Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kon-Tiki

4. april 2013 af Michelle Luna Bordig

4 stjerner Skriv en kommentar

Kon-Tiki billede

En halv-vellykket film om en ung fyr, der drager sig ud på en umulig rejse.

Kon-Tiki er baseret på en virkelig historie om Thor Heyerdahl (Pål Hagen). Vi befinder os i 1942, og Thor er en ung videnskabsmand og eventyrer, som har udviklet en teori om, at Polynesien var blevet befolket fra Sydamerika, og ikke Asien, som man ellers har hævdet. For at bevise sin teori, beslutter Thor sig for at foretage et eksperiment.

Thor vil sejle fra Peru til Polynesien på en selvbygget balsaflåde, en tur på omkring 8000 kilometer. Han får fire andre eventyrlystne mænd med på idéen, og så tager de alle af sted og sætter deres liv på spil. De har taget et kamera med, så de kan dokumentere hele deres rejse. Thor efterlader sin kone, Liv (Agnes Kittelsen) og sine børn. Indimellem er der flashbacks, som viser, at Thor og Liv engang delte et meget anderledes liv som opdagelsesrejsende, et liv som Thor ikke er klar til at give op.

Første halvdel af Kon-Tiki er simpelthen for kedelig. Det er en lang introduktion som bliver alt for uinteressant. Der er ingen spændende momenter eller overraskelser. Men til gengæld er den sidste time utrolig spændende. Den er fyldt med indhold og masser af overraskelser. Spændingsscenerne fungere utroligt godt, de er nervepirrende og man sidder på kanten af biografsædet og er ved at dø af spænding. Det er filmet så utroligt godt, når vi er under havet og ser alt, hvad der forgår i vandet og kan kigge op på båden. Endelig tager filmen fat, og man bliver fuldstændig suget ind i universet.

Det er bare utrolig ærgerligt, at der skal gå en hel time før filmen bliver interessant. Så hellere at spændingen var fordelt ud på de to timer, i stedet for at den ene spændingsscene kommer lige efter den anden.

Thor Heyerdahl som voksen mand, portrætteres af Pål Hagen (Max Manus, 2008), og han gør det godt. Han har en god udstråling, karisma og fungere godt sammen med de andre skuespillere.

Thor Heyerdahl, lavede en dokumentarfilm om rejsen, som senere resulterede i at han vandt en Oscar i 1950’erne. Dette må næsten være grundelaget for at, Kon-Tiki blev nomineret som bedste udenlandske film til Oscar 2013. Kon-Tiki er en god film, men slet ikke god nok til, at være en Oscar nominering værdig. Filmen har sine gode øjeblikke, men har også nogle mangler.

Titel: Kon-Tiki
Original Titel: Kon-Tiki
Premieredato: 4. april 2013
Instruktør: Joachim Rønning, Espen Sandberg
Skuespillere: Pål Hagen, ander Baasmo Christiansen, Tobias Santelmann, Jakob Oftebro, Odd Magnus Williamsom, Gustaf Skarsgård, Agnes Kittelsen, Søren Pilmark
Spilletid: 119 min.
Selskab: Nordisk Film, 2012
Genre: Adventure , Drama
Link: http://www.kontikidefilm.com/
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...