Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022
Bodilprisen 2022...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Rød
Rød billede

A Hero


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hamilton - I nationens interesse

26. juni 2012 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hamilton - I nationens interesse billede

Carl Hamilton bliver hvirvlet ind i en sag om ulovlige våben og konflikter i Afrika

Carl Hamilton er en ansvarlig mand. Billedet af ham på filmens cover emmer af ren vilje, retskaffenhed og håndkantslag. Ingen ubetalte regninger eller svinkeærinder her. Han er en mand, du kan stole på og som du roligt kan købe en brugt bil af.
Nu er Carl Hamilton naturligvis hverken bankrådgiver, pilot eller bilsælger, han er jo ingen ringere end den skandinaviske udgave af James Bond, en kommandant i den svenske sikkerhedstjeneste.
Han er tidligere blevet portræteret af Peter Stormare, men nu er det Mikael Persbrandt, der må kaste sig ind i kampen på lærredet. Jan Guillou er som bekendt forfatteren bag bøgerne om Hamilton, som nok er det han er bedst kendt for i udlandet. Herhjemme har vi dog i stor stil også taget hans bøger om tempelridderen Arn til os. Filmatiseringen af bogen Ondskab, der var en rystende skildring af forholdene på Guillous tidligere skole blev fortjent nomineret til en Oscar.
I nationens interesse er fra 1989. Til denne film er handlingen dog blevet opdateret til nutiden, men essensen er stadig den samme.

Carl Hamilton har egentlig besluttet sig for at stoppe. Han vil trække sig tilbage fra sit liv som agent og tilbringe resten af sit liv med den kvinde, han har forelsket sig i.
Omstændigheder gør, at Hamilton alligevel kommer af sted. En svensk våbenekspert er blevet taget til fange i Somalia, og snart er Carl Hamilton viklet ind i et dødsensfarlig politisk skandale, da det viser sig, at svenske våben bliver brugt af terrorister og at verdensfreden er i fare.

I nationens interesse er desværre ganske aktuel. Vi bliver præsenteret for private firmaer, der arbejder i konfliktramte lande, og som vi gøre alt for at beskytte deres milliardintægt. Ydermere er det jo en kendt sag, at vores broderland er en stor våbenproducent. Jan Guillou er en meget aktiv debattør, og som et værk skabt af ham, rammer filmen helt og aldeles plet. Storpolitik er fint vævet sammen med aktuelle konflikter og problemstillinger på Afrikas Horn.
At filmen har et så klart politisk budskab er både dens svaghed og styrke. For den står lidt mellem to stole og bliver sært fragmenteret. Den er en blanding af politisk drama og action, og de to ting harmonerer ikke særligt godt sammen her. Man kommer aldrig helt til bunds i den politiske del og actionsekvenserne taber puster, når de hele tiden afbrydes af politisk korridorsnak og sidehistorier.

Det være sagt, så ligner Hamilton en film, der har kostet langt mere end den har. Den er vist nok produceret for et budget under 50 millioner, men ligner en film, der har kostet mange gange mere. Visuelt er den utroligt flot og actionsekvenserne er flot koreograferede og troværdige. Det er en film, der nemt kan hamle op med de dyre Hollywoodproduktioner. Hvis man endelig skal kritisere, så vil nogen måske hævde, at den er lidt for renpoleret.
Persbrandt er rigtig god som Carl Hamilton, og han går til rollen med kirurgisk præcision. I hans skikkelse er agenten en næsten robocop-agtig figur. I andre roller ville han nok virke kunstig, men til denne films polerede udtryk, passer han helt perfekt.

Hamilton, - i nationens interesse er en underholdende film langt hen ad vejen. Dens skift mellem de forskellige fokuspunkter hæmmer dog filmglæden og man føler sig ofte fanget mellem to historier, hvor ingen af dem rigtig bliver fortalt. Heldigvis vinder filmen point med sin flotte og hæsblæsende slutning.
Der er planlagt i alt tre film om Carl Hamilton anno nutiden. Vi ser frem til de næste to, der forhåbentlig kan holde den samme flotte standard.
Ekstramaterialet indeholder trailers, behind the scenes og en musikvideo, og er altså ikke videre imponerende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Hamilton - I nationens interesse
Original Titel: Hamilton - I nationens interesse
Premieredato: 26. juni 2012
Instruktør: Kathrine Windfeld
Skuespillere: Mikael Persbrandt, Saba Mubarak, Pernilla August
Spilletid: 109 min.
Selskab: Pampas Produktion, Buena Vista, 2012
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Grosse Freiheit
Toscana (Netflix)
Mr. Graversen
Chip 'n Dale: Re...
Everything Every...
Lev, Elsk, Paris
Operation Mincemeat
På Nært Hold
Memory
Doctor Strange i...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...