Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Horsemen Of The Apocalypse

15. april 2010 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Horsemen Of The Apocalypse billede

Mord på stram line...

Horsemen Of The Apocalypse har aldrig heddet så lang en titel originalt. Det er kun os tåbelige danskere som oftest skal finde på salgstricks ud over det rimelige. Dog skal jeg dog indrømme at den lange titel har noget mere KAPOW end bare titlen Horsemen, som dermed også blot kunne lyde som en dvd om mandlige dressurryttere. Og længere væk fra sandheden kan man næsten ikke komme.

Horsemen Of The Apocalypse refererer til de 4 riddere i Johannes' Åbenbaring der skal komme for at skabe Helvede på Jorden. De fire riddere har kodeks som Krig, Pest, Død og Sult og med disse tema'er går 4 ukendte mordere i fælles front, indtil de har fundet 4 ofre. Sagen ender på politimanden Aidan Breslins bord, og herfra forsøger han så at få stykket alle bidder sammen indtil dette lille fællesskabs identiteter er bragt for lyset, og myrderierne kan ophøre.

Til sin store skræk er der dog meget som begynder at pege i Breslins egen retning, som trådene trævles op og han må sande at folk tæt omkring ham åbenlyst ikke afslører alle ting. Dennis Quaid (Pandorum, Vantage Point, Livsfarlig Frekvens) spiller Aidan Breslin, som en besat tilsidesætter alt og alle indtil puslespillet er lagt. Ziyi Zhang (Mit Liv Som Geisha, Hero, House Of Flying Daggers) spiller datteren til riddernes første offer, mens Peter Stormare (Fargo, Dancer In The Dark, Chocolat) spiller det første offers mand. Men ellers byder rollelisten på spredte navne som Eric Balfour (The Spirit), Lou Taylor Pucci (Thumbsucker, The Informer, Fan Boys) og Clifton Collins, Jr. (Star Trek, Sunshine Cleaning og den amerikanske version af Brødre, kladet Brothers).

Der er mange mistænke som det hører sig til, og jeg prøvede for sjov at nedfælde et navn på hjernen bag denne sammensværgelse. Jeg gættede forkert! Horsemen Of The Apocalypse er netop sådan en film, hvor intet er som det ser ud til. På bagsidecoveret forsøger den dog at puste sig op som en ligemand til film som Saw, Seven og Ondskabens Øjne. Der er den ikke tilnærmelsesvis, men mindre kan også gøre det.

Bag kameraet finder vi en svensker, nemlig Jonas Åkerlund som man kunne have mistænkt for at være gået galt i byen. Hans metier er nemlig musikvideo'er, hvor hans cv tæller navne som Madonna, U2, Metallica, Moby, The Prodigy, The Smashing Pumpkins og mange mange flere. Med Horsemen Of The Apocalypse ser det bogstavelig talt ud som om han ”sadler om”. Horsemen Of The Apocalypse har mange af de vigtige elementer i genren, dog uden at den af den grund er noget mesterværk. Men et dejligt alternativ til sudoku og professorterningen, det må man sige at den er.

Filmen indeholder ikke noget ekstra materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Horsemen Of The Apocalypse
Original Titel: Horsemen
Premieredato: 6. april 2010
Instruktør: Jonas Åkerlund
Skuespillere: Dennis Quaid, Clifton Collins, Jr., Ziyi Zhang, Lou Taylor Pucci, Peter Stormare
Spilletid: 87 min.
Selskab: Mandate Pictures, Platinum Dunes Production, 2008
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...