Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Down To The Bone

7. juli 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Down To The Bone billede

Irene er mor til to, og prøver at få familien til at hænge sammen, samtidig med at hun ihærdigt skjuler sit heroin misbrug overfor børnene!!

En socialrealistisk fortælling fra arbejderklassen, hvor Irene (Vera Farmiga) mor til to, hårdt arbejdende som kassedame i det lokale supermarked, og den lettere lalleglade mand Steve (Clint Jordan), hvis følelsesliv slet ikke harmonere med Irenes, er familiestatus. Et tiltagende stofmisbrug hjælper hende heller ikke, og hendes konstante angst for at børnene skal opdage morens forfald. Hun har brug for den sprække af lys og flugten som stofferne giver hende. Men en dag bliver det for meget, og hun vælger en afvænningsklinik.
Hun får hurtigt øje på en af de mandlige sygeplejersker, som hun har set før, Bob (Hugh Dillon), der besidder alt det hendes mand ikke evner. Hun slider sig igennem programmet, med de indlagte ryste- og svedeture. Bob og Irenes forhold skærpes til, og drømmen om det almindelige liv, begynder langsomt at være inden for rækkevidde, men virkeligheden vil noget andet!

En bemærkelsesværdi film, ærlig og godt skåret igennem to the bone, a straight story om livets fortrædeligheder blandt mindre godt stillede. Og en instruktør som det er klogt at holde øje med, med hendes kun anden film på listen, tidligere ”Snake Feed” (1997). Debra Granik evner at få skuespillerne op på kridtet, der også arbejder med sine skuespiller i method acting, og er tydeligt inspireret af blandt andet europæisk film, med den ro filmen tiltider byder på, giver scenerne en endnu bedre kant. Vera Farmiga er altid en formidabel fortolker af sine roller, og er sjældent set bedre end i denne fortrøstningsløse film.
Hun bliver godt hjulpet på vej af Hugh Dillon med flere. Imponerende er det, at instruktøren også i denne kun flankere de vigtige hovedroller med professionelle kræfter, resten er amatørskuespillere, der falder glimrende ind. Det hele blev gjort, på et minimalt budget.
Filmen er helt tilbage fra 2004, og glædeligt at Øst For Paradis har skaffet den hjem. ”Down To The Bone vandt både den dramatiske instruktions pris, og Vera Farmiga vandt den specielle/særlige Jury pris på Sundance Film Festivalen.

Titel: Down To The Bone
Original Titel: Down To The Bone
Premieredato: 7. juli 2006
Instruktør: Debra Granik
Skuespillere: Vera Farmiga, Hugh Dillon, Clint Jordan, Caridad De La Luz, Jasper Daniels, Taylor Foxhall, Tom Brangle, Edward Crawford, Chris Heitzman
Spilletid: 104 min.
Selskab: Susie Q Productions/Down to the Bone Productions/2004
Genre: Drama
Link: http://www.downtothebonethefilm.com/


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...