Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Free Guy

12. august 2021 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Free Guy billede

Ryan Reynolds nyeste film indeholder sjove momenter, men forbliver mest en halvhjertet ”The Truman Show” for børn.

Den flotte og karismatiske skuespiller Ryan Reynolds har for alvor slået sig igennem som den komiske karakterskuespiller. Ikke mindste på grund af den grove og brutale ”Deadpool”. Nu er han tilbage i samme stil med filmen ”Free Guy”, hvor han er fanget i et computerspil.

Guy ( Ryan Reynolds) vågner op i byen Free City hver dag og tager på arbejde i banken. Free City er dog fyldt med vold, brutale røverier og andet kriminalitet – dette er dog bare en helt almindelig hverdag. Her møder han en dag Molotov-girl ( Jodie Comer), der er cool og går med solbriller. Det viser sig dog, at det hele er kunstigt og at hele den verden, Guy kender, er et computerspil.

Det er lidt ærgerligt, at Ryan Reynolds hele tiden spiller den samme karakter. Der er blot nogle justeringer, men ellers er det en kopi af alle de primære roller, han har spillet i de seneste par år – men bevares, han gør det da også godt. Ude i den virkelige verden, har de fået blandt andet den smukke Jodie Comer med, der bedre er kendt som lejemorderen i hitserien ”Killing Eve” og viser her, at hendes talent bestemt ingen grænser har. Her spilder hun dog muligvis sin tid på en fjollet komedie.

Instruktøren Taika Waititi har sneget sig med på rollelisten, som den grådige og mindre begavede spildirektør. Højt sandsynligt er den karakter blevet baseret på virkelighedens griske spilindehavere, hvor der også er mange YouTube gamere, som også har formået at få små cameos i filmen.

Hvis man selv er gamer, synes man nok filmen er meget sjov, da den gør tykt grin med nogle af de tendenser, man ser indenfor gaming. Både gaming stereotyper og spilreaktioner. Dog er det kun i små doser, at filmen for alvor bliver sjov, og ”Free Guy” er mere fortalt som en børnefilm, hvor alt bliver fortalt og forklaret i stedet for at lade historien udfolde sig naturligt. Der er intet naturligvis også budskabet om, at ham fyren i baggrunden muligvis har potentielle og skal ses og høres. Her bliver det dog blot fortalt gennem et gaming perspektiv, hvor en non-playing character lige pludseligt får mere kontrol.

”Free Guy” har sjove momenter – ikke mindst på grund af Ryan Reynolds komiske talent, men manuskriptet virker til at være en fjollet og ligegyldig børnefilm. Selvom man vil føle sig godt underholdt, formår filmen ikke at være original eller holdbar i en 2 timers lang film.

Titel: Free Guy
Original Titel: Free Guy
Premieredato: 12. august 2021
Instruktør: Shawn Levy
Skuespillere: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar, Joe Keery, Taika Waititi
Spilletid: 115 min.
Selskab: Berlanti Productions, 20th Century Fox, 2021
Genre: Adventure , Sci-Fi


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...