Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Jurassic World

19. november 2015 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jurassic World billede

Hvis du kunne lide Jurassic Park (den første), så vil du også synes om Jurassic World. Handling og tema er stort set identisk...

Welcome to Jurassic Park. Sådan lød det for 22 år siden og Steven Spielbergs adaptation af Michael Chrichtons roman gik sin sejrsgang. Tre Oscar-statuetter og et begejstret publikum, som sikkert stadig kan huske tilbage på den magiske visuelle oplevelse, som man fik i bytte for sin biografbillet. Nu er vi så nået til 4 kapitel af sagaen om temaparken med de forhistoriske kæmper. Nu hedder parken Jurassic World og er et tilløbsstykke uden lige.

Er publikum som biografgængere stadig hooked på dino’er, kunne man passende i tilgift spørge? Vi har trods alt været omkring Jurassic Park i flere ombæringer, og mens de to første film havde romanforlæg, så var 3’eren en anelse mere selvstændig og dermed tyndbenet og ej heller særlig lang. Kan folk stadig lokkes ind i mørket og se på fordums stolte kæmper, her 14 år efter den seneste film? Ja, åbenbart. Jurassic World har nemlig slået rekorden for flest antal solgte biografbilletter i åbningsweekenden. Og efter blot 2 uger var Jurassic World i top 20 over filmhistoriens mest indtjenende film.

Jamen, borger det så for kvalitet? Næ, det er der ingen der siger. Men man må i hvert fald give filmen, at man er ganske godt underholdt. Formlen er nemlig langt hen ad vejen identisk med den første film i serien. Noget skal helst gå grueligt galt, og det sker da en gensplejset ny dinosaurtype bryder løs i parken. Kaos og panik bliver dagsordenen, og da den ”nye dreng i klassen” er særdeles intelligent og faktisk også kan camouflere sig, så er menneskerne i den grad underdog i den ligning. Vi skal også helst have nogle børn, som kan puste til vores omsorg og sympati, og heldigvis har parken besøg af den daglige leders to nevøer, Zach og Gray (Nick Robinson og Ty Simpkins). Claire (Bryce Dallas Howard – Terminator Salvation, The Village, Manderlay), som driftslederen hedder, er travlt optaget af udviklingen af den nye attraktion, nemlig dem monstrøse kødæder af en djævel, og skænker dermed ikke sine nevøer særlig meget opmærksomhed. Og da disse to har et broderligt forhold konkurrerende på mod og modenhed, så begiver de sig ud på egen hånd og det skulle de jo aldrig have gjort. Vi har nu brug for en helt til at klare ærterne, og det er så her at Owen (Chris Pratt – Guardians Of The Galaxy, Lego The Movie) kommer ind i billedet. Frygtløs og handlekraftig går han all-in på at få genetableret ro og orden. Så har vi jo også nogle skurke (bl.a. Vincent D’Onofrio – The Cell, Dommeren) og et par andre gode navne i mindre roller, bl.a. Omar Sy (De Urørlige) og Irrfan Khan (The Lunchbox, Life of Pi).

Med andre ord, ingredienserne er de samme som i 1993. Visuelt er vi stadig i særklasse, men måske man kan påstå at chok-effekten er gået lidt tabt, da det er alt for let at regne ud, hvornår der dukker en dino op ud af det blå, og hvornår der enten er lyden af et brøl eller sammensmækkede kæber på vej. Og karaktermæssigt har man også i god tid regnet ud, hvilke statister der bliver ”ofret” på skafottet. Ikke desto mindre er der allerede sat en ny Jurassic World-fortsættelse i støbeskeen. Jurassic World II (eller hvad end titlen bliver) er annonceret til 2018. Det er umiddelbart svært at se hvordan man næsten skal komme videre med denne historie, nu hvor film 1 og 4 er tæt på copy/paste. Men isoleret set er underholdningen stadig ganske fin, og det præmieres i dette tilfælde med 4 stjerner.

Bonusmaterialet er temmelig omfattende, og du kommer rigtig tæt på alle tanker, handlinger og udførelser i forhold til dette fjerde besøg i dinoland.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Jurassic World
Original Titel: Jurassic World
Premieredato: 30. oktober 2015
Instruktør: Colin Trevorrow
Skuespillere: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irrfan Khan, Ty Simpkins, Omar Sy, Vincent D'Onofrio, Nick Robinson, Jake Johnson, Judy Greer, BD Wong, Katie McGrath
Spilletid: 124 min.
Selskab: Universal Pictures,Amblin Entertainment, 2015
Genre: Action , Adventure


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...