Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Den Sidste Rejse

29. april 2012 af Nikolaj Sonqvist

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den Sidste Rejse billede

Enten et mesterværk ingen forstår, eller et makværk alle forstår

Finn Nørbygaard og Jacob Haugaard tilhører sandsynligvis mest den ældre generation af danskere, der er teknologisk hæmmede og ikke formår at benytte internettet til at opstøve for længst uddøde vittigheder. I den unge generation har man flere gange trøsteløst gnavet sine øjne ud, når Nørbygaard i en høj barstol fortalte platte uddøde vittigtheder i Finn'sk fjernsyn eller har indsat sprængladninger i øregangen, når Jacob Haugaard har udgivet en ny CD. Men for mange er Finn & Jacob folkekære og populære og det må med selvfølgelig have sin årsag.

Den Sidste Rejse er deres fjerde film sammen efter Jydekompagniet (1988), Jydekompagniet 3 (1989) og den mere musikalske Finn & Jacob – På Vejen Igen (1996). Det er selvfølgeligt bemærkelsesværdigt at der er gået 16 år før de blev samlet igen, men ligeså bemærkelseværdigt er det, at det måske ville have været bedst, hvis det var forblevet sådan.

Filmen er instrueret af Lasse Spang Olsen der nærmest er synonym med voldelige, groteske, fordanskede action komedier, der er nutidens svar de lystspil, der besatte dansk filmhistorie i en cirka 30 årige periode. Disse nutidige lystspil er peppet op med “in-your-face” eksplicit vold og grotesk smørrebrødshumor og rummer I Kina Spiser De Hunde, Gamle mænd i nye biler (2002) og Den Sorte Madonna (2007).
Men lad mig sige det med det samme; Den Sidste Rejse er langt sjovere at snakke om end at se på. Hvilket i grunden er besynderligt.

Filmen begynder med Finn og Jacob som har et heftigt skænderi fordi Finn har mistet alle sine og Jacobs penge med dårlige investeringer. Da Finn i raseri bliver bedt om at blive sat af, bliver bilen med Jacob torpederet af en lastbil. Finns liv falder i laser efter Jacobs død og han ender som usoigneret bums på gaden, der konstant ser Jacober overalt. Selv klovnen med røde balloner i City 2! Efter at have været indlagt på psykiatrisk, ser Finn stadigvæk Jacob’er, denne gang på vej ind i bank. Denne gang viser det sig rent faktisk at være Jacob, som så begår et bankrøveri og tager Finn med sig til Sverige. Det er så her, at historien tager en finurlig drejning: Jacob viser sig at have tilbragt de sidste fire år som lejemorder med skjalkeskjul i en svensk bedemandsforretning!

Den Sidste Rejse er egentligt ikke en særlig morsom film. Humoren er ofte dødpandet, mest fordi at Finn og Jacobs evner som skuespillere ikke rækker langt. Jacob er dog den mest overbevisende, selvom hans rolle er fuldstændig utroværdig og ulogisk. Finns skuespil er ensidigt og endimensionel og rækker sig kun til to udtryk: “jeg forstår ikke noget” og “jeg tror jeg forstår noget”.

Filmen har dog nogle komiske øjeblikke, men disse ligger ofte udenfor historien, der både er usammenhængende, overdrevet og plat. Det mest besynderlige er dog, at filmen er langt sjovere at gengive til anden, end den er at se. Men dette finder man hurtigt ud af ligger til grund, fordi det man gengiver er så grotesk, usynligt og ulogisk, at man ikke forstår sine egne ord.

Dette er enten et mesterværk ingen forstår, eller et makværk alle forstår.

Mis. Label.

Titel: Den Sidste Rejse
Original Titel: Den Sidste Rejse
Premieredato: 17. april 2012
Instruktør: Lasse Spang Olsen
Skuespillere: Finn Nørbygaard, Jacob Haugaard, Dorte Daugbjerg, Gerard Bidstrup, Stefan Cronwall, Mark Viggo Krogsgaard, Magnus Åkerborn, Peter Fridh
Spilletid: 86 min.
Selskab: OrigiCorp, Mis. Label, UIP, 2011
Genre: Action , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...