Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Knives Out - Var...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

De små ting

1. april 2015 af Michelle Luna Bordig

4 stjerner Skriv en kommentar

De små ting billede

Islands Oscar bud sætter fokus på mennesket og alt det, der følger med.

En enlig ung mor der arbejder i den lokale børnehave om dagen og som prostitueret om aften. En alkoholiseret forfatter med en mørk fortid og en ung bankmand, der har svært ved at få arbejdsliv og privatliv til at hænge sammen. Det er de tre skæbner vi følger i De små ting, og hvordan de alle bliver flettet sammen.

I de tre forskellige handlinger er det helt klart den unge Eiks historie, som er mest interessant. Hun kæmper med at få livet som mor, pædagog og prostitueret til at hænge sammen, samtidig med at hun har nogle uforløste konflikter med sin familie. Hera Hilmar, leverer en god og solid præstation af Eik, og hun er helt klart det bedste vil filmen.

De to andre historier er mindre interessante og opfindsomme, det er her man mærker at filmen tager 130 minutter. Mori (Þorsteinn Bachmann) er en afdanket forfatter, som bliver hjemsøgt af sin egen brutale fortid, men finder trøst i alkoholen. Der kommer aldrig rigtig noget kød på Solvis (Thor Kristjansson) historie, han har en smuk kone, en weekend datter og så forsøger at han være den gode fyr, iblandt en masse røvhuller.

De Små Ting finder aldrig sin egen identitet og den fremstår en smule rodet, men heldigvis er den prydet af gode skuespils præstationer, som tilføjer en del tekstur og dybde. Indimellem er der også nogle små ’feel good moments’, som er det der gør at filmen ikke falder helt fra hinanden. Filmen havde den højeste indtægt i Island i 2014, hvilket nok skyldes den dybe karakterisering, det fremragende skuespil, og de menneskelige aspekter som filmen besidder.

Titel: De små ting (Life In a Fishbowl)
Original Titel: Vonarstræti
Premieredato: 1. april 2015
Instruktør: Baldvin Zophoniasson
Skuespillere: Thorsteinn Bachmann, Hera Hilmarsdottir, Thor Kristjansson, Valur Freyr Gunnarsson, Kristin Lea Sigridardottir, Sveinn Olafur Gunnarsson, Markus Reymann, Ingvar Thordarson
Spilletid: 130 min.
Selskab: 41 Shadows, 2015
Genre: Drama
Link: http://kisi.is/


banner
Overskrift Højre Block
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
Snatchers
Roma
Last Christmas
Western Stars
Kill ChainKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...