Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Støt Cinemaonline
Filmquiz I Valby...
Første Smugkig F...
Den Oscar-Vinden...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Toy Story 4
Toy Story 4 billede

Midsommar
Løvernes Konge


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kunsten At Tænke Negativt

15. august 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Kunsten At Tænke Negativt billede

Sort norsk komedie, om at tænke lyst og positivt, når livets skyer Hænger tungt ud over landskabet, og horisonten er fyldt med selvmedlidenhed.

Filmen der blev vist på Copenhagen Film Festival, får endelig dansk premiere, og nu kan man stifte bekendtskab med en terapigruppe, ledet af den kække og umiddelbare urokkelige positive mur Tori (Kjersti Holmen), som kører spændende i trafikken, og får hver gang de bliver stoppet af politiet, siger at de bare kan sende regningen til kommunen.
Og nu er gruppen på vej ud for at kapre et nyt medlem, Geir (Fridtjov Såheim), som sidder i rullestol efter en ulykke, men som forsikringsmæssigt, har plantet ham i et lille palæ af en herskabsbolig. Kæresten Ingvild (Kirsti Eline Torhaug) har inviteret gruppen, for at få omkonvertere Geir´s humør som lakonisk pessimist til noget tåleligt.
Gruppen ankommer, og Tori får brug for al sin professionelle positivisme godt assisteret af terapigruppen, for at nedkæmpe Geir, der med sin negative adfærd, fortæller at han ikke ønsker deres fællesskab.
Da det så ikke lykkes, finder Geir ud af at hele flokken i virkeligheden har det ligeså slemt som ham selv eller værre. Lillemor (kari Simonsen) er den lille fraskilte ældre dame, fra den pæne ende af byen, men er endt bitter og ensom og med et lille pillemisbrug. Asbjørn (Per Schaaning) sidder i kørestol, og har mistet evnen til at tale efter en alvorlig blodprop, der også gjorde ham handicappet. Marte (Marian Saasted Ottesen) er paralyseret fra halsen og ned, efter at hende og kæresten Gard (Henrik Mestad) var på klatretur, og Gard glemte at kontrollere et reb, der blev Martes skæbne. Han er med som hjælper i gruppen, men er ikke bevidst om at Martes smil, (fra øre til øre), i virkeligheden er et dække for indædt had, men også frygt for at blive efterladt.
Men Geir får neutraliseret Tori, og da han får de øvrige medlemmer over på sin side, udkæmpes fortvivlede og bizarre konfrontationer.

Instruktøren Bård Breien, som blandt andet har studeret film i København i 3 år, spillefilmsdebutere her, i stor stil, med en film uden den store tråd, men med en herlig rytme og skævhed over sig. Befriet for alle mulige filmiske spilleregler, bliver der skæret ind til benet og sat skub i handlingen. Filmen virker kritisk overfor det overfladiske positive livssyn, der lukker af for de andre menneskelige værdier. Skuespillet overbeviser hele vejen, og der bliver ikke lagt fingre imellem, for at få udtrykt den sorte og grumme humor, som da Geir leger russisk roulette, inspireret af ”The Deer Hunter”, med sine gruppefæller.
Filmen underholder, men heller ikke mere, ingen dybere lag ligger gemt, bag komikken.

Titel: Kunsten At Tænke Negativt
Original Titel: Kunsten Å Tenke Negativt
Premieredato: 15. august 2008
Instruktør: Bård Breien
Skuespillere: Fridtjov Såheim, Kjersti Holmen, Henrik Mestad, Marian Saastad Ottesen, Kari Simonsen, Kirsti Eline Torhaug, Per Schaaning
Spilletid: 79 min.
Selskab: Maipo/2006
Genre: Humor
Link: http://www.negativfilm.no/


banner
Overskrift Højre Block
Game Of Thrones ...
High Life
Harpiks
Sorry We Missed You
Midsommar
The Two Popes
Drømme fra Ødema...
Knives Out – Var...
Den Gyldne Handske
Jumanji: The Nex...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...