie sidder ikke lige godt hver gang, men det meste af tiden gør den det virkeligt godt. Der er et par valg, der virker lidt kedelige i forhold til alle de muligheder der var med filmen. Derudover er rollerne i kontordelen af filmen betydeligt mere spændene end de fem unge og derfor virkede skuespillerne også bedre. Men uden at afsløre for meget kan man argumentere for at det generiske ved de fem unge er en del af filmen.

Visuelt var filmen udemærket med et par rigtigt flotte scener. Det samme gælder musikken, den var funktionel og aldrig problematisk. Et par gode lydeffekter trak bonuspoint til gengæld og fik til tider en lidt billig special effect til at gøre sig bedre ud.

Alt i alt er Cabin in the Woods en unik oplevelse, der gør spændene ting med en ellers generisk genre. Den er ikke perfekt, men kreativiteten alene gør den værd at se, specielt hvis man er bekendt med film som Evil Dead, Friday the 13th og Hellraiser. Og til de virkeligt nørdede er Bradley Whitford og Richard Jenkins, der snakker Whedon speak ret fantastiske.

Titel: Cabin in the Woods
Original Titel: Cabin in the Woods
Premieredato: 10. maj 2012
Instruktør: Drew Goddard
Skuespillere: Richard Jenkins, Bradley Whitford, Jesse Williams, Chris Hemsworth, Fran Kranz, Kristen Connolly, Anna Hutchison, Brian White, Amy Acker
Spilletid: 95 min.
Selskab: Mutant Enemy, Lionsgate, 2012
Genre: Gyser
Link: http://discoverthecabininthewoods.com/
Chris Hemsworth, Jesse Williams, Anna Hutchison, Fran Kranz, Kristen Connolly
Chris Hemsworth, Jesse Williams, Anna Hutchison, Fran Kranz, Kristen Connolly
Richard Jenkins, Amy Acker, Bradley Whitford
Richard Jenkins, Amy Acker, Bradley Whitford


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...