Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Deepwater Horizon

21. maj 2017 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Deepwater Horizon billede

Visuel stærk film, hvor fortællingen går op i røg.

En sodavand eksploderer hjemme hos Mike Williams. Sodavanden sprutter op i luften, som når en boreplatform sprutter olie. Senere rammer helikopteren på vej til olieplatformen Deepwater Horizon en fugleflok. Jo, den er god nok: det var to varsler på noget grumt tydeligvis skal ske. Der var måske ingen grund til at pakke det subtilt ind?

Det var selvfølgelig uundgåeligt at en af verdens største miljøkatastrofer skulle filmatiseres. Deepwater Horizon er dybhavsboreplatformen som d. 20. april 2010 eksploderede og den tragiske ulykke forårsagede et omfattende olieudslip i den mexicanske golf.

Filmen Deepwater Horizon genfortæller primært de sidste 12 timers hændelser, som fører op til katastrofen. Vi følger Mike Williams (Mark Walhberg), som er den ledende elektroniktekniker om bord på platformen. Mike og den tilsynsførende Jimmy Harrell (Kurt Russell) finder hurtigt ud af, at BP har sendt de medarbejdere hjem, som skulle have pumpet cement til at stabilisere oliebrønden og foretaget en efterfølgende hærdekontrol. Det hele udspringer af besparelser fra energiselskabet BP, som lejer sig ind på platformen.

BP nåede at leje Deepwater Horizon i godt tolv år før det gik galt. I 2009 lykkedes platformen at bore den dybeste oliebrønd i historien på godt 10683 meter ca. 400 km sydøst fra Houston. I 2010 gik det altså galt, da en ukontrolleret udblæsning skabte en eksplosion, som først dræbte 11 besætningsmedlemmer og skabte en ildkugle, som kunne ses 64 km væk. To dage senere sank Deepwater Horizon og efterlod oliebrønden spruttende olie ud på havbunden og dermed skabte den største oliespild-katastrofe i amerikanske farvande.

Selvom Deepwater Horizon sikkert på autentisk vis fortæller om olieulykken, så er filmens dramaturgi ofte direkte og åbenlys, at man ikke kommer til at sidde klistret til skærmen. Det mest irriterende er den åbenlyse opbygning. For eksempel imens den skæbnesvangre sidste test, krydsklippes der til flere besætningsmedlemmer, som nærmest i munden på hinanden fortæller om, hvordan de snart skal hjem og drikke bajere med drengene. Alt imens vi ser og hører rørene på platformen skurer, knager og brummer, som åbenlyse varsler om den kommende eksplosion.

Herefter giver filmen som fortælling desværre op, for nu skal vi bare ”nyde” et langt mudderbad og flammehav.
Deepwater Horizon er en teknisk og visuel stærk film, der desværre brænder op i sin egen fortælling. Man kunne godt have ønsket sig en mere miljøorienteret og etisk film fremfor en film om en miljøkatastrofe for underholdningens skyld. BP smadrede den mexicanske golf og senere genskabte Hollywood misæren i underholdningens ånd, men det værste var, at vi hverken blev virkelig klogere og virkeligt underholdt.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Deepwater Horizon
Original Titel: Deepwater Horizon
Premieredato: 16. februar 2017
Instruktør: Peter Berg
Skuespillere: Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich, Gina Rodriguez, Dylan O'Brien, Kate Hudson
Spilletid: 107 min.
Selskab: Lionsgate Movies, Nordisk Film, 2016
Genre: Action , Drama , Thriller
Link: http://www.deepwaterhorizon.movie/


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...