Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fight Club SE (DVD)

24. april 2002 af Niclas Christian Dahl

6 stjerner Skriv en kommentar

Fight Club SE (DVD) billede

Tyler Durden, Fight Club, David Fincher... hvis blot ét af disse ord siger dig noget - burde du kigge nærmere på DvD-anmeldelsen...

En af de flotteste R1 DvD udgivelser kan hentes hjem netop nu. En veltilrettelagt godtepose er det første ord der falder mig ind når jeg bladrer siderne igennem på den flot animerede skærm.
Hvis der er nogen der skulle være i tvivl om hvad Fight Club handler om (disse mennesker FINDES desværre faktisk), så kommer her et resume.

En søvnløs mand med en pistol stukket op i gabet... en fovildet mand med en pistol i hånden.
Sådan er startscenen på Fight Club. Historien om den navneløse hovedpersons (Jack = Edward Norton), brug for opmærksomhed i mangel af samme som barn.
Jack er typen der bor i en lejlighed fyldt med Ikea-møbler. Alt er designet og alle små ting i lejligheden er del af et større system som kun Jack kender.
Han lyder umiddelbart som verdens mest bekymringsfrie mand, men det er han på ingen måde. Han kan ikke sove... og som han så smukt selv udtrykker det: "With insomnia (søvnløshed), you're never really asleep; you're never really awake."

Filmen ville nok være blevet en smule kedelig, hvis vi ikke havde rykket os videre herfra, så derfor begynder vores hovedperson at gå i støttegrupper for folk med diverse sygdomme, og pludselig kan han sove som et lille barn. Idet nu er den forgangne kærlighed genvundet.
Alt dett4e afbrydes hurtigt af Marla (Helena Bonham Carter)... en dame der på samme måde som "Jack" kommer i støttegrupperne, selv i den for mænd med testikelkræft. Nu kan han ikke sove længere, Marla har taget hans indre ro. Og derfor vil han fortælle hende det... alt imens han rejser land og rige rundt som forsikringsagent.
På en af alle disse rejser møder han Tyler Durden (Brad Pitt), og filmen kan begynde idet "Jack" mister sin lejlighed.

Sammen starter de Figh Club; en lille "klub" der mødes for at slås mod hinanden. De får på den måde givet igen for alle de dårlige barndomsminder alle de mænd har. Snart er "Jack" flyttet ind til Tyler.
Dagene går og nu har Tyler pludselig oprettet Fight Clubs i flere byer, uden "Jack's" viden. Tyler overtager langsom hans ellers planlagte liv og det får dyrebare konsekvenser.

Fight Club er en af de mest gennembearbejdede film der findes på denne filmglade planet. Et stort orkester ville spille kinderne glødende røde, hvis dette var en symfoni.
David Fincher er manden bag dette storslåede projekt, han er også manden bag Se7en og The Game. Desuden har han produceret de fem BMW-film der er blevet lavet af nogle kendte instrutører med BMW biler i hovedrollerne.

Filmen er veltilrettelagt og giver straks efter slutning anledning til stor tænksomhed. Bl.a. er diversen effekter fra gamle spiritusreklamer brugt i Fight Club; rigtig mange steder er Tyler Durden (Pitt) klippet ind i et kort sekund, så man ikke ser ham, men sidder tilbage med følelsen af at man så ham.

DVD Anmeldelse:

R1 DvD'en er der gjort utrolig meget ud af, det er en dobbelt DvD der er i fed indpakning med et lækkert hæfte med kommentarer fra forskellige anmeldere pluds andre.
Der er 17 bag-scenerne - der alle er rigtig gode og gennemførte, set fra forskellige vinkler, endvidere er der 8 ubrugte scener, der er så gode at de alle nemt kunne have været med i filmen. Der er 4 scener der er taget om og derfor ikke brugt, de er sat op til sammenligning lige efter hinanden.
Der er endeløse kommentarer fra så godt som alle skuespillerne og instrutørens.
Af andre ting er der: Kommentarspor (4 forskellige), Storyboard(s), billedgallery, concept art (kunst lavet ud fra filmen), 12-13 trailers og en masse andet. Altså rigtig meget guf for DvD-entutiaster.

Det er den første DvD jeg har købt hvor jeg følte at alle pengene var givet rigtig godt ud. Fem ud af seks stjerner for DvD-udgivelse fortjener den helt sikkert.

Titel: Fight Club
Original Titel: Fight Club
Premieredato: 6. juni 2000
Instruktør: David Fincher
Skuespillere: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Zach Grenier, Richmond Arquette, David Andrews (I), George Maguire, Eugenie Bondurant.
Spilletid: 139 min.
Selskab: 20th. Century Fox 1999
Genre: Thriller
Link: http://www.foxmovies.com/fightclub/

banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...