Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

God's Pocket

4. juni 2015 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

God's Pocket billede

The Only Place You Can Live Twice

”He’s just a kid”
God’s Pocket foregår i den lille flække God’s Pocket i 1980’erne. En by hvor alle kender hinanden på kryds og tværs, alle ved hvad hinanden foretager sig eller ikke burde foretage sig, og udefrakommende mennesker har lavere status. Arthur 'Bird' Capezio (John Turturro) og Mickey Scarpato (Philip Seymour Hoffman) er et par fyre, som arbejder på kanten af mafiaen i et kødindustrien. Bird er født i byen, hvor Mackey er tilflyttet og har giftet sig med den bedårende og smukke Jeanie (Christina Hendricks), som har hendes søn, Leon (Caleb Landry Jones), fra et tidligere ægteskab, boende hjemme hos dem.

Leon er stofmisbruger og er, for at sige det mildt, lettere forstyrret i hovedet. Da han en dag tager på arbejde på byggepladsen, har en mere travlt med at fægte med sin lille kniv, mens han svajende beretter om sin kriminelle drengestreger, end at arbejde som de andre troskyldige medarbejdere. Men Leon overskrider pludselig grænsen, da han på arbejdspladsen bruger N-ordet om den eneste mørke mand og i sjov sætter kniven på struben af ham. Det får fatale konsekvenser for Leon, og sandheden bliver noget som resten af arbejderne troligt dækker over.

Et andet sted i Philadelphia sidder den afdankede skøjtejæger og klummeskriver Richard Shelburn (Richard Jenkins). Richard får til opgave at skrive om de mystiske omstændigheder omkring Leons mord, men da han kommer God’s Pocket finder han hurtigt andre prioriteter.

Det er dog Mackey, som filmen følger det meste af tiden. Mackey er i pengeproblemer og et forsøg på at formøble en lille sum penge til en meget stor sum penge på et spil heste, bringer ham blot yderligere i fedtefadet og som en kædereaktion sender hans problemer længere og længere ned gennem det lille bysamfund.

”He’s just a kid”
Det er John Slatterys debutfilm baseret på den tidligere Philadelphia klummeskrivers Pete Dexters roman fra 1983 af samme navn. Samme Dexter fik i 2012 en anden roman ved The Paperboy filmatiseret af Lee Daniels med Nicole Kidman og Matthew McConaughey i hovedrollen.

Pulsen kommer ikke meget højt i handlingen. Filmen er pessimistisk og nedslået, humoren er dødpandet og underspillet, men skuespillet er fantastisk. Det er af den afdøde Philip Seymour Hoffmans sidste film og han beviser endnu engang, hvor fantastisk en skuespiller han var og derfor tragisk hans dødsfald er. Richard Jenkins er også fremragende som den sleske klummeskriver, der i en alder af 60 stadig kun har fisse i hovedet.

God’s Pocket rammer formegentlig den lokale Philadelphias stemning i 1980’erne og lillebysamfundets sørgelige små eksistenser, der holder sammen som familie, men heller ikke har meget til overs for hinanden. Som Richard Shelburn skriver om byen; "Alle har stjålet noget fra en de kender Alle har sat ild til et eller andet".

Man kommer dog aldrig helt ned under historiens overflade og får beskidte negle. Til der er filmen for overfladisk og intern, da man nok skal være fra 80’ernes Philadelphia får helt at forstå alle facetter. Filmen er bygget op omkring en masse små sidehistorier, som til sidst bliver sat sammen til filmens hovedpointe, som desværre er lidt vag. Man kommer til at stå tilbage med følelsen af, at man ikke helt ved hvad filmen egentlig ville fortælle.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: God's Pocket
Original Titel: God's Pocket
Premieredato: 15. maj 2015
Instruktør: John Slattery
Skuespillere: Philip Seymour Hoffman, John Turturro, Richard Jenkins, Christina Hendricks, Eddie Marsan, Caleb Landry Jones
Spilletid: 89 min.
Selskab: Universal Pictures, 2014
Genre: Drama , Krimi
Link: https://www.facebook.com/godspocketmovie


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...