Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Jack the Giant Slayer

30. juli 2013 af Nikolaj Sonqvist

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jack the Giant Slayer billede

Fee-fi-fo-fum! Eventyr spilder bønner, får vokseværk og bliver chili-con-carne

Bønnesalat
Det britiske børneeventyr Jack og bønnestagen er blevet fortalt et utal af gange. Ikke kun til børn under godnatlæsningen, men også i bog- og filmform. Walt Disney lavede allerede en alternativ version af eventyret tilbage i 1922 med Mickey Mouse som Jack. Og så sent som i 2010 kom Jack and the Beanstalk med blandt andre Colin Ford, Chloë Grace Moretz og Christopher Lloyd.

Det er den anerkendte instruktør Bryan Singer, som denne gang har stukket fingeren i mulden og opvokset eventyret på ny. Singer har tidligere lavet anmelderroste film som X2 (2003), X-Men (2000), The Usual Suspects (1995), samt Valkyrie (2008), Superman Returns (2006). Hvorfor Singer har kastet sig over et i forvejen udspillet eventyr, skal stå hen i det uvisse, men instruktøren har i hvert fald set muligheder i at fortælle det til et moderne publikum.

Bønder med bønner
I Jack - The Giant Slayer møder vi den fattige bondedreng Jack (Nicholas Hoult), der bliver sendt til byen for at sælge sin onkels hest og hestevogn. Han bliver tilbudt en god pris af en munk, men da munken ikke har pengene på sig, tilbyder han Jack en pose bønner som betaling. Det falder naturligvis ikke i god jord hos onklen, men det gør til gengæld bønnerne, der falder ned under gulvbrædderne.

Samtidigt flygter prinsessen Isabelle (Eleanor Tomlinson) fra kongeriet og søger tilflugt hos Jack, men hendes våde klæder vander bønnerne under hende og op gror en gigantisk bønnestage som med prinsessen om bord sender hende til himlen. Jack melder sig frivilligt sammen en horde af kongens mænd til at kravle op at bønnestagen og redde prinsessen. Men på toppen venter dem nogle ”gigantiske” overraskelser, som pludselig kan betyde, at hele verden under dem kommer i fare.

Bønner uden kraft
Jack er den ultimative eventyrhelt, der nok må sælge sin hvide hest, men besidder alle de dyder, der står skrevet i eventyrmanualen: heltemod, snarrådighed, ømhed, dristighed, kærlighed, lysende blå øjne og et skærende tandpastasmil. Bondedrengen som hele sit liv har fået jord under neglene og ikke er underkastet nogle nøkker og kun kender livet i den reneste form. Jack er Klodshans uden sin klodsethed og Askepot uden de onde stedsøstre. Blåøjet kravler Jack op af en bønnestage mod himlen, til trods for at have hørt sagnet om kæmperne bliver fortalt som lille. Det er en rigtig helt.

Jack - The Giant Slayer er et eventyr, der er fortalt før, og uden grund til at fortælle igen. Med den moderne digitale teknologi bliver eventyret nu fortalt med moderne effekter og animation, sådan at giganterne kommer til live på skærmen mere realistiske end nogensinde. Filmen forsøger at nærme sig Harry Potter fantasy-universets rå virkelighed og dermed også tættere på det oprindelige eventyrets rå fortælling. Mennesker bliver spist af kæmperne og når kongens væbnere falder fra bønnestagen, overlever de ikke faldet! Det er en familiefilm, men måske ikke helt for de mindste.

For de eventyr-uvidende er Jack - The Giant Slayer måske en medrivende film. Men for alle os som er vokset op med eventyret i den ene eller den anden form, giver filmen intet nyt skud fra bønnestage-stammen. Replikkerne fortæller det åbenlyste, historien går sin trænge gang og duksedrengen Jack er rent ud sagt irriterende flad. Men faktisk så slutter filmen i tide med en passende spilletidslængde.

At den så dernæst fortsætter i 40 minutter endnu med Giganternes Herre – Kampen om Midgård, er bestemt ikke et kvalitetsstempel!

Warner Bros..

Titel: Jack the Giant Slayer
Original Titel: Jack the Giant Slayer
Premieredato: 24. juli 2013
Instruktør: Bryan Singer
Skuespillere: Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Ian McShane, Bill Nighy, John Kassir
Spilletid: 114 min.
Selskab: Warner Bros., New Line Cinema, 2012
Genre: Action , Fantasi
Link: http://jackthegiantslayer.warnerbros.com/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...