Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar 2021
Dansk Spillefilm...
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spiral: From The...
Spiral: From The Legacy Of Saw billede

The High Note
Sjæl
I Krig Med Morfar


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Jacob Holdt: Mit liv i billeder

5. oktober 2016 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar

Jacob Holdt: Mit liv i billeder billede

Rørende og tankevækkende dokumentar kommer ind under huden på personen Jacob Holdt – men vi kommer aldrig med på hans rejse.

Fotografen Jacob Holdt tager ud på en rejse i fortiden for at finde ud af, hvorfor hans liv blev formet, som det blev. Imens Jacob skriver sine erindringer, drager han tilbage til USA, hvor han brugte næsten 40 år af sit liv på at tage billeder. Han rejser tilbage til fortidens nøglepersoner og nøglesteder for at finde et svar på, hvorfor han blev en aktivist med revolutionære tanker.

Jacob Holdt: Mit liv i billeder er en dokumentarfilm, der tager udgangspunkt i Jacobs Holdts storsælgeren bog ”Amerikanske Billeder” med undertitlen: ”en personlig rejse gennem det sorte Amerika” (1977). Filmen fortæller historien om præstesønnen fra Vestjylland, der gør oprør og rejser til USA i 1971. Her blaffer han USA tyndt og lever blandt andet med fattige, sorte kvinder i ghettoen, Ku Klux Klan-racister og mordere i fire år frem. Det bliver grundstenen til hans hovedværk og fotobog ”Amerikanske Billeder”, der bliver en kendt stemmer imod racisme. Jacob har levet et begivenhedsrige liv, som han nu forsøger at gøre status over ved at rejse tilbage til hans venner og ekskærester i sit elskede USA.

Det hele begyndte med, at han vanærede hans fars kirke med protestplakater. Jacob blev smidt ud og flyttede i en kælder i København, hvor han begynder at huse forskellige folk. Her bliver Jacob radikaliseret og var endda tæt på bombe den amerikanske ambassade i protest over Vietnamkrigen. Men i stedet for at ende som terrorist i Baader Meinhof flygtede han til Canada og senere USA, og begyndte sin beundringsværdige livsrejse. Denne livsrejse gennemgår han nu igen ved at besøge de vigtigste af de gamle bosteder, kærester og venner, som han gennem livet har fotograferet.

Jacob drog til USA med en ekstrem ja-filosofi og hans aparte tilgang drev ham ud i en kamp for at forvandle racismens had til kærlighed. Jacob ville stoppe racismen ved at flytte ind hos mennesker, som han kunne mærke, han havde fordomme overfor: ”Kun ved at kende sandheden om os selv, kan vi forstå og acceptere de andre.” Men hvorfor påtog Jacob sig denne opgave?

Sandheden er måske ikke så ligetil. Hans ekskærester fortæller ham, at han aldrig var så nærværende, som han selv gik og troede. Var hans racismekamp ved at være sammen med sorte kvinder, gjort ud af kærlighed eller var det en udnyttelse? Og fortæller Jacob nu også sandheden i ”Amerikanske Billeder”?

Jacob Holdt: Mit liv i billeder krydsklipper mellem Jacob i sygesengen med en aggressiv type af prostatakræft og fortidens revolutionære enmandshær mod racisme. Filmen gennemgår hans rejse i brudstykker imens han opsøger fortiden. Hvor det lykkedes filmen at komme ind under huden på Jacob Holdt, kommer man desværre aldrig helt ind under huden på hans rejse. Men vi får serveret højdepunkter nok til forstå, hvilken indflydelse Jacob har haft på sin omverden. Jacob Holdt: Mit liv i billeder holdes oppe af den karismatiske Jacob Holdt med følelserne udenpå tøjet og alle hans ikoniske billeder. Men filmen mangler en mere tydelig konflikt og en bedre struktureret rejse, dog giver den et flot portræt af en skikkelse, der blev fanget i sin egen revolution.


Jacob Holdt - Mit liv i billeder. Trailer from Det Danske Filminstitut on Vimeo.

Titel: Jacob Holdt: Mit liv i billeder
Original Titel: Jacob Holdt: Mit liv i billeder
Premieredato: 5. oktober 2016
Instruktør: Niels-Ole Rasmussen
Skuespillere:
Spilletid: 90 min.
Selskab: DOXBIO, Copenhagen Film & TV ApS, 2016
Genre: Dokumentar
Link: http://www.copenhagenfilm.dk/Produktioner/Dokumentar/jacob_holdt/


banner
Overskrift Højre Block
Spiral: From the...
Blackbird
Wrath of Man
I Krig med Morfar
Da Hitler stjal ...
Chaos Walking
Promising Young ...
Den Anden Side
Minari
Once Were Brothe...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...