Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Cruella

22. september 2021 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Cruella billede

The Devil Wears Dogfur

Cruella er en amerikansk krimikomedie baseret på karakteren Cruella de Vil fra Dodie Smiths børneroman The Hundred and One Dalmatians fra 1956. Det var også Disney som populariserede romanen som tegnefilmen 101 Dalmatinere (1961) til stor succes, og senere en efterfølger 102 Dalmatinere (2000), samt live-action genindspilningerne 101 dalmatinere i levende live (1996) og 101 Dalmatinere II - Kvik på eventyr I London (2003).

Med Cruella har vi altså at gøre med en tredje genindspilning af Smiths roman, men denne gang er det en oprindelseshistorie for skurken. Filmen er instrueret af Craig Gillespie, som jeg kun før har stiftet bekendtskab med den finurlige Lars and the Real Girl (2007), om en mand som forelsker sig i en dukke. Men Gillespie har fået rigeligt anerkendelse senere med filmene Fright Night (2011) og I, Tonya (2017).

Filmen foregår under punkrockbevægelsen i 1970'ernes London og handler om den håbefulde modedesigner Estella Miller (Emma Stone), der får arbejde hos byens hotteste designer, Baronessen (Emma Thompson). Men som fortidens skelletter vælter ud skabet, ændrer hun langsomt karakter mod den berygtede Cruella de Vil, og i ledtog med sine gemene tyvevenner, starter hun sin egen fashion label i kampen om pladsen som Londons topdesigner.

Men må sige Cruella har det hele. Jeg selv er ikke kæmpe fan af 101 Dalmatinere, men hele historien bag Cruella de Vil og hendes kamp i modebranchen virker på samme tid moderne og tidsløst. Karakterskildringen og iscenesættelsen er gennemarbejdet og bragt til live med en sublim præstation af Emma Stone. På en gang dragende og forførende, men samtidigt udspekuleret, egoistisk og skræmmende.

Tidligere har Disney også fortalt forhistorien til Tornerose-skurken Maleficent i filmen af samme navn, men på mange måder ledes skurke-fortællingen mere hen på Joker-filmen (2019). Vi får fortalt Estellas uheldige barndom hen til hvordan hun snedigt ligger en mesterplan for at tage byen i sin hule hånd på samme måde som Arthur Fleck rejste sig fra udskud og outsider til Gothams kriminelle hersker.

Med Cruella har Disney skabt en af deres bedre live-action film, som har spænding, humor, mørke og overraskelser. Men det betyder selvfølgelig også at en toer er på vej. Om den kan matche eller overgå Cruella må fremtiden vise, men jeg er i hver fald med ombord.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Walt Disney Studios ©.

Titel: Cruella
Original Titel: Cruella
Premieredato: 17. august 2021
Instruktør: Craig Gillespie
Skuespillere: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, Emily Beecham, Kirby Howell-Baptiste, Mark Strong
Spilletid: 134 min.
Selskab: Disney, 2021
Genre: Drama , Humor , Krimi
Link: https://disney.dk/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...