Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kartellet

24. juli 2009 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kartellet billede

Narkoen flyder når en intern magtkamp blusser op...

Vi befinder os i Tijuana, hvor Javier Salazar (Andy Garcia – De Uovervindelige, Things To Do In Denver When You’re Dead, Black Rain) sidder tungt på narkomarkedet. Han lider dog af en dødelig sygdom der gør at han må overlade magten til sin højre hånd Pelon (Esai Morales). Men den svækkelse det er at Salazar ikke længere trækker i trådene, gør at der opstår intern magtkamp i kartellet og snart sidder skydevåben og knytnæver løse. Lovens lange arm, i form af Mark Shields (Ray Liotta – Cop Land, Hannibal, Goodfellas, Narc), sætter en mission i værk som en gang for alle skal sætte en stopper for den ulovlige handel. Men Mark har selv et plagsomt sind, som spiller ham et puds og som gør hans gerning noget sværere end beregnet. Og da vi ender med det ultimative showdown, falder kortene et efter et på bordet, og overraskelserne står i kø for at imponere parterne – og ikke mindst publikum.

Vi er ude i en klassisk ”hvem tager røven på hvem action-film”, men det er nu ellers ikke det indtryk man får undervejs. Her er rigeligt med ansigter man skal holde styr på, for hvem har egentlig et horn i siden på hvem? Og så er der ham der den mystiske præst, spillet af Armand Assante (Hoffa, American Gangster, 1492: Erobring Af Paradis). Han er lidt for god til at være sand, kan man vel sige… Det er en form for kill ’em all maskerade man står med, når man sætter Kartellet i dvd-rillen. Hverken den originale titel La Linea eller den internationale The Line, var åbenbart god nok til det danske marked, hvor den altså har fået ovenstående titel. Hvis man dermed håber at lokke flere seere til, så har jeg svært ved at tro at det er tungen på vægtskålen. Andy Garcia og Ray Liotta har altid været garanter for lidt gang i stuen, men her er vi alt andet ude i en mindre produktion, hvor prædikatet B-film ikke ligger langt fra trykkeriet. Men det til last, så er filmen nu tålelig alligevel. Handlingen kan forekomme lidt rodet og manuskriptet lidt tyndt, men det er efterhånden heller ikke nemt at finde på emner og omdrejningspunkter som ikke lægger sig klinisk op af en genre-broder?

Filmen er ikke en man vil spekulere over til tid og evighed og er heller ikke nogen sværvægter blandt film som omhandler dette betændte miljø. Der er lidt tjubang hist og her og en interessant twist i slutningen, uden at vi snakker Den Sjette Sans (Bruce Willis som spøgelse) eller i den dur. Og karaktermæssigt haler Kartellet sig heller ikke op til mere end 3 stjerner. Dog må man rose ekstra materialet som indeholder alt fra tilblivelsen af filmen, fokus på handlingen, opsætningen, production design, art direction og et indslag om filmens brug af diverse våben og stuntscener. Dertil kommer den næsten obligatoriske trailer.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Midget Entertainment

Titel: Kartellet
Original Titel: La Linea
Premieredato: 21. juli 2009
Instruktør: James Cotten
Skuespillere: Andy Garcia, Ray Liotta, Armand Assante, Danny Trejo, Joe Morton, Valerie Cruz, Bruce Davison
Spilletid: 91 min.
Selskab: Ronin Film, 2008
Genre: Action
banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...