Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Envy

13. januar 2005 af Jesper Pedersen

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Envy billede

Det kan i virkeligheden siges meget enkelt: meget meget kedeligt. ’Envy’ hverken kan eller vil noget som helst.

Jack Black er ingen stolt mand, når det kommer til ’Envy’. Forståeligt nok.

I forbindelse med offentliggørelsen af en anden film – animationsfilmen ’Shark Tale’ – på sidste års Cannes Festival undskyldte den populære komiker offentligt for, at ’Envy’ nogensinde har set dagens lys. En beundringsværdig selverkendelse, men samtidig uforståeligt, hvad den yderst kompetente komikerkonstellation Jack Black og Ben Stiller – begge på noget ligner toppen af deres karrierer – nogensinde har set i den pinligt usjove ’Envy’. At man så tilmed har fået den som regel dygtige om end i de senere år noget ustabile Barry Levinson (’Good Morning, Vietnam’, ’Rain Man’ & ’Sleepers’) til at instruere braset, gør ikke det hele mere forståeligt.

Jack Black og Ben Stiller er bedstevennerne Nick og Tim. De bor klods op af hinanden, arbejder i samme firma, og deres familier tilbringer i det hele taget det meste af deres tid sammen. Nick drømmer om at komme på en opfindelse, der skal gøre ham rig, og er konstant klar med en idé, der i egne ører lyder genial. Således også ideen om en vidunderspray, der kan fjerne hundelort. Nick tilbyder Tim at blive en del af projektet for 2000 dollars. Tim, der dagligt lægger ører til de mest tåbelige ideer, betakker sig dog – selvfølgelig uvidende om, at Nick denne gang har fat i noget af det rigtige.

Sprayet Vapoorize bliver en realitet. Nick bliver stinkende rig, men bliver boende i samme kvarter som Tim – nu blot i noget, der ligner et slot. Tims kone (Rachel Weisz) skrider og snart står han også uden job, men med masser af misundelse over vennens rigdom, som også kunne være hans. Snart møder han drukkenbolten The J-Man (Christopher Walken), der insisterer på at hjælpe Tim med at gøre noget ved misundelsen.

Det er ualmindelig kedeligt det her. Det er ganske enkelt den bedste beskrivelse af ’Envy’. Det er ikke sådan, at filmen fejler ved at skyde langt forbi i en række komiske og platte optrin. Det er nemlig sådan, at den ikke rigtig prøver. Forsøgene på komik peger ikke rigtig nogen retning – den vil ikke forsøge på at være rigtig plat eller ekstrem, men synes heller ikke at ville bruge humoren til at underbygge en i det mindste hyggelig historie. Når så samtidig ’Envy’ fra først til sidst er blottet for morsomme enkeltscener – selv den lovende kombinationen af Stiller, Walken og liget af en hest på taget af en bil ender med at blive, ja slet og ret kedelig – så bliver det en ørkenvandring at komme igennem denne komedie, der ingenting kan, og hvad værre er ingenting vil.

Det er meget sjældent, at man kan beskylde såvel Ben Stiller som Jack Black for at være direkte kedelige. Det er ikke desto mindre det tillægsord, der ligger lige for, når man har set de to herrer fjumre rundt i ’Envy’. Ingen af dem viser bare antydningen af det drive og den energiske komik, der især er grunden til Jack Blacks store succes.

Om igen. Ben Stiller er i anmelderens øjne stadig disse års bedst spillende komiker. Så væk med ’Envy’ i en fart, mens vi venter spændt på opfølgeren til en af de senere års sjoveste komedier, ’Meet the Parents’: ’Meet the Fockers’ – denne gang også med Dustin Hoffman på rollelisten – der selvfølgelig stadig tæller Ben Stiller og Robert De Niro – som Focker-familiens fader.

Der er ikke noget ekstramateriale på DVDen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures.

Titel: Envy
Original Titel: Envy
Premieredato: 12. januar 2005
Instruktør: Barry Levinson
Skuespillere: Ben Stiller, Jack Black, Rachel Weisz, Christopher Walken, Amy Poehler
Spilletid: 99 min.
Selskab: Dreamworks SKG, Castle Rock Entertainment & Baltimore Spring Creek Productions
Genre: Humor
Link: http://www.envy-themovie.com/
banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...