Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Thor: Love And T...
Thor: Love And Thunder billede

Alle For Fire


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hil Cæsar

18. februar 2016 af Line Gren

2 stjerner Skriv en kommentar

Hil Cæsar billede

En absolut flad, usammenhængende komedie- et luftkastel som blot skulle have forblevet et luftkastel

Kort fortalt forsøger Coen brødrene at genoplive og fremstille Hollywoods storhedstid i de tidlige 50’ere. De vil vise bagsiden af stjernes glamourøse livsstil, hvor druk, alkohol, homoseksualitet var en del af privat livssfæren. Eddie Mannix (Josh Brolin) styrer Capitol Pictures’ image udadtill, hvor han holder skuespillerne i kort snor. Skuespillerne var på kontrakt og blev opfattet og behandlet som filmstudiernes ejendom. Vi følger Mannixe’s arbejdsdage/nætter fra 7 til 24. Hans udfordringer består bl.a. i, at stjerneskuespilleren i ”Hail Caesar”, Baird Whitlock (George Clooney) bliver kidnappet af nogle kommunister, én af studiets stjernerinder er gravid, én instruktør bliver tvunget til at arbejde med en skuespiller, som ikke kan artikuler, fordi han kun er vant til at medvirke i cowboy film, hvor der skal laves stunts og blot siges nogle få’ replikker, som f.eks. ’hyp’.

Coen brødrene får i ordets bogstavlige forstand lavet en Woody Allensk ”Reconstructing Harry” i blinde og døvhed. Der bliver lagt an til en del forskellige små sidehistorier, som der aldrig bliver fulgt op på f.eks. scenen, hvor DeeAnna Moran (Scarlett Johansson) skal spille havfrue, men har kvalme på grund af graviditet. Hovedhistorien hvor skuespilleren Cæsar bliver kidnappet, bliver der heller ikke fulgt op på. De fatale og stive replikskifte bliver krydret med lidt stepdans og musical sange, men kompenserer ikke for det rodet og manglende plot og den narrative fremdrift.

”Hail Caesar” er et stort usammenhængende sammensurium, som virker som et spontan, ikke gennemtænkt luftkastel fra instruktørernes/manuskriptforfatternes side. Hos undertegnede anmelder vækker ”Hail Caesar” reminiscenser til filmen ”The men who stare at goats” fra 2009, også med George Clooney i hovedrollen, og også et ligeså stort luftkastel som nærværende film.

Titel: Hil Cæsar
Original Titel: Hail Caesar
Premieredato: 18. februar 2016
Instruktør: Joel, Ethan Coen
Skuespillere: Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Tilda Swinton, Channing Tatum
Spilletid: 105 min.
Selskab: United International Pictures 2016
Genre: Musical


banner
Overskrift Højre Block
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
PlaygroundKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...