Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Den perfekte aften ude - alt under et tag!

27. juni 2018 af David Lund Skriv en kommentar

Den perfekte aften ude - alt under et tag! billede

Foredrag af Benny Schumann og show med fuld forplejning i Cirkusbygningen.

FOX Home Entertainment havde i sidste uge sendt en eksklusiv invitation til CinemaOnline i forbindelse med udgivelsen af “The Greatest Showman” på DVD, Blu-ray, 4K UHD og VOD. Vi skulle en tur ind til Cirkusbygningen, og opleve et af Wallmans Dinnershows med fuld forplejning. Der blev naturligvis takket ærbødigst ja. Detaljerne var ganske få, så hele aftenen udspillede sig som en gedigen overraskelse.

Efter en hektisk arbejdsdag satte jeg mig ind i toget, og skruede langsomt forventningerne op. Aftenen kunne kun være bedre end dagen havde været for mit vedkommende, men netop pga. ekstra meget arbejde, nåede jeg kun lige netop ind til arrangementet kl. 17 imens rådhusklokkerne ringede på livet løs i baggrunden. Her kom den første overraskelse, for vi var ikke flere end 10 mennesker inviteret til arrangementet. Efter at have hilst hurtigt på hinanden, blev vi vejledt igennem Cirkusbygningen til et baglokale, hvor cirkuslegenden Benny Schumann stod klar til at holde et foredrag for os.

Schumann gentog flere gange, at han ikke havde forberedt det store, men netop af denne årsag, blev alt leveret med stor indlevelse og ærlighed. Det var en sand fornøjelse, at være en flue på væggen imens han fortalte om Cirkusbygningens historie, sin familie, cirkussets fortid og fremtid alt imens små videooptagelser i baggrunden lagde et hyggeligt tæppe af stemning over foredraget. At komme bagom kulisserne og f.eks. høre den anden side om de ellers stærkt kritiserede dyrekunstner i cirkus, gav et indblik i et erhverv, som jeg slet ikke besad førhen. Schumann sagde det selv så godt, at førhen anså publikum cirkus som stor kunst, og skuespil som lav kunst, hvor tiden nærmest har vendt denne forestilling på vrangen.

Benny Schumann kom også godt omkring Barnum, der portrætteres af Hugh Jackman i “The Greatest Showman”, og hans “bigger is better” filosofi. Netop Barnum har gjort en hel del for cirkus og showmanship generelt, og meget af det han skabte dengang, kan man stadig mærke ekkoet af i dag. Det mest imponerende for mit vedkommende, var dog da Schumann forklarede cirkussets opbygning. Der er nemlig en årsag til arenaens størrelse, og det er fordi man har beregnet hestenes gang og løb kontra deres fysik og g-kraft. Var arenaen f.eks. mindre, kunne de blive rundtossede, men var den større, kunne artisterne ikke stå på hestene, da g-kraften trykker dem fast til dyret.

Med den store mængde information og underholdning i baggagen, takkede jeg Schumann for at give mig en nyfunden respekt for hans erhverv, og så fortsatte vi ind til scenen, der i mellemtiden var blevet fyldt op med publikum. Vi havde to velplacerede borde, og skulle nu vartes op med mad, drikke og underholdning. Vi nåede ikke at snakke meget indbyrdes før forretten og showet blev sat i gang.

Wallmans Dinnershow er bygget op omkring en masse korte optrædener og mad i ventepauserne. Det fungerer fortræffeligt, da det konstant kan holde samtalerne i gang, og man netop ikke oplever et kedeligt øjeblik undervejs. Showet denne aften var centreret omkring musik. Det første nummer var en lang medley, der kom godt og grundigt omkring med AC/DC, Guns ‘n’ Roses, originalmateriale og en masse andet. Der var smurt så tykt på, at det flød over i rigelige mængder, men jeg lappede det i mig. På den måde kan den første sammenligning med “The Greatest Showman” allerede spores, da det svulstige og overdrevne var i højsædet. Min sidemand beskrev det meget godt, da han sagde, at det var ligesom at være i Las Vegas. For det var lige nøjagtigt sådan det føltes.

Som showet skred frem kom der flere nuancer på musikken, hvor bl.a. et dansk segment gav os uddrag af Dizzy Mizz Lizzy og D:A:D, men det var mest verdenskendte klassikere som David Bowies “Life On Mars” og Princes “Purple Rain” der stjal showet i en hyldest til nyligt afdøde legender. Alle sange havde dog det tilfælles, at de var nærmest ugenkendelige, da der var tilsat så meget flødeskum, at essensen forsvandt. Det gjorde dog intet, da hjertet trods alt var på rette sted, og det spektakulære visuelle show tog pusten fra sit publikum imens. Der er ingen tvivl om, at Barnums ånd kan mærkes i Wallmans show.

Showet er næppe høj kunst, men det er underholdning der fuldfører sit formål. Da Benny Schumann kom på scenen med et klassisk tallerkennummer, blev han mødt med aftenens største latter og bifald undervejs. Dette var da også showets højdepunkt både kunstnerisk og underholdningsmæssigt, da det krævede sin mand at balancere seks tallerkener på fastsatte pinde samtidig med at klovne rundt. Under et nummer blev der også udført en smule akrobatik, der måske ikke direkte imponerede, men alligevel satte lidt ekstra kulør på aftenen.

Med min nyligt fundne respekt for cirkus samt min kærlighed til den kritisk undervurderede “The Greatest Showman”, takker jeg mange gange FOX Home Entertainment for at invitere CinemaOnline med denne aften. Jeg er i hvert fald klar, hvis et lignende arrangement skulle opstå igen!

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...