Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Jesus og Josefine.

1. november 2004 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jesus og Josefine. billede

Josefine er træt af at have fødselsdag juleaften. Men ved hjælp af et krybbespil rejser hun tilbage til Jesus tid, for at få lavet en ordning på hendes problem.

Josefine (Pernille Kaae Højer ) er rigtig træt af at hun har fødselsdag den samme dag som en vis Jesus. Derfor gør hun alt for at få flyttet juleaften til en anden dato. Hun skriver til kirkeministeriet at hun gerne vil have flyttet den til Sankt Hans aften, hvilket hun til stor skuffelse får et afslag på.
Josefines mor (Andrea Vagn Jensen ) er præst, men har svært ved at få sine taler til at gå op. Josefine hjælper hende gerne for så har hun også her en mulighed for at rette dem til, så hun kan få sit budskab frem om at få rykket juleaften.
Josefines far( Nicolaj Steen ) har orlov, fordi han har dårlig ryg. Han vil tilbringe sin juleorlov med at skrive en bagebibel med 24 opskrifter på brød, med julirelaterede navne. Et størrere projekt, hvor de øvrige familiemedlemmer må prøvesmage den ene bolle efter den anden.
Josefines bedste ven Oskar ( Rasmus Ott ), vil mere end at være venner med Josefine, hvilket hun har det lidt svært med. Kærligheden er ikke nem når man kun er 11 år.
Henne i skolen er de ved at opføre et krybbespil om Jesus liv og gerninger og da de skal bruge nogle kostumer går Josefine og Oskar ned til den lokale genbrugs der bestyres af den mystiske Thorsen ( Kjeld Nørgaard ).
Her finder de et krybbespil der fungere som en tidsmaskine. Med den, rejser Josefine tilbage til Nazaret hvor hun møder den jævnaldrende Jesus.
Jesus far Josef ( Martin Brygmann ) har det ikke nemt. Han ved ikke rigtig hvor han står i forhold til sin søn, der jo ikke rigtig er hans søn, men nærmere guds. Han drikker lige vel meget vin, men det er jo fristende når Jesus nu kan lave vand om til de dyre dråber.
Josefine får Jesus til at lave vand om til æblemost og afskaffe risengrøden til fordel for pizza. Dette resultere i at, da Josefine kommer tilbage til nutiden, er æblemost og risengrød blevet en juletradition. Josefine har fået lavet om på historiens gang. Hun optræder nu også i biblen som Pigen Fra Nord.
Hun får blod på tanden. Måske kan hun få Jesus til at få udskudt sin fødselsdag.
Jesus kommer med hjem til Josefine hvor han helbreder hendes fars ryg og hjælper moderen med hendes tale.
Men Jesus lidt mærkelige opførsel resultere i at han bliver anbragt på døgn instutionen Solhjemmet, hvor han kommer til psykolog. Men heldigvis får Josefine og Oskar reddet ham ud af systemets klør.
Jesus får ved en fejl besked om at han skal dø på korset. Han får kolde fødder og nægter at forsætte sine kristne gerninger. Han rejser hjem til fortiden og beslutter sig for at blive gladiator. Denne ændring i tidens gang resultere i at der ingen kristendom er i verden da Josefine og Oscar kommer hjem.
Den Mystiske Thorsen, viser sig at være satan selv og han har nu overtaget verdensherredømmet og skabt et sandt helved på jorden, hvor menneskerne nu ingen navne har. De er reduceret til et simpelt nummer.
Det er nu op til Josefine at rejse tilbage til fortiden, for at overtale Jesus til at vende tilbage til den levevej han er forudbestemt til at følge. Det bliver ikke en nem opgave, for satan er lige i hælene på hende og han vil bruge alle midler for at føre sin planer ud i livet.

Instruktøren Carsten Myllerup ( MIDSOMMER ) har sammen med manuskriptforfatterne Bo Hr. Hansen og Nicolaj Scherfig, skabt en spændende og medrivende julekalender, hvor fantasi og bibelske fakta går hånd i hånd. Dette virker heldigvis godt. Der er aldrig en løftet pegefinger og scenerne der er trukket ud fra bibelhistorien virker spændende uden at blive moralsk belærende.
Martin Brygmann og Lars Terkelsen har stået for seriens musik. Gode sange og et flot dramatisk soundtrack, der underbygger billederne på en virksom måde.
Skuespillet er generelt flot. Specielt er det dejligt at se Nicolaj Steen og Andrea Vagn Jensen i rollerne som mor og far. Også Kjeld Nørgaard, gør det fremragende som Thorsen/Satan. Det er spændende at følge hans karakterudvikling serien igennem.
Alt i alt en spændende julekalender for børn og barnlige sjæle, der gør det godt som serie på DVD. Undertegnede havde i hvert fald stor fornøjelse ud af at se de 8 timer den samlede serie vare, over en periode på 2 dage.
Så put gran i håret og be’ en bøn, for med Jesus og Josefine er der lagt i pejsen til et juleeventyr af de helt store.

Ekstramateriale.

6 musikvideoer.
Fraklip.
Fotogalleri.
Creditliste.
Teaser Trailer til Oskar og Josefine.

De 6 musikvideoer som passer til serien er spændende at se. Det er gode numre der flot præsenteres af blandt andet: Martin Brygmann, Julie, Jimmy Jørgensen, Peter Frødin, Søs Fenger og Stig Kreutzfeldt.
Fraklippene er også sjove. Det er en lille montage af fejl og forkert sagte replikker fra optagelserne. Og som rosinen i pølseenden er der en lille teaser til den kommende spillefilm: Oskar og Josefine.
Alt i alt ikke noget spændende ekstramateriale, men der er jo også udgivet en DVD, kun omkring hvordan julekalenderen blev til.

Samlet karakter for ekstramaterialet bliver 2 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af www.sf-film.dk

Titel: Jesus og Josefine.
Original Titel: Jesus og Josefine.
Premieredato: 26. oktober 2004
Instruktør: Carsten Myllerup.
Skuespillere: Pernille Kaae Højer, Sebastian Aagaard-Williams, Rasmus Ott, Kjeld Nørgaard, Bodil Jørgensen, Martin Brygmann, Camilla Bendix, Jonathan Werner Juel, Nikolaj Steen, Andrea Vagn Jensen, Asger Reher.
Spilletid: 480 min.
Selskab: Cosmo Film A/S, TV 2 Kids. 2003.
Genre: Familie


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...