Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Dødbringende Deadline (VHS)

23. marts 2003 af Louise Freja Josephine

1 stjerner Skriv en kommentar

Dødbringende Deadline (VHS) billede

En gal miljøaktivist er på færde i Seattle. Han er kløgtig og det lykkes ham, at henrette den ene fjende efter den anden. Han skal stoppes, men hvordan og kan han findes i tide?

En række bomber sprænger pludselig rundt omkring i byen Seattle. Målene er højtstående personer og andre beslutningstagere. Sporene fører til en radikal miljøaktivist som er gået under jorden og har taget loven i egne hænder. Oplysninger fra en anden aktivist, Alexander Scott (Stephen Baldwin), bliver nu politiets eneste og vigtigste hjælp i jagten på bombemanden. Men nedtællingen til næste bombe er allerede begyndt og denne gang er målet selveste politiet. En nervepirrende kamp mod uret går i gang, og der er kun sekunder mellem liv og død.

Dødbringende Deadline er en film, der stort set bare handler om bomber. En film man umiddelbart ikke gider at bruge tid på, fordi man har set den før. Hele filmen igennem kommer det tilbagevendende og typiske spørgsmål (når det omhandler bombesituationer) : ”Hvilken ledning skal jeg klippe over….? Jeg ved det ikke – så jeg prøver den blå”. Historien er ligetil og spændingsmomenterne er forventede. Man ikke engang gisper undervejs, hvilket efterlader en stor uforløst portion af aggressivitet mod filmen – specielt på grund af den hamrende elendige slutning. Undervejs i filmen er der en række undervurderinger af dens egen spænding, som medfører at filmen kommer til at virke komisk. En bombe vil muligvis gå af. De nærmeste tre betjente har bombesikkert tøj på, resten hænger ud i nærheden uden at søge dækning. Jeg ville måske gå med til at den var spændende, hvis jeg kunne se på de involverede i dramaet, at der måske kunne ske dem noget, men nej. De frygter intet – det gør man derfor som publikum heller ikke.
Undervejs får man fortalt en masse forhistorie, som ikke virker interessant nok og mere fungerer som lappeløsninger, fordi det ikke har været muligt på ordentlig vis at skrive det ind i manuskriptet.

Stephen Baldwin kommer fra en familie med en udmærket skuespilstandard, som han efter sin formidable optræden i ”Usual Suspects” ikke har kunnet efterleve. Stephen Baldwin har tidligere spillet med i Deadrockstar (2002), Spider's Web (2001), Dead Awake (2001), Protection (2001), Table One (2000) og Mercy (2000). Hvis du ikke kender disse film er det ikke din fejl, hvem pokker gør det? Stephen Baldwin har medvirket i én lækker film, nemlig ”The Usual Suspects”, så spillede han med i ”Fled”, som gik an og derefter må man sige, at han ikke har kunnet tiltrække sig de store instruktørers opmærksomhed. Det er synd. Han har vist, at han kan noget, specielt som den lettere psykotiske type, men til trods for dette bliver han oftest brugt som den følsomme – som fx i ”Dødbringende Deadline” – og det fungerer ikke, når manden er hjulbenet og aldeles ikke er sexet nok til at bære charmetroldsrollen.

Tom Skerrit spiller som sædvanlig den samme irreterende type og han gør det fint. Navnet Tom Skerrit virker måske ikke lige umiddelbart bekendt, men han har medvirket i et utal af TV shows, serier og TV film produktioner, så hans ansigt er velkendt. De fleste vil kende ham fra ”Cheers”, som han medvirkede i fra 1987-1988 som Mr. Evan Drake eller fra 80’er hitfilmen ”Top Gun”, hvor han spiller Commander ’Viper’ Metcalf. Tom Skerrit er en birolle skuespiller der klarer sig en del bedre i denne film end størstedelen af de medvirkende.

”Dødbringende Deadline” er ikke for de kritiske.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Dødbringende Deadline
Original Titel: Greenmail
Premieredato: 26. marts 2003
Instruktør: Jonathan Heap
Skuespillere: Stephen Baldwin, Tom Skerritt, Kelly Rowan, D.B, Sweeney, Suki Kaiser, Alan C, Peterson, Marcos A, Ferraez, Nels Lennarson, Jody Racicot, John Bachelder, Sarah Richardson (I), Andrew Airlie
Spilletid: 92 min.
Selskab: Promark Entertainment Group, Artisan Home Entertainment , 2002
Genre: Action
Greenmail med Stephen Baldwin i hovedrollen
Greenmail med Stephen Baldwin i hovedrollenbanner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...