Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Den Utrolige Historie om den Kæmpestore Pære

12. oktober 2017 af Peter Kruse Dam Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar

Den Utrolige Historie om den Kæmpestore Pære billede

Filmatiseringen af Jacob Martin Strid's populære børnebog, "Den Utrolige Historie om den Kæmpestore Pære", er en lille triumf for dansk animation. Forfriskende underholdende, overraskende rørende og sødmefuld og visuelt løfter den niveauet betydeligt for danske animationsfilm med et smukt design.

Dansk animation og tegnefilm er måske ikke vores force i filmproduktion som nation. Her er der langt mere økonomiske overlegende firmaer som amerikanske Disney/Pixar og DreamWorks, ligesom Japan i Makoto Shinkai og Hayao Miyazaki har to af de mest visionære instruktører inden for deres område, som konstant spytter succeser ud på det internationale marked. Herhjemme har vi haft blandet succes med animation. Olsen Banden er blevet genlivet på både godt og ondt med de to foreløbige "Olsen Banden på de Bonede Gulve" (2010) og "Olsen Banden på Dybt Vand" (2013), som Jørgen Lerdam har instrueret (også en af instruktørerne af "Den kæmpestore pære"). "Terkel i Knibe" (2004) og "Rejsen til Saturn" (2008) er begge satiriske veloplagte og på sin vis også nyklassikere i vores hjemlige popkultur. Men 2017 lader til at blive året, hvor produktionsselskaberne løfter niveauet et trin eller to. Først med den vellykkede "NABOspionen" (2017) og nu med "Den Kæmpestore Pære".

Eventyret starter
Elefanten Sebastian og hans bedste ven, katten Mitcho, bor begge i Solby, som er en idyllisk og harmonisk havneby, hvor borgmesteren og Mitchos og Sebastians ven, J.B., er højt elsket af alle i byen. En dag forsvinder han dog på mystisk vis, og det resulterer i, at den lidt for overambitiøse viceborgmester Kvist ser sit snit til, at overtage borgmesterkæden og forvandle Solby til en by i konstant skygge, da han ønsker at bygge en skyskraber. Mitcho og Sebastian finder på en fisketur en flaskepost, som er fra J.B., hvor han beder om hjælp, da han er strandet på en mystisk ø. Samtidig er der en gave i flakseposten; et frø til en ikke helt normal pære. Eventyret starter, og Mitcho og Sebastian begiver sig ud på et eventyr for at finde deres ven og borgmester.En virkelig charmerende og underholdende familiefilm
"Den Kæmpestore Pære" er en virkelig charmerende og underholdende familiefilm, og det faktum, at filmen tager udgangspunkt i en nyklassiker af Jens Martin Strid, er kun endnu bedre. Forhåbentlig får filmen et stort publikum, og det er naturligvis sandsynligt, hvis man går ud fra, at børnebogen er et obligatorisk hvermandseje på natbordet for unge familier.
Animationen er flot, og her kan man virkelig se, at vi er kommet langt rent teknisk siden specielt de ovennævnte "Olsen Banden"-film. De tre instruktører Phillip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam og Amalie Næsby Fick og selvfølgelig animatorene har virkelig fået Strids farverige og charmerende univers konverteret over på det hvide lærred. Alt fra de detaljerede karakterdesigns til den kreative setting er smukt udført.

Glimrende stemmer
Stemmeskuespillerne er alle gode, men specielt Peter Frödins excentriske og småforvirrede professor Glykose er herligt flamboyant og sjov, Jakob Oftebro er ugenkendelig som Piratkaptajnen med sine finurlige norske floskler og Søren Pilmark er bare underskøn, som den tørre og ensomme Ulysses Karlsen.

Jeg kan varmt anbefale "Den Utrolige Historie om den Kæmpestore Pære", som er en del af en utrolig historie om, hvordan vi pludselig går en lys fremtid i møde med forhåbentlig flere danske animationssucceser.

Titel: Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Original Titel: Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Premieredato: 12. oktober 2017
Instruktør: Jørgen Lerdam, Phillip Einstein Lipski, Amalie Næsby Fick
Skuespillere: Peter Frödin, Jakob Oftebro, Alfred Bjerre Larsen, Liva Elvira Magnussen, Henrik Koefoed, Peter Plaugborg, Søren Pilmark, Peter Zhelder, Bjarne Henriksen, Peter Aude
Spilletid: 78 min.
Selskab: Nordisk FIlm, 2017
Genre: Humor , Tegne- og animationsfilm
Link: https://www.nfbio.dk/film/den-utrolige-historie-om-den-k%C3%A6mpestore-p%C3%A6re


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...