Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Elton 60: Live at Madison Square Garden Collector's Box (2 dvd + 1 cd)

14. oktober 2007 af Per C. Halling

5 stjerner Skriv en kommentar

Elton 60: Live at Madison Square Garden Collector's Box (2 dvd + 1 cd) billede

Meget mere end blot endnu en “Greatest Hits Live” udgivelse – heldigvis :-)

Elton John er en af de rigtig tunge drenge indenfor indenfor popmusikken, men tros alt meget mere end de talrige kunstnere, der gennem årtier kun har haft et par hits og så forsvundet fra pophimlen igen, ligeså hurtige som de blev stjerner.

Godt samarbejde

Med rørende tekster og velklingende pianospil har Elton John gennem næste 40 år sunget sig ind i vores hjerter og udgivet masser af musik der har været oppe og nede på hitlisterne. Populære og upopulære hos kritikerne, men altid haft en stadig stigende fanskare verden over hos både unge og ældre.

Elton Johns samarbejde med Bernie Taupin har været nøglen til succes, for hvor mange pophits mere eller mindre typisk huskes for et fængende omkvæd, har disse 2 herre altid formået at skrive nogle til tider meget dybe og varme kærligheds sange, som holder også i dag og udsat for dagens arrangementer. Sange som ”Your Song”, “Daniel” og “Candle In The Wind” får jeg stadig gåsehud af for det er så pokers smukke, ligesom ”I'm Still Standing” og ”Crocodile Rock”giver mig lyst til at danse.

Elton John har også arbejdet sammen med en bunke andre musikere og tekst forfattere, men med langt mere svingende kvalitet, så man må sige at når Bernie Taupin er i samme rum sker der magiske ting, fuldstændig ligesom ABBA-drengene Bjørn og Benny.

En alsidig herre

Elton John er en meget alsidig herre for han har jo udover blot skrevet sange til egne albums har han jo også skrevet en del filmmusik og musik til musicals. Så ikke nok med at hans sange er blevet benyttet både i TV-serier og i film, han har også stået for alle sangene i fx en af Disneys største film til dato nemlig ”The Lion King” og det kan derfor godt undre lidt at ikke en af disse sange er taget med i koncerten, når ellers de fleste andre af hans store albums er repræsenteret med 2-3 sange.

Mange numre – Svært valg

Jeg tror alle Elton John fans har deres favoritter, så det må have være svært at skulle sammensætte programmet til denne koncert, dog er det lykkes at presse 33 sange ind på de næsten 210 minutter koncerten varer. Det er tydeligt at der er valgt både udfra popularitet, men også udfra hans eget ønske, så vil du vil have en rigtig stor oplevelse ud af koncerten, vil jeg anbefale at du lægger coveret langt væk, den første gang du lytter til den og lader dig rive med alt imens koncerten folder sig ud, kun afbrudt af et disk skift efter de første 13 numre.

Jeg har derfor valgt denne gang at undlade at liste de forskellige sange, men jeg kan love dig det er ikke et kedelig program han har sammen sat.

Rigtig god stemning

Der har tydelig for alle været en fantastisk stemning den aften, hvor koncerten blev optaget og den kan mærkes helt ude i stuen og det skyldes at dels er teknisk flot udført, filmet og indspillet, hvilket jeg komme ind på senere, men også fordi Elton John på ingen måde virker som om han er en træt gammel mand som snart vil på pension, som Bob Dylan virkede da han besøgte København for nogen tid siden. Hans medbragte musiker ustråler også en vitalitet, som kan give de fleste unge bands baghjul, og giver den hele armen, både i de stille smukke ballader og i de mere dansevenlige numre, så det er langtfra en afskedskoncert du kommer til at lytte til. Det er dejlig at se de gamle drenge kan endnu, ligesom man kan opleve det med Bruce Springsteen og John Fogerty, der begge også er både koncert aktuelle og lige er udkommet med 2 kanon albums.

Selvom Elton John i dag ikke er en kunstner, som går rundt eller giver sine fans hånden under en koncert formår han alligevel at skabe et utroligt nærvær med sine sange og derved også kommer helt udover scenekanten og ind i hjerte på dem som er tilstede, men også os hjemme i stuerne, som må nøjes med denne dvd.

Audio og Video

Der er virkelig kælet og lagt meget arbejde i denne udgivelse, så også rent teknisk får man også fuld valuta for pengene.

Selve koncerten er skudt med HD kameraer og det kan virkelig ses. Den er skudt og præsenteres i 16:9 format dvs. 1.78:1 anamorphic widescreen. Billedet er fantastisk flot, med fantastiske farver og en stærk kontrast at man næsten skær sig på billedet, så den er en fryd for øjet, hvis du smider den op på en større LCD fladskærm end blot en almindelig CRT skærm. Men flotte kamerature og flot klipning er også med til at gøre du føler dig i godt selskab med Elton & Co, men også at du er med på første paket til denne koncert, også har vi endda slet ikke snakket lyd endnu.

Lyden er fantastisk på denne dvd. Uanset om du vælger at lytte til den via PCM 2 kanals stereo eller DTS 5.1, så får du virkelig en lyd som er helt i særklasse. Lyden er fuld af liv og detaljer. Lyden er klokkeren, så uanset om du lytter til den højt eller lavt, så er den aldrig trættende at lytte til. Det er også med til at man flere gange under koncerten få lyst til at danse eller tage sin kæreste ved hånden og danse kind til kind til en af de mange stille ballader.

Så uanset om du vælger at lytte, se eller begge dele er der tale om ren nougat for sanserne.

Ekstra Materiale

Udover denne fantastiske koncert får du masser af andet guf når den første glæde har lagt over at have nydt endnu en koncert med Elton John.

Live, Rare & Unseen

Endnu en gang lukkes der op for en skattekiste for bade nye og gamle fans. Der er tale om en samling af både gammelt og nyt, men fælles for alle optagelserne er at de enten ikke har været tilgængelige før eller ikke har været vist af en eller anden grund. Andre igen er spændende og sjældne optagelser som man for år siden ville have givet sin højre arm for at have oplevet eller som ikke har været kendt af andre end ham selv, som han nu gladelig deler ud af med rund hånd.

Kvaliteten er af svingende kvalitet, men en spændende dokumentation for en lang og spændende karriere, bl.a. en fremragende optagelse med instrumental nummeret ”Song for Guy”. Hele 18 numre/optagelser er der blevet plads til, fra 1997 frem til i dag og ikke mindst rigeligt til endnu en spændende aften.

Elton’s New Yorks Stories

Elton John har altid haft et specielt forhold til Amerika og specielt New York, som her hyldes med 5 meget spændende optagelser.

72 siders booklet

En lille bog på 72 sider med info om koncerten og alle sangene. Bogen er rigt illustreret, så selvom den ikke er særlig stor, er der meget at se på.

Bonus CD

Hvis du ikke lige er i humør til hele koncerten kan du smide denne bonus cd i din afspiller enten i bilen eller, hvor du nu befinder dig. Dette er et rigtig godt uddrag af koncerten med 15 af sangene og de er:

"Sixty Years On"
"Ballad of a Well Known Gun"
"Where to Now St Peter?"
"Holiday Inn "
"Madman Across the Water"
"Levon"
"Hercules"
"Mona Lisas and Mad Hatters"
"Roy Rogers"
"High Flying Bird"
"Better Off Dead"
"Empty Garden (Hey Hey Johnny)"
"Something About the Way You Look Tonight"
"The Bridge"
"Burn Down the Mission"

Lyden er rigtig god og da der heldigvis ikke kun er tale store hits, gør det til en ren nydelse, for ellers vil jeg nok sige man lige så godt kunne have vedlagt en af han mange ”Best of” albums i stedet.

Konklusion

Dette er en fremragende koncert, såvel indholdsmessigt som teknisk. Det eneste som fra holder mig at give den absolut top karakter er at den mangler lidt hist og her for at jeg personligt giver den 6 stjerner men 5 vil jeg gerne gå med til for der er masser af goder timers underholdning.

I 2000 lavede han også en Greatest Hits live koncert også fra Madison Square Garden med masser af kendte gæstestjerner bl.a. Billy Joel og det trækker også lidt ned, da nogen måske vil føle at der er tale om en gentagelse, men det rodes der efter min mening fuld bod på i det fremragende ekstra materiale, som strækker sig over begge diske.

Hvis du leder efter en dvd som virkelig kan teste dit anlægs kunne kan den også anbefales, da den er en de flotteste koncert optagelser der længe er udgivet både med hensyn til billede, men også lyd.

Tak til Universal Danmark for at vi få mulighed for at anskaffe denne boks/koncert til hjemmebrug når man nu ikke kunne være der selv.

DVDen er venligst stillet til rådighed af:Universal Music Danmark.

Titel: Elton 60: Live at Madison Square Garden
Original Titel: Elton 60: Live at Madison Square Garden
Premieredato: 1. oktober 2007
Genre: Andet
Link: http://web.eltonjohn.com/index.jsp
At skulle kun vælge 3 fra en så stor koncert er svært ...
At skulle kun vælge 3 fra en så stor koncert er svært ...
... ”I’m Still Standing” – en sang som efter denne koncert kan tolkes på flere måder ...
... ”I’m Still Standing” – en sang som efter denne koncert kan tolkes på flere måder ...
... I en alder af 60 er det flot som han stadig får os op af stolen og op og danse :-)
... I en alder af 60 er det flot som han stadig får os op af stolen og op og danse :-)


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...