Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hvidstengruppen ...
Hvidstengruppen Ii - De Efterladte billede

Året Jeg Begyndt...
Alle For Fire
Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Encanto

25. november 2021 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Encanto billede

Med en masse farve, god musik og smuk animation har Disney skabt endnu en solid og charmerende klassiker.

Disney har haft travlt med både lanceringen af ny streamingtjeneste, utallige remakes og overtagelse af mange andre produktioner. Heldigvis har de fortsat tid til deres originale produktioner og deres seneste ”Encanto” skuffer bestemt ikke.

I Columbia bor familien Madrigal i en fortryllet lille landsby. Alle barn i familien fik alle tildelt en magisk gave, hvorpå deres talent voksede. Mirabel er dog den eneste i familien, som ikke blev skænket med en magisk gave som barn, og nu hvor magien er i fare, sætter hun alt ind på at redde sin familie – også uden magiske evner.

Repræsentation har været en stor del af Disneys satsning igennem de seneste par år. Dette kunne tydeligvis ses i produktioner såsom ”Coco”, ”Eternals” og ”Vaiana”. Dette giver rig mulighed for at sætte fokus på forskellige kulturer og respekten bag disse. Dette er naturligvis også tilfældet her familien, da familien er styret af deres gamle bedstemor og følger traditionerne.

Mirabel er en af de seneste nye kvindelige karakterer. Hun ligner ikke de andre smukke og talentfulde Disneyprincesser, men repræsenterer i stedet en ganske naturlig pige, som små børn bedre kan identificeres sig med. At være en outsider i ens familie kan være hårdt. Især når man elsker sin familie, men ikke har samme evner.

Tematikken og symbolikken er måske ikke den mest originale, vi tidligere har set, og budskabet om at elske sig selv – talent eller ej - er blevet genskabt igen og igen. Dog finder vi en masse charme og humor igennem denne historie, at man alligevel sidder med et kæmpe smil på læben.

Den talentfulde Lin-Manual Miranda har igen skrevet musikken til endnu en Disneyfilm, hvorpå det tidligere var til succesen ”Vaiana”. Miranda finder sine karakterer igennem de fantastiske sange, og alle i filmen har et klart udtryk på igennem musikken. Der er højt sandsynligt endnu en oscarnominering på vej til ham – velfortjent!

”Encanto” er en farvestrålende, sød og yderst charmerende animationsfilm. Der er gang i sangene, som børnene med tiden vil synge med på, og Mirabel er en dejlig karakter i et stærkt nytænkende Disney- katalog. Du vil sidde og smile igennem hele denne skønne familiefilm.

Titel: Encanto
Original Titel: Encanto
Premieredato: 25. november 2021
Instruktør: Byron Howard, Jared Bush
Skuespillere: Stephanie Beatriz, John Leguizamo, María Cecilia Botero, Diane Guerrero, Jessica Darrow, Angie Cepeda, Wilmer Valderrama
Spilletid: 99 min.
Selskab: Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Studios Motion Pictures, 2021
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
Krysantemum
Den Milde Smerte
Ferskenlunden i ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...