Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Kill the Messenger

4. oktober 2015 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kill the Messenger billede

Målet retfærdiggøre midlerne. Eller gør det?

Spørgsmålstegn ved pressefrihed
Journalisten og familiefaren Gary Webb (Jeremy Renner) falder tilfældigvis over sin livs historie, da han kommer i besiddelse af klassificerede informationer omkring forbindelser mellem den amerikanske regerings efterretningstjeneste CIA og centralamerikanske narkotikasmuglere. CIA havde angiveligt en rolle i hemmeligt at importere kokain ind i USA for at finansiere nicaraguanske kontrarevolutionære.

Webb er fast besluttet på bringe sandheden frem, men på trods af utallige advarsler om ikke at bringe historien frem i lyset, forfølger Webb historien og udgiver en online følgeton kaldet ”Dark Alliance” på nettet. Webb bringer både sin karriere og sin familie i fare og gennemgår en mediestorm og smædekampagne forstærket af CIA, hvor Webb må forsvarer sin egen integritet, familie og sit liv.

Mediemanipulation
Kill the Messenger er et politisk drama, der foregår i midt-1990’erne og er baseret på den sande historie om den Pulitzer Prize-belønnede journalist Gary Webb, der i virkeligheden afslørede den store regeringsskandale fra 1980’erne. Filmen er instrueret af Michael Cuesta, som mest har være serieinstruktør (Six Feet Under, Dexter og Homeland).

Man kan med rette spørge sig selv, hvorfor denne skandale ikke er så offentlig kendt. At CIA har assisteret kokainhandlen i USA, lyder som ren fiktion og sammensværgelsesteori. Selvom det lykkedes CIA i offentligheden at kaste tvivl over Webbs artikler, så klarlagde en rapport i 1998 at flere af tingene havde fundet sted. Men denne rapports udgivelse blev perfekt timet samtidigt med Bill Clinton/Monica Lewinsky-skandalen, som de fleste medier så fokuserede på i stedet. Tilfældigt?

Klassisk politisk drama
Kill the Messenger fortæller velstruktureret om den relativt ukendte skandale i USA. Den følger Webbs turbulente liv under skandalen, hvor han skal vælge om den farlige information er værd at få frem i lyset. Da Webb første gang drager til Niguragua, får han at vide, at han skal vælge om han vil dele sandheden med omverden eller ej… eller mellem linjerne om han er villig til at ofre sit liv og sin familie for sagen. Er det det værd, at han må leve med en pistol under hovedpuden?

Filmen er et klassisk politisk drama, som forsøger at holde sig tæt på sandheden som muligt, altså set fra Webbs synspunkt. Den er mest af alt båret af den virkelige historie om regeringsskandalen, der blev fejet under tæppet. Den giver i hvert en lys til selv at undersøge autenciteten af den. Kan det virkeligt være sandt og sådan noget fandt sted?

Man skal dog ikke lade sig narre af rollelisten med blandt Ray Liotta, Oliver Platt og Andy Garcia, da disse nærmest ikke optræder i filmen. Ray Liotta for eksempel medvirker i 3 minutter 1 time og 20 min. inde i filmen. Man skal derimod se filmen fordi man er interesseret i politisk fordækthed, mediemanipulation og journalistisk etik.

Ekstra materiale
Deleted Scenes
Kill The Messenger: The All-Star Cast
Crack In America
Filming In Georgia
Feature Commentary With Director Michael Cuesta

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Kill the Messenger
Original Titel: Kill the Messenger
Premieredato: 18. september 2015
Instruktør: Michael Cuesta
Skuespillere: Robert Patrick, Jeremy Renner, Mary Elizabeth Winstead, Jena Sims, Robert Pralgo, Hajji Golightly, Ted Huckabee
Spilletid: 112 min.
Selskab: Focus Features, Universal Pictures, 2014
Genre: Drama
Link: http://www.focusfeatures.com/kill_the_messenger/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...