Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kandidaten

29. marts 2009 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kandidaten billede

Med København som kulisser udspilles en fortættet og amerikansk inspireret thriller sine kort. Både gode og dårlige.

En fremadstormende kandidat Jonas Bechmann (Nikolaj Lie Kaas) på vej til det store advokatsalær, men kan ikke forlige sig med faderens, Peter (Henning Jensen) selvmord. Han begynder at undersøge omstændighederne. Faderen der selv var succesfuld advokat, påkørte et træ, og døde på stedet. Det tyske forsikringsselskab (bilen var af tysk fabrikat), kunne ud fra ridser på førersiden, konstatere at den var blev presset af et andet køretøj med forholdsvis stor hastighed.
Jonas har søgt ind som advokat hos faderens arbejdsplads, men farens kollega Martin Schiller (Ulf Pilgaard) kan forstå at Jonas ikke er klar til at tage fat, før han lægger fortiden bag sig og kommer videre, og må desværre afvise hans ansøgning.
En tur i byen med Jonas´ ven, kommer de i selskab med to flirtende kvinder, hvoraf den ene, Louise (Laura Christensen), ikke lader sig stoppe selvom Jonas forkynder at han er en gift mand. Den næste dag vågner han omtåget, med tømmermænd på et hotel værelse. På badeværelset ligger Louise, stranguleret og død. Han kan intet huske, alt ligger sort for ham.
Han flygter fra stedet, men episoden opsøger ham, da han modtager en film, hvor han tilsyneladende jagter Louise på hotelværelset, og det ses hvordan han (Jonas hoved er ikke med på filmen) kvæler Louise i badeværelset. Hvis denne ikke skal vises for hans kone Pernille (Tuva Novotny), er kravet 5 millioner kroner, og pengene skal afleveres i en skov.
Jonas føler ikke han har noget valg, og det lykkedes at samle beløbet på kort tid.
I skoven møder han en jæger med sin hund, på det aftalte sted, der står underlig afventende. Jonas kaster tasken med pengene til ham. Jægeren tager imod uden et ord og forlader straks stedet.
Kort efter ankommer så en bil med hætteklædte personer og kræver det aftalte beløb. Vrede og oprørte må de kører tilbage med uforrettet sag og gøre brug af truslen.
Desperat må Jonas indse at hans liv ligger i ruiner.
Da han genser filmen opdager han at noget mangler og ansporet af dette begynder sagen at tage nye drejninger.

En dansk thriller der på bedste beskub prøver at holde spændingsniveauet oppe og at overraske undervejs. Det bliver dog efterhånden forudsigeligt.
Og kunne man ikke finde en anden skurk næste gang? Så ville der ligge en form for overraskelse i dette!
Skuespillet er som forventet vellykket uden at imponere.
Håndværket som sådan er godt stykket sammen, billederne, lyden og kulisserne er ganske velvalgte. Der hvor den halter er karaktererne, der hurtigt indfinder deres plads som enten god eller ond. Og historien har sine uforklarligheder, som ikke virker helt troværdige.
Men en fjer i hatten til instruktør Kasper Barfoed at han har modet til at forsøge sig i så forskellige genre, som hans nu 3 film (”Tempelriddernes Skat”, ”Mine Søsters Børn I Ægypten”) vidner om. Thriller genren er en af de sværeste. Måske skulle danske instruktører indimellem vende øjet mod andre europæiske lande, i stedet for at være så amerikansk fikseret/inspireret, når det gælder denne genre.

Ekstra materialet består af den næsten obligatoriske trailer til diverse aktuelle dvd udgivelser, foruden en trailer til ”Kandidaten”, inklusiv en teaser.
Ekstra bonus er en kort karakterpræstation over de centrale figurer i filmen. Det vidner formentlig om at instruktøren har mistet modet til yderligere ”dybdeborende” interviews med mere, efter de meget middelmådige anmeldelser filmen modtog ved biograf premieren.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: SF/Fox.

Titel: Kandidaten
Original Titel: Kandidaten
Premieredato: 3. marts 2009
Instruktør: Kasper Barfoed
Skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Tuva Novotny, Kim Bodnia, Laura Christensen, David Dencik, Henrik Prip, Ulf Pilgaard, Jesper Langberg, Birgitte Hjort Sørensen, Henning Jensen
Spilletid: 90 min.
Selskab: MIsco Film/2008
Genre: Thriller
Link: http://www.kandidatenfilmen.dk/
banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...