Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...
70Mm-Film Samler...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Honest Thief
Honest Thief billede

Trolls På Verden...
Herself


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Don´s Plum

24. august 2001 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Don´s Plum billede

S/H dogmeagtig, spejler dette møde, hvor vennerne hver lørdag aften mødes på den noget fallerede Dons Plum, cafeteria og bar, hver medbringende en bimbo. Denne lørdag falder tingene lidt anderledes ud

Vennerne gør sig klar til aftenens møde. Brad (Scott Bloom) har allerede scoret sit trofæ Sara (Jenny Lewis) til fremvisning på Don´s Plum. Ian (Tobey Maguire) sidder på en sexpotent tåget bluesbar, men har sit hyr med fremskaffelsen, der er tilsyneladende rygter ude om hans slæng. Men endelig lykkedes det ham, lige ved lukketid, at få Juliet (Meadow Sisto), servitrice i baren med. Jeremy tager anderledes forholdsregler i brug og samler blafferen Amy (Amber Benson) op. Derek (Leonardo DiCaprio) har ikke det rigtige telefon nummer, og må nedslået tage over til Don´s Plum uden noget at vise frem.
Vennerne mødes. Saras veninde kommer tilfældigt forbi og sætter sig. Samtalen spores hurtigt ind på sex og stoffer, det er formentlig New York, og så kan man også sniffe sødetabletter, sidst på måneden. Derek og Amy går ikke rigtig i spænd, situationen udvikler sig. Hvor tilsidst Amy må forlade gruppen. Det er som om at Derek har en dårlig aften, måske fordi han kom tomhændet, og de årlige vibrationer, sætter gang i en masse ting, og det er som om at alle vil fortælle sandeden om sig selv, og dere problemer, ind imellem vokser humøret op igen når den lettere naive og enfoldige servitrice kommer og tager imod bestillinger med sin korttids hukommelse. Ude i køkkenet må hun også lægge mund til Don´s “plum”, da hun er træt af slænget, der tydeligt nedgør hende inddirekte, og derfor søger om dagvagt på lørdagene.
Vennerne fortsætter deres heftige diskussioner, og det er som om at de virkelige efter aftenen er omme er blevet en smule klogere på det hele.

Filmen er optaget i sort/hvid på 16 mm og derefter overført til 35 mm, hvilket gør det mere kornet og rå. Dens ambitioner er det undergrunds prægede, hvilket også lykkes til fulde. Specielt det lidt bluesagtige, der synes at hvile i billederne, den skarpe (og kornede) fokusering på hver enkelt, gør at man lever med og må tage stilling til vennerne og deres korte bekendtskaber. Specielt Amber Benson der har en markant og kort rolle som fredshippie, lyser godt op med sin indestængte vrede. Derek spillet af Leonardo DiCaprio har et enestående måde at spille på, som leder tankerne tilbage til en ung Marlon Brando. Filmens mangel, er at den ikke har det store nye at fortælle, at diskussionerne er hørt før, og svarerne er de samme. Den har ikke hvad Clerks og Kids havde, viljen at ville chokere eller grave endnu dybere.

Titel: Don´s Plum
Original Titel: Don´s Plum
Premieredato: 24. august 2001
Instruktør: R, D, Robb
Skuespillere: Amber Benson, Scott Bloom, Kevin Connolly, Leonardo DiCaprio, Jenny Lewis, Tobey Maguire
Spilletid: 90 min.
Selskab: Solo Pictures/Zentropa Productions 2/1998
Genre: Drama
Link: http://
Sara sammen med sin veninde
Sara sammen med sin veninde
En tilfreds Don sammen med sine servitricer
En tilfreds Don sammen med sine servitricer
Ian spillet af Tobey Maguire i et tænksomt øjeblik
Ian spillet af Tobey Maguire i et tænksomt øjeblik


banner
Overskrift Højre Block
Body Swap
Idiot Prayer - N...
Roadkill
The Painted Bird
Retfærdighedens ...
Psycho - 60th An...
Freaky
Gud Eksisterer, ...
Secret Ingredient
Beck - Undercove...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...