Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Klokkeblomst og vingernes hemmelighed

11. oktober 2012 af Nikolaj Sonqvist

2 stjerner Skriv en kommentar

Klokkeblomst og vingernes hemmelighed billede

Disneyfe møder sin tro kopi og der opstår amoriner i luften. Heldigvis klarer de ærterne med deres lesbiske tække.

Disney halleluja
Disneys film er flere gange igennem tiden blevet beskyldt for at være homofobiske og måske ville det også være socialt grænseoverskridende, hvis Disneys tegnefilm omdrejer sådanne voksne emner som seksualitet. Ikke desto mindre er Klokkeblomst og Vingernes Hemmelighed nærmest overfyldt med direkte lesbiske referencer, at man pludselig kommer i tvivl om valget af genrer.

Klokkeblomst er varmblods-fe i Drømmehaven i Sommerskoven, hvis daglige kurveflet begynder at kede hende. Hver dag kommer sneuglerne fra Vinterlandet og henter deres bestilte kurve og en dag tager Klokkeblomst chancen og hopper ombord en kurv og rejser ind i Vinterlandet, som ellers er forbudt for Sommerfeer. Her møder Klokkeblomst først den kloge Thoralf og finder sin fortabte søster Vinterlilje, som bliver de bedste veninder. Men kulden fra Vinterlandet tærer på Klokkeblomst og varmen fra Sommerskoven tærer på Vinterlilje, så hvordan skal de nogensinde finde sammen? Løsningen bliver næsten udslettelsen af Tryllestøvstræet.

Venindeklub
I et næsten maskulintomt univers befinder vores heltinde Klokkeblomst sig på den varme side af verdenen med Dronning Clarissa som overhoved og to kvindelige arbejdsgivere. Foruden sine to retarderede mandlige venner Bobble og Klang, er venindeklubben med fem andre Barbielignende feer hendes trofaste sladreveninder.

På den anden side af grænsen er vinterlandet med Mester Milori som hersker, som, foruden Thoralf, er den eneste mandsperson med mere end to brikker at flytte rundt med. Her lever Vinterlilje er parallelt liv til Klokkeblomst med sin slyngvenindeklub og pedantiske barndomsproblemer.

Feministisk overdrive
Da Klokkeblomst møder Vinterlilje bliver de hurtigt alt for gode veninder med blomstrende uigennemtrængelig kærlighed for hinanden. De er søstre af natur, født af den samme spædbarnslatter (hvor Disneysk kan man være!?), men virker nu mere som et nyforelsket par med bogstaveligt talt gnistrende vingesus. De kigger hinanden dybt i øjnene, fletter vinger så der opstår magi (!) og længdes hinanden efter få sekunders separation. De leger og pjatter og er som skabt for hinanden.

Uden risiko for overfortolkning er Klokkeblomst og Vinterlilje vist produktet af den fraværende kærlighedshistorie i eventyret. Ganske vist ulmer den fortabte kærlighed mellem Dronning Clarissa og Mester Milori, men filmen omhandler den amorinsprængte kærlighed mellem de to søstre og deres respektive trofaste og ukomplicerede venindeklubber.

Barbie krydret med eksotiske Teletubbies
Klokkeblomst handler om at trodse de voksnes ord og tage på sit eget eventyr. Inderst inde en basal udviklingsrejse alle børn kommer igennem på den ene eller anden måde. At det så er feer, skal svaret findes i Disneys sukkersøde og overcremede univers, de har været så kendte for så længe.

Klokkeblomst er for pigebørn af de meget små af slagsen. Med et niveau på Teletubbies plan fortælles en uhyre basal historie om en fe, der møder sin forsvundne søster og minimal modstand. Enhver forhindring klares i et snuptag og da hun hen mod slutningen for alvor klokker i det, er der ikke langt fra tanke til handling til perfekt resultat.

Lad de mindste børn nyde et fortryllende eventyr, men lad de voksne glemme alt om de lesbiske undertoner, der sprænger i øjnene.

Titel: Klokkeblomst og vingernes hemmelighed
Original Titel: Secret of the Wings
Premieredato: 11. oktober 2012
Instruktør: Ryan Rowe, Tom Rogers
Skuespillere: Özlem Saglanmak, Maria Rich, Cecilie Stenspil, Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Julie Ølgaard, Louise Mieritz, Gordon Kennedy, Timm Vladimir, Solbjørg Højfeldt
Spilletid: 75 min.
Selskab: Walt Disney Pictures, 2012
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://disney.go.com/fairies/movies-secret-of-the-wings.html


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...