Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Fanboys

7. maj 2009 af Christian Arhoff Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Fanboys billede

fire venner sætter kursen mod Skywalker Ranch for at stjæle Star Wars Episode 1 og vise den til deres kræftsyge ven inden han dør

”Fanboys” er et forholdsvis nyt ord. Kort og godt betyder det überfans. Fans der er villige til at tilgive næsten alt, af ren kærlighed til materialet. Nu er der så lavet en film om de kære nørder, og ikke overraskende er det ”Star Wars” nørder man har valgt. Så en lille advarsel før du læser videre. Dette er en film lavet af ”Star Wars” nørder, med ”Star Wars” nørder, til ”Star Wars” nørder. Så hvis kræften er stærk hos dig, er dette en film for dig. Men hvis du er mere til ”Star Trek” eller bare ikke interesseret i noget af det, burde du måske bruge dine penge på noget andet.

1998 var et meget interessent år for ”Star Wars” fans. Efter mange års venten, havde George Lucas(Skaberen af ”Star Wars”) besluttet sig for at filmmediet nu var nået langt nok til at han kunne lave sin nye trilogi af ”Star Wars” film. I 1998 var filmen forholdsvis færdig, men Lucas ventede til sommeren 1999 med at udgive sit nyeste kapitel.
I mellemtiden i Ohio er tre venner på vej til en Halloween fest. Linus(Chris Marquette), Windows(Jay Baruchel) og Hutch(Dan Fogler) er alle kæmpe ”Star Wars” fans og ankommer selvfølgelig i Darth Vader stil med Hutch og Linus klædt ud som Stormtropper og Windows som Vader. Til festen løber de desuden ind i deres ex-ven Eric(Sam Huntington). Eric har droppet ”Star Wars” frem for et mere ”voksent” liv, og arbejder nu som bilsælger i sin fars forretning. Det gamle had mellem vennerne bliver dog hurtigt glemt da Windows og Hutch informere Eric om at Linus har kræft. I et forsøg på at gøre en sidste ting for Linus udtænker de tre venner en plan som kun ”Star Wars” fans ville udtænke. De vil bryde ind på Skywalker Ranch og stjæle et print af filmen, så de og Linus kan se den inden det er for sent for Linus. Så nu går turen tværs over USA for de fire venner og under vejs byder turen både på kampe med ”Star Trek” fans, et hemmeligt møde med William Shatner og Seth Rogen i den mest obskure dobbeltrolle nogensinde.

Først og fremmest skal de siges at ”Fanboys” er en rigtigt god ide. En sød og ægte baggrundshistorie skaber god bund for en sjov og rørende film, men ”Fanboys” falder i alt for mange af de kendte fælder. Filmen er meget ujævn. Nogle steder er den fremragende og føles som helt sin egen, mens den andre steder føles som en direkte-til-dvd efterfølger til ”Road Trip”. Når man vælger et emne som ultimativ fanatisme, skal man udforske det, fordi det er den fordel som man har overfor alle de andre. For eksempel scenen hvor de fire venner ender på en biker bøssebar. Det er plat og passer overhoved ikke ind i denne film, fordi den kunne have været med i hvilken som helst anden road trip film.
Til filmens forsvar skal det dog siges at den har været igennem et helvede inden den nåede i biografen. Det var oprindeligt meningen at filmen skulle have været ude i 2007, men The Weinstein Company var ikke tilfredse med filmen, og ville blandt anden have kræft plottet erstattet med mere vulgær humor, da en ting som kræft var for ”alvorligt” til en komedie. Alle de problemer som filmen har været igennem kan den ikke skjule og filmen ender som en ujævn udførelse af en original og sjov ide.

”Fanboys” er klart anbefalelsesværdig til ”Star Wars” fans. Selv om filmen er ujævn og plat nogle steder, er der også nogle fremragende nørd moments som enhver ”Star Wars” fan vil nyde.

Titel: Fanboys
Original Titel: Fanboys
Premieredato: 7. maj 2009
Instruktør: Kyle Newman, Steven Brill(genoptagelser)
Skuespillere: Dan Fogler, Sam Huntington, Jay Baruchel, Chris Marquette, Seth Rogen, William Shatner, Kristen Bell
Spilletid: 90 min.
Selskab: The Weinstein Company, SF, 2008
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...