Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Child's Play

18. juli 2019 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Child's Play billede

Chucky-dukken er tilbage! Desværre forsøger “Child’s Play” at være alt for mange ting på én gang, hvilket fører til en ujævn stemning og i sidste ende et ujævnt produkt.

Der er åbenbart ikke begrænsninger for, hvad man kan vække til live igen. Om det så enten er klovnen Pennywise eller psykopaten Michael Myers, så har gysergenren sine helt egne og specielle ikoner. Denne gang har instruktør, Lars Klevberg, kastet sig over endnu en ikonisk karakter – nemlig dukken Chucky, der tilbage i 1988 begyndte at dolke folk ned.

Teknologien er overalt
I vores generation har teknologien integreret alle vores ting – også det uskyldige legetøj. Andy (Gabriel Bateman) får en personlig og forfinet Buddi-dukke af sin mor, Karen (Aubrey Plaza) i tidlig fødselsdagsgave. Selvom dukken viser tegn på høj intelligens og adfærd, går det dog hurtigt op for Andy at denne Buddi-dukke ( Mark Hamill) ikke er helt normal. Dette udvikler sig til en kamp imod teknologien og mennesker.

Forudsigeligt 80’er nostalgi
Det er naturligvis ikke helt retfærdigt at sammenligne originale og remakes. Men dette bliver dog alligevel gjort underbevidst. I denne udgave er det teknologien, der har taget overhånd over dukken. Dette fungerer sådan set fint nok, da teknologien er til stedet overalt i filmen, hvorpå Chucky dukken altid kan følges eller manipulere sin omgangskred. Det hele bliver desværre rimelig forudsigeligt, hvor der ikke er gjort plads til de helt store overraskelser. Selvom slasher-elementet fungerer i momenter, så er filmen aldrig helt sikkert på, hvor den vil hen. Den vil gerne være en blanding af slasher og mørk humor, men de to genrer ligger meget ujævnt igennem hele filmen. Ellers havde ”Child’s Play” fungerede ganske udmærket, hvis Klevberg havde balanceret genren bedre.

Plat komik
Den gode Mark Hamill gør, hvad han nu kan, få at vække Chucky til live, da man virkelig har på fornemmelsen at Chucky dukken er psykopatisk. Gabrial Bateman gør det også meget fint som den unge og venneløse Andy, der er et let offer for Chuckys klæbrige adfærd. Brian Tyree Henry er filmens store højdepunkt, og han har også de sjoveste replikker og momenter. Det er dels, fordi manuskriptet er fyldt med mange halvplatte og forudsigelige jokes, men alligevel for Brian Tyree Henry vendt det til sine egen fortjeneste.

”Child’s Play” burde være et godt, nyt bud på en slasher franchise, men grundet en ujævn stemning igennem hele filmen falder den hurtigt til jorden. Det hele bliver for forudsigeligt og lidt for plat. Ægte slasher/gyserfans vil synes det er meget sjovt. Men vi andre springer over.

Titel: Child's Play
Original Titel: Child's Play
Premieredato: 18. juli 2019
Instruktør: Lars Klevberg
Skuespillere: Gabriel Bateman, Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry, Mark Hamill
Spilletid: 90 min.
Selskab: Orion Pictures, UIP, 2019
Genre: Gyser , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...