Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Le Mans '66

25. marts 2020 af Nikolaj Sonqvist

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Le Mans '66  billede

Racerhistorie i højeste gear!

Efter at Ford Motor Company fejler at opkøbe det økonomisk skrantende Ferrari i 1963, føler ejeren Henry Ford II sig fornærmet og rasende. Derfor bliver bildesigneren og den tidligere Le Mans-vinder Carroll Shelby hyret af bilgiganten Ford, fordi ledelsen har nemlig besluttet, at de vil udvikle en racerbil, der kan vinde det prestigefyldte 24-timers Le Mans-løb i Frankrig. Men det ikke sådan lige at gøre, for konkurrencen er hård, særligt fra de forsvarende mestre fra netop Ferrari, der har vundet syv gange inde for sidste 8 år.

Men vinderchancerne handler selvfølgelig ikke kun om bildesign, men også om at finde den rigtige racerkører og til det formål hyrer Shelby den uregerlige, men geniale Ken Miles. Men selvom det er drømmeholdet, møder det meget intern modstand i Ford fordi Miles er for excentrisk og ikke altid gør, hvad den øverste ledelse ønsker.

Le Mans '66 følger i hælene på den anden motorsport-film fra Hollywood, Rush, der fulgte James Hunt/Niki Lauda-rivaliseringen i Formel 1-sæsonen 1976. Og ligesom i Rush behøver man ikke at være racerbil-gal eller historisk grand-prix-nørd for at kunne læne sig tilbage og nyde denne racerfilm, og det hjælper bestemt også at have Christian Bale og Matt Damon som de to autentiske hovedpersoner, samt instruktøren bag udemærkede film som Cop Land (1997), Girl, Interrupted (1999), Walk the Line (2005), 3:10 to Yuma (2007) og superheltefilmene The Wolverine (2013) og Logan (2017).

Le Mans '66 vandt to Oscars ved dette års show for bedste klipning og bedste lydredigering, derudover var filmen nomineret til bedste film og bedste lydmiks. Selvom det var Parasite som blev årets Oscar-vinder, så var Le Mans '66 helt sikkert en god udfordrer. I skrivende stund ligger filmen faktisk nr. 180 på IMDb’s top 250 bedste film i verden, hvilket måske er en smule overdrevet. Om ikke andet, så fortjener Le Mans '66 i hvert fald sin Oscar-statuetter for dens klipning og lyddesign som helt igennem er sublime. Lyden af de gamle Le Mans biler, deres metalliske og rungende lyde går lige ind i kroppen og bidrager til at man selv føler, man tager del i løbene.

Det er også Le Mans '66 s største force; dens indlevende og medrivende adrenalinfyldte racerscener, hvor man som seer ryger rundt i svingene og bliver kastet ind over målstregen. Men det er også filmens skildring af forholdet mellem Miles og Shelby og deres fælles kamp mod både konkurrenten Ferrari, men også Fords egen ledelse. Hvis man ikke kender historien, vil man sandsynligvis også bliver forfærdet og ramt af den sande slutning, der i den grad viser, hvordan kooperative mekanisme fungerer.

Le Mans '66 handler om venskab, benhård konkurrence og nærmest umenneskelig vindermentalitet i kampen om at nå målet om at bygge en revolutionerende racerbil. Filmen foregår både i 7.000 omdrejninger i minuttet og i tomgang, når venskaber skal skildres og motorteknologien skal forklares. Det hele er en rigtig god omgang underholdning, der nok skal tage pusten fra de fleste.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount.Special features
Prologue: The Perfect Lap.
Directing The Rivalry.
The Real Ken Miles.
The Real Carroll Shelby.
The Real Ford GT40.
What Makes A Good Movie Car.
Creating An Era.
Epilogue: Brotherhood.

Titel: Le Mans '66
Original Titel: Ford v Ferrari
Premieredato: 31. marts 2020
Instruktør: James Mangold
Skuespillere: Christian Bale, Matt Damon, Jj Feild, Josh Lucas, Remo Girone, Ray Mckinnon, Jon Bernthal, Tracy Letts, Caitriona Balfe, Noah Jupe
Spilletid: 152 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount, 2019
Genre: Action , Drama


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...