Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kissmeyer Basic

10. december 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Kissmeyer Basic billede

”Det bliver rædselsfuldt – og det er du bare helt vild med, dine totale weirdo!!” En forvrænget The Truman Show på Mikael Wulff piller.

Hovedpersonen i denne afsindige føljeton er deltager Mikael Wulff, der (for)følges i seks dage.
1. dags forhistorie, Wulffs hjerne er blevet åbnet og ekstra blødgjort af en kælen kats tunge.
Og Mikael tænker tilbage på en fest han deltog i engang, og ønsker dermed at efterlyse de venner der deltog i denne fest, som han ikke husker så meget derom.
Mediekongen og kongas stormorgul Jacon Lindenberg (Frank Hvam) skal hjælpe til, og kommer udklædt fra Mandrilaftalens omklædningsrum. Wulff opsøger Lindenborg. Med fiskeøjelinse prøver Jacob (med Kurt Thyboe accent) at provokere Wulffs tabte hukommelse frem. Og uregerlige typer som erotisk wrestler Kyle Bradford (Casper Christensen) m.fl. dukker op. Er det den ægte vare fra gæstelisten til den fest for mange år siden.
2. dag opsøges en arkitekt, der skal lave scenografien til et teaterstykke Wulff har gennemtænkt. Men arkitekten lider af et svært Utzon syndrom, og pønser på revenge, da han som bekendt fik sit projekt afvist, om et operahus i Sydney!
3. dag. Wulff møder Finn Hatam, den liderlige kvindegourmant, der eksekverer i udstansnings områder, som den franske po-po, men har trods sin altoverskyggende interesse, ikke overskredet jomfrustadiet.
4. dag hvor smukke Jytte (mette Horn) beslutter at Wulff skal pustes op på selvtilliden og skaffer Mikael jobbet som terminator. En robot, omvandrende, Pjotr, fransk og defekt, skal termineres, da den har fået for mange menneskelige tilbøjligheder. Men robotten vil leve!
5. dag. Tysk journalist, Claus Adler er i København for at researche på en farlig dødskult, der har Wulffs krop på ønskelisten.
6. dag spadsere Mikael, kl. 10.45 i den mørke ende af et industrikvarter, og møder selveste Mister Kissmeyer med krukker. Denne overfalder Wulff og inviterer ham indenfor i en stor bygning....

Rablende, meget langt ude komik, danner ramme om dette ”kammerspil”, som mangler jordforbindelsen, bare lige for at sætte af igen. Komikken bliver også tabt på jorden, der er lidt lang mellem snapsene, når der så ikke er så meget andet at hente. Mikael Wulff har aldrig haft den mimik, charme og underfundighed som en Hvam, Øgendahl, Anden, Gintberg m.m. Det stivner ligesom lidt i ansigtsmasken på Wulff, og når han selv har hovedrollen driver det noget til jorden. Med Dolph fungerer det anderledes, da flodhesten trods stivnet ansigt, kan tillade sig hvad som helst. Men Wulff er ikke et tøjdyr, og må derfor nuancere sig lidt mere. Men for fans af mandrilaftalen er den et udmærket supplement, en regnfuld tirsdag. Musikken er godt valgt, og grafikken styres med sikker hånd af Morgenthaler.

Ekstra på dvd´en er en ichat mellem Boe og Wulff, som forståeligt nok ikke er forståelig, så på den led er der en god forbindelse her med resten af serien.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Kissmeyer Basic
Original Titel: Kissmeyer Basic
Premieredato: 5. december 2006
Instruktør: Mikael Wulff, Christoffer Boe
Skuespillere: Mikael Wulff, Frank Hvam, Mette Horn, Geo, Line Kiærulff, Casper Christensen, Lasse Rimmer
Spilletid: 90 min.
Selskab: TV2 Zulu/Metronome, SF Film/2001
Genre: Humor
Link: http://www.sf-film.dk/kissmeyerbasic/index2.htm


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...