Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

DC's Legends of Tomorrow sæson 1

27. september 2016 af Teddy Tofte

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

DC's Legends of Tomorrow sæson 1 billede

En tv-serie for tegneserienørder, som både glæder og skuffer.

Det er nu dejligt, at en tv-station har brugt de sidste fire-fem år på at skabe et helt univers af superhelte-tv-serier. År efter år har den amerikanske kanal CW produceret historier om farverige karakterer som f.eks. Grønne Pil (”Arrow”), Lynet (”The Flash”) og mange andre af deres tegneseriesvende, mens de kæmper mod mange af DC Comics’ underholdende skurke. Jo flere serier, og jo flere afsnit, der er kommet hen ad vejen, desto flere helte og skurke har trådt ind på tv-scenen og fået os til at undre os over, hvad alle disse forskellige historier ville føre til. Som det ser ud til, så har DC Comics, og deres ejere, Warner Bros., arbejdet hårdt for at skabe et fælles tv-univers, på samme måde som Marvels univers med Iron Man, Thor, Hulk m.m. og det nye DC univers med Superman, Batman, Wonder Woman m.m. DC Comics’ tv-univers har ført til ”DC’s Legends of Tomorrow”. Det er en serie, som har en stærk begyndelse, men som desværre bliver sværere og sværere at være interesseret i.

Forestil dig en verden hvor alt omkring dig er en ødemark med krig og tyranni. Vi er i fremtiden i 2166. Og verdenen er gået ad helvede til. Den udødelige massemorderiske galning, Vandal Savage (spillet af danske Casper Crump), har overtaget verdensherredømmet, og fremtidens London ligger i ruiner. Noget som hedder ”Tidsrådet” blev i sin tid skabt for at opretholde rum/tidens kontinuitet og ikke blande sig i historiens begivenheder. Men Tidsmesteren Rip Hunter (Arthur Darvill) har i sinde at gøre netop det. Ved at rejse tilbage i tiden til 2016 i sin tidsmaskine, the Waverider, håber Rip, at han kan forhindre Vandal Savages kommen og det efterfølgende mord på hans kone og søn ved at rekruttere et hold af helte – helte, som efter sigende ikke har en større betydning for historiens tidslinje. Rip får fat i folk som dr. Ray Palmer, også kendt som Atomet (Brandon Routh), dr. Martin Stein (Victor Garber) og Jax Jackson (Franz Drameh), som sammen kan forvandle sig til Firestom, lejemorderen Sara Lance (Caity Lotz), også kendt som White Canary, og sidst men ikke mindst Kendra Saunders (Ciara Renée) og Carter Hall (Falk Hentschel), bedre kendt som Hawkgirl og Hawkman. Foruden heltene får Rip også fingrene i to skurke, som vi kender, nemlig Heat Wave (Dominic Purcell) og Captain Cold (Wentworth Miller). Sammen håber han, at de kan standse Savages morderiske planer og starte forfra.

Rip har nogle brikker til puslespillet og en plan for at stoppe Savage, men som tingene nu normalt går, så er alting ikke så let, som det ser ud. Idet holdet af helte og skurke rejser frem og tilbage i tiden, må de være forsigtige og ikke ændre fortiden eller nutiden alt for meget, medmindre de ønsker at ændre fremtiden drastisk. Ikke nok med det, men holdet må også kæmpe mod dusørjægere, sendt fra selve Tidsrådet for at stoppe holdets farlige færd.

Serierne ”Arrow” og ”The Flash” har nydt stor succes på tv og fået en rimelig stor fanskare. Det er på grund af de to serier, at vi får en smeltedigel af superhelte og –skurke som ”Legends of Tomorrow”, men det er også meget nemt at mærke på netop denne serie, at vi er ved at nå bristepunktet for, hvad der er muligt i dette univers. Fordi der er så mange karakterer og historier at tage hensyn til, er det svært at give alle deres tid i rampelyset og endnu sværere at retfærdiggøre, at de overhovedet er med i serien. Misforstå mig ikke: det er sjovt at blande universet sammen på måder, man ikke havde regnet med, men det hele skulle jo meget gerne virke naturligt uden at presse alt for meget ind i hvert enkelt afsnit.

Selvom jeg i den grad nød næsten alt ved ”DC’s Legends of Tomorrow”, virkede det næsten, som om serien manglede fokus og blot vandrede hvileløst af sted op til flere gange. Tid, og dermed tidsrejser, er svært at vise på film og tv og kan sørge for, at hovedpersonerne bliver fanget i plothuller, som de ikke kan komme ud af igen. Dette sker især, da vores hold af helte og skurke beslutter, at de skal besøge diverse tidsperioder for at rette op på en skade, som de muligvis har forårsaget på et helt andet tidspunkt. Jeg var en glad lille skoledreng, da jeg så westernhelten Jonah Hex (spillet af Johnathon Schaech) i et afsnit, men holdets lille sidebeskæftigelse til det vilde vesten var trods alt intet andet end en mulighed for at komme væk fra seriens hovedfokus og prøve noget nyt. Det var sjovt og underholdende, men langt fra nødvendigt. Selvom der kun er seksten afsnit i denne sæson, er det måske for mange at se på med en historie, som i bund og grund er ganske simpel. Det var ikke nødvendigt for holdet at rejse til 1980’erne eller 1950’erne, men det var en god undskyldning for at prøve andre kostumer, høre anden musik og se et andet form for miljø – intet af det fik plottet til at drive fremad.

Jeg føler ikke, at det er nødvendigt at påpege mange af fejlene i Rips altomfattende plan. Hvis du undrer dig over, hvorfor han vælger disse helte og skurke fra nutiden, i stedet for helte som Lynet, Supergirl eller Martian Manhunter (fra tv-serien ”Supergirl”), falder hele idéen fra hinanden og bliver knap så sjov. Det her er en tv-serie, som i den grad forsøger at have det sjovt. Der er en anden sæson på vej, og jeg håber, at filmmagerne har fundet deres arbejdsmoral og ved, hvad det er, der får serien til at virke. Men også at de finder ud af, hvilken tidsperiode de har lyst til at være i. De beviste, at de kunne filme i 70’erne og 80’erne, ja selv i 1880’erne, så nu er det tid til at have en sæson, som foregår i en specifik periode og blot har det sjovt med seriens koncept, i stedet for at retfærdiggøre seksten afsnit hvoraf halvdelen intet har med plottet at gøre.

Rollebesætningen er fantastisk. Hver og én af karaktererne (og skuespillerne som spiller dem) er charmerende og ser ud til at more sig. Når det så er sagt, så foretrækker jeg, at der er en legitim grund til, at karaktererne er med i serien, i stedet for at det blot er ”sejt” at have dem med uden grund. Casper Crumb som Vandal Savage er uden tvivl seriens stærkeste kort og spiller rollen med glimrende manisk finesse.

Ekstramateriale:

2015 Comic-Con Panel (18 min.): værten er Geoff Johns og vi hører fra filmholdet, hvordan serien blev skabt og hvordan skuespillerne kom ind i deres roller.

Gag Reel (7 min.): sjove fraklip.

Jonah Hex: Hex Marks The Spot (6 min.): hvordan afsnittet med Jonah Hex i det vilde vesten kom til live.

A Fantastic Voyage: Touring the Waverider Set (8 min.): en gennemgang af Rip Hunters tidsmaskine.

History in the Making (13 min.): her får vi at vide, hvor meget arbejde der lå i at virkeliggøre de mange forskellige tidsperioder.

Ekstramaterialet får 4 stjerner, fordi det er omfattende og handler om serien, men desværre varer det ikke så længe.

Blu-Ray:

Alt i alt er det her en meget flot tv-serie og overførslen til blu-ray gør den endnu flottere. Alle de praktiske effekter og kostumerne ser troværdige ud og sprøjter med farver fra de mange forskellige tidsperioder. Computereffekterne er knap så gode, men det kunne man forvente, nu hvor det er tv, og ikke film, det drejer sig om. På lydsiden er der intet at klage over. Musikken fra Blake Neely passer ret godt til seriens tone uden at blande sig alt for meget i hverken de intense eller dramatiske scener.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Warner Home Video.

Titel: DC's Legends of Tomorrow sæson 1
Original Titel: DC's Legends of Tomorrow season 1
Premieredato: 30. august 2016
Instruktør: Dermott Downs, Gregory Smith, David Geddes, Glen Winter
Skuespillere: Victor Garber, Brandon Routh, Caity Lotz, Arthur Darvill, Ciara Renée, Franz Drameh, Dominic Purcell, Wentworth Miller, Casper Crump, Falk Hentschel, Peter Francis James
Spilletid: 350 min.
Selskab: Warner Bros., CW, 2016
Genre: Action , Adventure , Sci-Fibanner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...