Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Clouds (Disney+)

6. februar 2021 af Carsten Skov

4 stjerner Skriv en kommentar

Clouds (Disney+) billede

Det er en svær balancegang at sætte filmisk fokus på alvorlig sygdom. I hvert fald lurer sentimentaliteten ofte i nærheden af bestræbelserne på at fortælle en nøgtern og alvorlig historie. Ikke mindst, når den - som tilfældet er med ”Clouds” – har en i forvejen kendt dødelig udgang. I hænderne på instruktøren Justin Baldoni er historien om den unge musiker Zach Sobiech heldigvis blevet fortalt lavmælt og nøgternt. Nok kan der være tilløb til en tåre i øjenkrogen, men der er heldigvis ikke langt til også et lille smil.

Vi dumper ned i en filmisk set meget traditionel amerikansk familie. En far, der har travlt med sit arbejde. En mor, der har travlt med at få hjemmet til at hænge sammen og tre børn, 2 piger og en dreng, der har travlt med at drille og udfordre hinanden. Familiens helt centrale udfordring er imidlertid, at drengen – Zach – er ramt af knoglekræft. Trods adskillige operationer og endnu flere kemo-behandlinger står det klart, at Zach ikke bliver meget ældre.

En svær pille at sluge for en 17 år gammel knægt, der er ved at være færdig på college. En lærer beder klassen om at gøre sig tanker om fremtiden, så eleverne kan blive klædt på til at skrive ansøgninger i forbindelse med videre studier. Zach er i sagens natur dybt, dybt fortvivlet. Det giver ham ikke meget mening, når han er sørgeligt bevidst om, at han kun har ganske få måneder tilbage.

Zach har en åndsfælle og musikalsk legekammerat i veninden Sammy. Sammen skriver de sange, som indtil da kun havde været til deres egen eller skolekammeraters fornøjelse. Da Sammy uploader en sang – ”Clouds” - til YouTube tager det fart og snart står Zach med en pladekontrakt. I hans situation er det ultimative mål nået. Han trodser sin alvorlige diagnose og lever den musikalske drøm ud – og bringer dermed glæde ud til andre.Historien – der er taget fra den virkelige verden – har en lang række af de elementer, der kunne have gjort filmen til en tåreperser af dimensioner, men det er lykkedes instruktøren Justin Baldoni at stille skarpt på hverdagen i familien Sobiech og ikke mindst på følelseslivet for en ung mand, der så småt begiver sig ud på kærlighedens veje og vildveje i forhold til sin kæreste, Amy.

Fin Argus står stærkt hovedrollen som Zach. Han udtrykker fint det komplicerede – eller snarere desperate – følelsesliv, der er i spil og Sabrina Carpenter er nærværende, forstående og overbærende som Sammy. De udveksler tanker om stort og småt – og der er ikke tilløb til kæresteri, selv om Zachs kæreste Amy, der spilles af Madison Iseman, har det stærkt på fornemmelsen. I de sidste måneder af Zachs liv er der med andre ord også plads til helt sædvanlige ungdommelige skærmydsler.

Zach og Sammy når frem til at udgive en EP under navnet A Firm Handshake og den sang, der også er filmens titel, nåede i oktober 2020 helt til tops på hitlisten på iTunes. Efter Zachs død etablerede hans familie endelig en fond til forskning i børnecancer.

Hvad kan man bruge historien til? Jeg tænker, at den først og fremmest lægger vægt på at man skal følge sine drømme og aldrig give sig hen til mismod. Det lyder nemt – hvilket filmen faktisk viser, at det absolut IKKE er. Derudover bærer filmen også et budskab om – som Sammy og Amy gør det i filmen - at vise nærhed og omsorg over for vores medmennesker, når de er i en udfordret. Det lyder også nemt, men det er ikke altid det første skridt er let at tage. Det kan filmen måske motivere til?

Titel: Clouds
Original Titel: Clouds
Premieredato: 16. oktober 2020
Instruktør: Justin Baldoni
Skuespillere: Fin Argus, Neve Campbell, Sabrina Carpenter, Madison Iseman, Tom Everett Scott
Spilletid: 121 min.
Selskab: Mad Chance, Warner Bros., Wayfarer Studios
Genre: Andet , Drama
Streaming service: Disney+

Link: https://disneyplusoriginals.disney.com/movie/clouds


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...