Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Coraline

12. juni 2009 af Nicolai Eskesen

5 stjerner Skriv en kommentar

Coraline billede

Filmteknikkens fortid og mulige fremtid mødes og skaber på frydefuld vis, en fantasifuld og grum eventyrfortælling om hvad der sker, når forældre har for travlt til at være sammen med deres børn!

Du har sikkert allerede prøvet det, specielt hvis du bor i nærheden af en af de større jyske byer. Altså det ”nye” fænomen 3-D film, som de store filmselskaber i Hollywood og omegn, grundet den stigende piratkopiering af film på nettet og DVD, satser en ikke ubetydelig del af deres sparepenge på, at få folk til at se.

Det kan man så mene om, hvad man vil(og ikke et ord om at forsøgene med 3-D i biografen er en gammel gimmick, der er blevet prøvet i flere omgange siden de første forsøg i 1950´erne), men med en visuel virtuos som Henry Selick, der stod bag kult-godt-på-vej-til-ny-klassikeren The Nightmare before christmas, går old-shcool stopmotion og den nyeste 3-D animation hånd i hånd med eventyret i den Grim´ske tradition og et pudseløjerlig persongalleri, op i en højere og nærmest magisk underholdende enhed!

Coraline Jones der i den danske version(som desværre er den eneste publikum har mulighed for at se i Danmark) får sin stemme fra Emma Sehested Høeg er flyttet ind i et trist gammelt hus med sine forældre(Louise Mieritz og Niels Olsen), der begge er optaget af at færdiggøre en bog om haveplanter. Coraline forsøger at adsprede sig selv, ved at gå på opdagelse i den forsømte have, hvorved hun møder den nørdede og meget snakkende Vilifred(Sebastian Alstrup). Det komiske navn har han fra sin halvtossede bedstemor, der udover at forbyde drengen at besøge Coraline, en gang har mistet sin tvillingesøster.

Bedre går det heller ikke, da hun prøver at besøge resten af husets beboere, der tæller den akrobatiske, men vist også fordrukne musedomptør Hr. Bobinsky(Søren Spanning) og de tidligere teaterdivaer, nu fallerede sludrechatoller Fru. Fortissimo(Ulla Jessen) og Fru. Spink(Pia Rosenbaum).

Så en dag, da Coraline går på opdagelse i huset finder hun en lille dør, der i første omgang er låst, men da hun om natten vågner ved en lyd af en mus, leder den pludselig ind til...det værelse hun lige er kommet fra. Noget er dog anderledes. Her har hendes forældre, selvom de har uhyggelige knapper i stedet for øjne, nemlig tid til hende. Haven er et sprudlende vidunder af blomster og husets andre beboere er nu rigtige divaer og cirkusartister. Kronen på værket er at Vilifred ikke kan snakke. Snart føler Coraline sig mere velkommen her hos sin anden mor, og så selvom at Vilifreds kat, der i denne verden kan tale, advarer hende om, at alting ikke er hvad de ser ud til at være...

Coraline er hele vejen en fryd for øjet(lige meget om det er set gennem et par 3-D briller eller ej)! Der er kælet for detaljerne og ved fantasifuld brug af symbolikker og modsætninger, der ville have gjort Louis Caroll stolt, formår Henry Selick at skabe et skræmmende frydefuld eventyr for barnlige voksne og voksne børn!

Titel: Coraline
Original Titel: Coraline
Premieredato: 12. juni 2009
Instruktør: Henry Selick
Skuespillere: Emma Sehested Høeg, Sebastian Alstrup, Louise Mieritz, Niels Olsen, Søren Spanning, Ulla Jessen, Pia Rosenbaum, Peter Zhelder
Spilletid: 100 min.
Selskab: Universal, Paramount, 2009
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.uip.dk/uipweb/feature/Coraline/index.html
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...