Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Buster Er Klar T...
Tyske Filmdage, ...
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Raya Og Den Sids...
Raya Og Den Sidste Drage billede

Smagen Af Sult
Buster Oregon Mo...
Om Det Uendelige
Mulan
Fast & Furious 9
Fra Gud Til Film...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den Utrolige Historie Om Fakiren Der Sad Fast I Et Klædeskab

9. april 2019 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den Utrolige Historie Om Fakiren Der Sad Fast I Et Klædeskab billede

Life of Fakir

I et lille boligkvarter i Mumbai, Indien, bor Ajatashatru "Aja" Lavash Patel. Han vokser op hos sin mor og har aldrig kendt sin far. I hans rodløshed bliver han gadetryllekunster og sammen med sine fætre svindler de alle de omkringståendes pengepunge og værdigenstande som levevej.

Da Ajas mor dør rejser han til Paris på en falsk 100 EURO for at finde sin ukendte far, men der møder han i stedet kvinden Marie Riviere som han forelsker sig hovedkulds i ved første øjekast. Men som alt andet i Ajas bliver hærger tilfældighederne og pludselig bliver han fanget i et IKEA skab og fragtet illegalt til London. Derefter i en Louis Vuitton kuffert til Rom i Italien og i en luftballon til Tripoli i Libyen.

Den Utrolige Historie Om Fakiren Der Sad Fast I Et Klædeskab er baseret på Romain Puértolas’ debutroman ”The Extraordinary Journey of the Fakir Who Got Trapped in an Ikea Wardrobe” (2016).
Filmens instruktør er Ken Scott, som nok mest er kendt for de tvivlsomme Vince Vaughn-komedier Delivery Man (2013) med og Unfinished Business (2015).
Aja bliver spillet af den store indiske fænomen Dhanush, som bl.a. er skuespiller, instruktør og musiker, mens den kvindelige hovedrolle spilles af Bérénice Bejo, som blandt andet har været Oscar-nomineret for The Artist (2011) samt vundet de Gyldne Palmer i Cannes for The Past (2013).

Måske er det et tilfælde ligesom filmens tematiske omdrejningspunkt omhandler, men Den Utrolige Historie Om Fakiren Der Sad Fast I Et Klædeskab minder ufatteligt meget om Ang Lee’s Oscar-vindende Life of Pi (2012) eller måske rettere filmens forlæg; Yann Martels Pi’s Liv (2001). Ikke alene er handlingen om en dreng, som kommer ud på en eventyrlig rejse omgivet tilfældigheder, den samme, men rammehistorien (fortalt med flashbacks), slutningens tvetydighed, sin indiske oprindelse, ja selv hovedkarakterens efternavne, er de samme (Patel).

Filmen slipper også helt tøjlerne undervejs, da Aja bliver anholdt i London og politiinspektøren bryder ud i sang, da han forklare hans rettigheder og deportering. Filmen forvandler sig pludselig til en indisk musical og selvom det lyder latterligt, er det faktisk en af filmens sjoveste scener. Det samme sker igen i Rom, hvor Aja på en natklub pludselig bryder ud i indisk sang og dans.

Den Utrolige Historie Om Fakiren Der Sad Fast I Et Klædeskab er helt klart en underholdende og til tider komisk film. Desværre minder den lidt for meget om noget vi har set før og så skulle den måske bare have været en musical hele vejen igennem, da det er her, den klarer sig bedst. Filmen har også sine klare fejl. For eksempel Maries forhold til sin værelseskammerat og den tåkrummende dialog og dårlige komik om lesbiske. Men det skal ikke tage noget fra en overordnet set underholdende affære.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Mis. Label.

Titel: Den Utrolige Historie Om Fakiren Der Sad Fast I Et Klædeskab
Original Titel: The Extraordinary Journey of the Fakir
Premieredato: 11. april 2019
Instruktør: Ken Scott
Skuespillere: Dhanush, Bérénice Bejo, Erin Moriarty, Barkhad Abdi, Gérard Jugnot
Spilletid: 92 min.
Selskab: Brio Films, Sony Pictures, Mis. Label, 2018
Genre: Drama , Humor
Link: https://www.gucca.dk/den-utrolige-historie-om-fakiren-der-sad-fast-i-et-klaedeskab-dvd-p439434


banner
Overskrift Højre Block
Hunter Hunter
Flugt
Buster Oregon Mo...
Luca (Disney+)
Raya og den sids...
The father
Peter Kanin hopp...
Centervagt
På Kanten af Livet
Friends: The Reu...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...