Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bombshell - Opgø...
Bombshell - Opgørets Time billede

Joker
Ad Astra
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Downton Abbey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hercules In New York

23. september 2012 af David Lund

3 stjerner Skriv en kommentar

Hercules In New York billede

Arnold Schwarzenegger som Hercules? Hvorfor ikke?

Dette er Arnold Schwarzeneggers filmdebut! Det er sikkert også fortsat årsagen til, at filmen bliver ved med at blive genudgivet på DVD, for han har skam lavet masser af objektivt mere seværdige film sidenhen, som ikke har haft en ligeså stor chance på det danske DVD-marked. Tilbage i 1969 hed Arnold Schwarzenegger dog ikke Arnold Schwarzenegger – han hed enten Mr. Universe eller, som tilfældet var i denne film, Arnold Strong. Et ganske passende navn til et muskelbundt, der hverken kan snakke engelsk eller spille skuespil. Faktisk stod det så slemt til, at man i sin tid dubbede al hans vokal ud af filmen, så folk rent faktisk forstod, hvad han sagde. Nok om det – ”Hercules In New York” er naturligvis en ufatteligt fjollet film. Hvis man ikke har forstået dette fra titlen alene, får man nok svært ved at forstå humoren i filmen. Humoren er dog konsekvent tilstede, både i frivillig og ufrivillig form, og det er derfor filmen fortsat er seværdig. Den har med tiden opnået en form for kultstatus, som man så kan diskutere er fortjent eller ej.

Ligesom tilfældet er med stort set resten af Schwarzeneggers film, er dette en rigtig drengerøvsfilm. Den nydes bedst i selskab med andre og en håndfuld øl, da man har brug for at slå hjernen fra for det optimale udbytte. Dette er naturligvis ret strenge krav for de fleste, som bare vil nyde en film i ro, men det er de betingelser, som filmen nu stiller. Kan man opfylde disse krav, har man en god oplevelse i vente. Det vigtigste ved denne udgivelse er, at man kan slå Schwarzeneggers dubbing til og fra, og begge lydspor er fantastisk morsomme på hver deres måde. Det næstbedste må siges at være Hercules’ kamp mod en brunbjørn (der meget tydelig et en mand i kostume) i Central Park. Der er dog masser af guldkorn undervejs, men desværre er filmens største hæmsko sit tempo. Halvanden time er måske ikke lang tid, men der er ikke plot nok undervejs, og tempoet sænkes gevaldigt i filmens anden halvdel. Repetition bliver også hurtigt et nøgleord i filmens sammenhæng, og med kritiske briller er det hele naturligvis en stor bunke lort. Derfor er det vigtigt, at fortsætte med at drikke øl indtil filmen slutter, så de kritiske briller forbliver på bordet, for netop i anden halvdel vil mange falde fra.

Er man til film som disse, er der naturligvis ingen vej udenom ”Hercules In New York”. Den er en klassiker af alle de forkerte årsager, og det alene er grund nok til at anskaffe sig filmen. Selvom Schwarzenegger ikke er en særlig stor skuespiller (no pun intended), så er det alligevel imponerende, hvor langt han er nået fra denne film til i dag. Lyder alt dette tiltalende, så anskaf dig filmen hurtigst muligt, da den ikke vil skuffe. Mere svært er det dog, at smide en karakter på en film som denne, så jeg gør, hvad jeg plejer at gøre – nemlig at placere den i midten. Så må du selv bestemme om den skal have 1-2 hak enten til højre eller venstre.

Ekstramateriale – 3/6

Lydsporet med Schwarzeneggers dubbing er som sagt hovedårsagen til, at filmen er værd at se, så det alene skubber ekstramaterialet godt derop af. Derudover er der kun en håndfuld trailers.

Another World Entertainment.

Titel: Hercules In New York
Original Titel: Hercules In New York
Premieredato: 11. september 2012
Instruktør: Arthur Allan Seidelman
Skuespillere: Arnold Schwarzenegger, Arnold Stang, Deborah Loomis, James Karen
Spilletid: 91 min.
Selskab: Filmpartners, RAF Industries, Another World Entertainment, 1967
Genre: Action , Adventure , Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...