Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Fallen

4. maj 2017 af David Lund

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fallen billede

Engle, dæmoner og kedsomhed.

Først og fremmest - dette er ikke filmen med Denzel Washington fra 1998. Dette er noget helt andet selvom filmene deler titel. I 2009 skrev Lauren Kate den første af i alt 4 bøger om en misforstået pige, engle, dæmoner og en hulens masse romantik. Den første bog hedder “Fallen”, og det er denne, som filmen her er bygget på. I Young Adult genren er dette en af de mere velkendte bogserier, der naturligvis ikke er i samme størrelse som “Twilight” og “Hunger Games”, men alligevel tæt nok på. Det er dog en historie, der udfolder sig meget langsomt, og netop derfor har filmatiseringen ventet en del på sig. Der er også en årsag til, at kun de færreste har hørt om netop filmatiseringen - den er lavet på et mindre budget og markedsføringen er så godt som ikke-eksisterende. Den har dog sit publikum i fans af bøgerne, der dog har været noget skuffede over resultatet.

Lucinda (Addison Timlin) ender på en anstalt, efter en dommer mener, at hun har været årsag i et dødsfald. Her møder hun hurtigt en gruppe, der virker meget sære. Hun begynder at få syner fra et andet liv, når hun nærmer sig Daniel (Jeremy Irvine), som prøver at holde hende så meget på afstand som muligt. Cam (Harrison Gilbertson) gør dog alt hvad han kan, for at komme så tæt på Lucy som muligt. Det viser sig de to er faldne engle med hver deres motiv fra en glemt fortid.

Det viser sig egentlig, at budgettet ender som det mindste problem for “Fallen”. Filmen holder sig nærmest til en lokation hele vejen igennem, og de rædderlige effekter kunne have været undgået nu når pengene ikke er til det. Nej, problemet er selve fortællingen. Hvad der fungerer i bogform, fungerer ikke nødvendigvis som film. Det kræver i hvert fald sin manuskriptforfatter og instruktør at filmatisere “Fallen”. Manuskriptforfatterne tæller hele tre mennesker, hvilket forklarer det rodede tempo og ufokuserede plot. Scott Hicks (“Shine” og “Sneen På Cedartræerne”) er dog ikke en dårlig instruktør normalvis, men hans seneste par forsøg på film har været mindre imponerende. De episke øjeblikke med ledsaget storladent musik i filmen falder derfor pladask til jorden, da man ikke er revet med af historien, karaktererne og de følelser som filmen ihærdigt forsøger at manipulere ind i sit publikums sind. Det er ærgerligt for potentialet er bestemt til stede, men forbliver uforløst fra start til slut.

Addison Timlin (“The Town That Dreaded Sundown” og “That Awkward Moment”) er dog et fund til hovedrollen. Hun mangler stadig sit store gennembrud, men besidder nok karisma og talent til, at det nok skal ske en dag. Hendes to bejlere, spillet af Jeremy Irvine og Harrison Gilbertson, kan man desværre ikke sige det samme om. De er begge dårlige skuespillere uden nævneværdige kvaliteter. Derfor udebliver kemien mellem personerne også, hvilket ellers er selve kernen i historien. Naturligvis skulle “Fallen” filmatiseres, men det bliver ved forsøget, og jeg tror ikke, at resten af bøgerne bliver filmatiseret i denne omgang. Jeg vil dog glæde mig til et reboot om 10 års tid i hænderne på nogle mere talentfulde filmfolk.

Der er intet ekstramateriale på denne anmelders eksemplar, og jeg kan heller ikke vurdere billedets og lydens kvalitet, da eksemplaret er blevet streamet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Mis. Label.

Titel: Fallen
Original Titel: Fallen
Premieredato: 4. maj 2017
Instruktør: Scott Hicks
Skuespillere: Addison Timlin, Jeremy Irvine, Harrison Gilbertson
Spilletid: 91 min.
Selskab: Apex Entertainment Lotus Entertainment (I) Mayhem Pictures Silver Reel, 2016
Genre: Adventure , Drama , Romantik


banner
Overskrift Højre Block
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
Lykkebugten
The Defeated
After We CollidedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...