Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ad Astra
Ad Astra billede

Joker
Downton Abbey
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...
En Helt Almindel...
The Call Of The ...
High Life
Playmobil Filmen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hold om mig

2. september 2010 af Ellen Norvang

3 stjerner Skriv en kommentar

Hold om mig billede

Kaspar Munks første spillefilm berører et vigtigt og evigt aktuelt emne, men personkarakterstikken halter desværre gevaldigt og overskygger en ellers god historie.

Sara (Julie sandra Brochorst Andersen) laver sine lektier, smører madpakker og laver aftensmad for sin lillebror og hende selv. Moderen og faderen er fraværende. Mikkel (Frederik Christian Johansen) er lun på Sara, men får det ikke sagt. Louise (Sofia Mileva Cukic) får ikke den opmærksomhed hun hungrer efter og det skal gå ud over Sara. Så hvad der skulle være en ganske almindelig skoledag udvikler sig til en skæbnesvanger dag for alle filmens personer.

Hvad der kunne være en flot og rørende film om mobning og en teenagers svære tilværelse bliver desværre til en patetisk forestilling der spiller på påtagede virkemidler. Man kommer aldrig ind på nogen af personerne i filmen, selvom der egentlig kunne være masser af tid til uddybelse idet filmen ikke engang varer halvanden time. Om det er meningen fordi vi skal forstå det kan ske for hvem som helst må stå hen i det uvisse for faktum er, at man på ingen måde kan sætte sig ind i smerten for hvor dælen kommer den fra?

Det er nedtur på nedtur hele filmen igennem. Det er næsten som om Kaspar Munk ikke tror publikum kan regne ud hvor dårligt karakterene har det uden det skal pensles ud i bagateller og smøres tykt på – både når det kommer til det visuelle, mørklagte univers og lydbilledet. Den alt for dramatiske og unødvendige slutning gør helhedsindtrykket endnu værre.

Det er ikke fordi ”Hold om mig” ikke er en god film, men man efterlader biografmørket med en tom fornemmelse. Skuespillet er naturligt fra alle medvirkende og det er her filmen vinder point.
Emnet er vigtigt, historien værd at fortælle, men den fortælles desværre uden noget nærvær og boring ned i personernes indre, der egentlig burde forme historien. Og det er det der mangler for at give publikum en rørende stemning i stedet for en irriterende følelse af at man har overværet noget der ikke har været tænkt til fulde.

Titel: Hold om mig
Original Titel: Hold om mig
Premieredato: 2. september 2010
Instruktør: Kaspar Munk
Skuespillere: Julie Sandra Brochorst Andersen, Frederik Christian Johansen, Bjarne Henriksen, Charlotte Fich
Spilletid: 79 min.
Selskab: Nimbus Film, 2010
Genre: Drama
Link: http://www.holdommig-filmen.dk


banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...