Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Alle For Fire
Alle For Fire billede

Thor: Love And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

De Særlige

8. marts 2020 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

De Særlige billede

Filmen er måske ikke urørlig, men den vil røre dig alligevel.

Det franske drama De Særlige er den nyeste film fra instruktørerne Olivier Nakache og Éric Toledano, som stod bag publikumshittet De urørlige (2011). Ligesom denne tackler De Særlige temaer om mennesker med handicap og denne gang på den mentale front.

Filmen er baseret på den sande historie om Stephane Benhamou og hans organisation ”Le Silence de Justes”, som har specialiseret sig i omsorg for børn og unge med svær autisme og arbejder målrettet for at få børnene integreret i samfundet. Vi taler her om de børn og unge, som det franske samfund for længst har opgivet og som organisationen frivilligt tager hånd om, for at få dem væk fra de konstante fikseringer og over-medicineringer i samfundets institutioner.

I De Særlige følger vi den midaldrende jødiske mand Bruno, som har viet sit liv til at hjælpe og støtte de udsatte mennesker og deres familier. Bruno driver den frivillige organisation sammen med sin ven og kollega Malik, og sammen bruger de hele deres liv på hjælpe de mange autistiske børn og unge fra Frankrigs nederste samfundslag. Og de har rigtig travlt for Bruno er kendt for aldrig at sige nej til et nyt barn, også selvom pladsen er træng i organisationens lejlighed eller selvom pengekassen for længst er tømt ud.

Brino og Malik er dog vidt forskellige personer. Mailk er en muslimsk familiefar, som nok tager ansvar og vier sit liv til organisationen, men som også forsøger at få smil frem blandt de unge og fokusere på sit eget liv. Bruno derimod har været single i årevis og kan ikke holde op med at arbejde dag og nat for organisationen. Telefonen bimler hvert tiende minut og hans kalender (som han ikke orker at sætte sig ind) er fyldt med aftaler, så længe der er timer i døgnet.

De Særlige fik verdenspremiere ved filmfestivalen i Cannes i 2019 og selvom den ikke når De urørlige i kvalitet, er det også synd at sammenligne de to film. Filmen er ligeså hjertevarm og sympatisk, men der mangler en mere fokuseret præmis og konflikten mellem de modstridende karakterer. Til gengæld vinder filmen på dens kritik af det franske socialsystem og på dens ophøjelse af ildsjæle i socialt arbejde. På mange punkter kan det undre at filmen ikke var lavet som en dokumentar, men selvfølgelig ville den være nemmere at sælge med den fremragende Vincent Cassel i rollen som Bruno.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: De Særlige
Original Titel: Hors normes
Premieredato: 8. marts 2020
Instruktør: Olivier Nakache, Éric Toledano
Skuespillere: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent
Spilletid: 114 min.
Selskab: Universal Pictures, 2019
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
PlaygroundKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...