Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Inden Vinteren Kommer

8. november 2019 af Maria Bjerregaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Inden Vinteren Kommer billede

”Inden vinteren kommer” leverer en skøn scenografi, men efterlader sit publikum med flere spørgsmål end svar.

I Stefan Jarls seneste film følger vi et Sverige som en splittet nation. Alt ses ellers ud til at gå godt i det idylliske område. Sønnen rider på sin hest Poco omringet af smukke omgivelser, og far forsøger at holde gården i gang, imens mor handler ind. Men Sverige er ikke det idylliske paradis, som vi ellers kender til, og lige pludselig dukker tre mænd op med skydevåben.

Det er tydeligt at Stefan Jarl gerne vil fortælling en film igennem poetik. Det kan ses på de utrolige flotte billeder af den svenske natur, hvor alt bliver taget hensyn til. Alt fra den lille orm, der krydser vejen til hesten galopering igennem marken. Stadig sidder man tilbage med en mærkværdig følelse omkring fokus og mening med filmen. Der er åbenbart borgerkrig i Sverige. Noget som muligvis kan fremkomme langt ude i fremtiden, men det er dog et langt skud.

Naturlig har diverse flytningenkriser haft indflydelse på historien. Alle de skrækkelige billeder, vi ser, fra Mellemøsten, hvor alle kæmper for deres liv. Med al den kritik fortsætter i form af Sveriges godhed imod de ” fremmede”, som nogle kritikere mener, at svenskerne er fremmede i sit eget land. Dog i denne fortælling fører Sverige krig – imod dem selv, hvilket kan fremstå meget absurd. Det er simpelthen svensker, der fører krig imod signe egne folk – og ikke blot en nyere generation.

Det hele kommer til at fremstå meget absurd og forvirrende, da Stefan Jarl har efterladt fortolkningerne til publikum selv. Derfor får vi aldrig en forklaring på disse frygtelige begivenheder og hvordan det er eskaleret til dette niveau, hvor helt almindelige mennesker bliver tortureret af sine egne landsmænd med våben.

Kontrasten bliver dog overholdt, hvorpå de smukke billeder står skærende kontrast med den onde menneskelighed. Når man tænker på at Stefan Jarl har haft et meget begrænset budget, må man sige, at han dog har formået at få nogle dygtige skuespillere og skudt nogle flotte billeder. Så det skal filmen have ros for.

”Inden vinteren kommer” er et rent passionsprojekt fra den svenske instruktør Stefan Jarl. Desværre formår filmen ikke at give svar på alle de spørgsmål, der må opstå i en krigsfilm og efterlader sit publikum i fortvivl

Titel: Inden Vinteren Kommer
Original Titel: Innan vintern kommer
Premieredato: 8. november 2019
Instruktør: Stefan Jarl
Skuespillere: Eva Röse, Peter Andersson, Henrik Norlén, Joel Spira, Valter Skarsgård, Wilhelm Abraham
Spilletid: 75 min.
Selskab: Stefan Jarl Filmproduktion AB, Posthus Teatret, 2018
Genre: Drama , Krig


banner
Overskrift Højre Block
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
Men
Esthers OrkesterKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...