Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Klovn The Movie

16. december 2010 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar

Klovn The Movie billede

"F før F"

Zentropa og Ja-hatten, som har produceret ”Klovn: The Movie”, har bedt os anmeldere holde plottet hemmeligt indtil premieredagen. Dette vil jeg selvfølgelig respektere og vil ligeledes så vidt muligt nævne så lidt af handlingen som muligt, for ikke at spolere oplevelsen.

De fleste danskere under pensionsalderen kender komedieserien Klovn, som herskede Tv2 Zulus sendetid i 4 sæsoner i alt 42 afsnit. Ligesom serien er filmen ”Klovn: The Movie” instrueret af Mikkel Nørgaard og i det hele taget er filmen skabt af hele holdet bag serien. Så det er ligesom lagt i kakkelovnen, at ”Klovn: the Movie” vil viderebringe seriens univers og dens humor langt under bæltestedet. Dog holder den sig over knæet.

Det er vist ingen hemmelighed for Klovnfans, at ”Klovn: The Movie” dels vil foregå på Skanderborg Festivalen, hvor Frank afbryder en Thomas Helmig koncert og der er også blevet frigivet nogle billeder med Frank, Casper og Bo, Mias nevø, i en kano. Man kan så stille spørgsmålstegn ved, hvem der vælter Jylland d. 16 december?? (”Min Søsters Børn Vælter Jylland” har premiere samme dag). Det er dog to forskellige genrer, da Klovn vel næppe er en film for HELE familien.

Afsløres kan det, at Frank og Casper kommer på en kanotur fra helvedet, hvor alt selvfølgelig går galt. Og selvfølgelig træffer Frank nogle valg i farten, som set i bakspejlet ikke virker så hensigtsmæssige.
”Klovn: The Movie” er grænseoverskridende, som Klovn jo skal være. Caspers lommefilosofiske livssyn og permanent liderlige tilbøjeligheder (som køres endnu længere ud!) og Franks naive, stædige og uheldige livsstil, når nye højder. Man skal ikke have for små sko på, så der ikke er plads til at krumme tæer. For Frank for helvedet! Tag dig nu sammen!

”Klovn: The Movie” første halvdel er den bedste, inden filmen kører lidt for langt ud på overdrevens rand. Specielt Mias og Ibens tilgivende evner og overbærenhed bliver for urealistiske. Det var selvfølgelig allerede tilfældet i serien, men i filmen bliver det for let købt. Hvordan skulle nogen koner eller kærester nogensinde kunne tilgive Frank og Casper for deres seksuelle og uansvarlige drengerøvseskapader og løgne, for så derefter fortsætte, som om ingenting er hændt? Ingen mennesker ville nogensinde være sammen med sådan to uansvarlige skvat, som Frank og Casper.

Filmen holder sig pænt på den forkerte side af det normalt fornuftige og tilladte, og hvad der normalt hører hjemme blandt en lukket cirkel af venner, bliver nøjsomt kastet ud i hovedet på os, om vi vil det eller ej. På den måde er filmen ”Klovn når det er bedst”. Hvis der nogensinde bliver lavet en efterfølger, lad os alle krydse fingre for, at den ikke bliver i 3D…

Heldigvis får vi besvaret en masse spørgsmål, vi dog ikke før havde tænkt over. Hvad er ”F før F”? Hvad vil det sige at give en perlehalskæde til kæresten? Hvor stor er en 12 årigs tissemand? Der bliver selvfølgelig en masse at snakke om efter filmen. Specielt mht. de underholdende og til dels tankevækkende og grænseoverskridende ”gimmicks” Casper kaster sig ud i. Ligeledes de små gæsteoptrædener i form af en herlig Bent Fabricius Bjerre og en altid filosofisk Jørgen Leth og mange flere, krydrer filmen ekstra.

”Klovn: The Movie” er ikke bedre end de bedste Klovn afsnit, men det er så heller ikke nogen kritik, da det er det samme hold, som står bag. Men den er selvfølgelig essentiel for alle Klovnfans og passer perfekt ind for den del af publikum, der ikke ønsker at se den anden film, der vælter Jylland.

Titel: Klovn The Movie
Original Titel: Klovn The Movie
Premieredato: 16. december 2010
Instruktør: Mikkel Nørgaard
Skuespillere: Frank Hvam, Casper Christensen, Iben Hjejle, Mia Lyhne, Tina Bilsbo, Lars Hjortshøj, Marcus Jess Petersen, Mads Lisby, Anne Møen omfl.
Spilletid: 94 min.
Selskab: Zentropa, Ja-hatten, 2010
Genre: Humor
Link: http://www.zentropa.dk/
Frank og Casper på kanotur fra helvedet.
Foto: Per Arnesen.
Frank og Casper på kanotur fra helvedet. Foto: Per Arnesen.
Bent Fabricius Bjerre og Jørgen Leth i to herlige gæsteoptrædener.
Foto: Per Arnesen.
Bent Fabricius Bjerre og Jørgen Leth i to herlige gæsteoptrædener. Foto: Per Arnesen.
Frank til Thomas Helmig koncert.
Foto: Per Arnesen.
Frank til Thomas Helmig koncert. Foto: Per Arnesen.


banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...