Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Monk sæson 1

28. november 2007 af Kristian Jensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Monk sæson 1 billede

Mød hr. Monk - the defective detective...

5 år skulle der gå inden de danske dvd-købere fik muligheden for at slå klørene i dvd-udgivelsen af den fantastiske tv-serie om mesterdetektiven Adrian Monk (Tony Shalhoub). Serien er et kæmpe hit i hjemlandet USA, hvor den er blevet belønnet med hele 5 Emmyer. Her hjemme er serien desværre blevet hensat til en halvdårlig sendetid på den "voksne" tv-kanal Tv-2 Charlie, hvilket måske forklarer danskernes dårlige kendskab til serien. Men heldigvis har man nu langt om længe besluttet at udgive serien på dvd, og første sæson er netop landet hos de danske forhandlere.
Serien omhandler den finurlige detektiv Adrian Monk spillet af Tony Shalhoub. Efter at have mistet sin kone i en eksplosion, er den gode Monk blevet en indelukket mand, der lider af alverdens fobier samt Obsessive Compulsive Disorder eller OCD som det også kaldes. Monks tvangshandlinger gør ham uegnet som betjent i San Franciscos politistyrke, og derfor er han nu hensat til at være freelance detektiv. Selvom Moks psykiske lidelse er en stor hæmsko, er det alligevel hans stærkeste kort. Monk har nemlig en nærmest autistisk evne til at huske ting, og se spor som en normal betjent nemt overser. Med andre ord, så er Monk politiets svar på Rainman.

Seriens afsnit er oftest bygget op omkring den klassiske mordgåde, som vi kender den fra diverse Sherlock Holmes historier. Når politiet er kørt fast, tilkaldes Monk, hvorefter han med sit analytiske blik løser sagen uden de store problemer. "Monk" adskiller sig en hel del fra andre serier i krimigenren, da den tilføjer en hel del humor til historien. Den tvangsnerotiske Monk kommer, på grund af sin lidelse, ud i de mest bizarre situationer, hvilket resulterer i, at man ofte får kramper af at grine. Seriens største styrke ligger uden tvivl hos Tony Shalhoub, der portrætterer den neurotiske Monk med usædvanlig stor finesse. På den ene side er Shalhoubs karakter dybt traumatiseret over tabet af hans kone, på den anden side er karakteren en komisk underdog, der gang på gang redder dagen. Rollen som Monks tro væbner og sygeplejerske, Sharona spilles flot af Bitty Schram, der ligesom Tony Shalhoub spiller eminent godt. Ted Levine spiller Monks hårdt prøvede chef, Leland Stottlemeyer, der på den ene sider er ved at få knopper over Monks usædvanlige adfærd samtidig med, at han godt er klar over, at Monk er uundværlig i opklaringen af de mange sager. De fleste kender nok Ted Levine fra hans rolle som den psykopatiske massemorder Buffalo Bill i "Ondskabens Øjne" fra 1991. Men i "Monk" viser Levine en anden og mindre alvorlig side af sig selv i rollen som Stottlemeyer, der skal forsøge at holde rede på Adrian Monks opklaringsarbejde.
"Monk" er på mange måder en helt unik tv-serie. Historierne er, på trods af at de oftest er bygget over den samme skabelon, meget anderledes i deres udtryk. Man har taget den klassiske kriminalgåde og tilført den en ny og anderledes vinkel, og det fungerer vanvittigt godt. Skuespillet er helt i topklasse på alle fronter, og det er en sand fornøjelse at være vidne til. Det er meget svært ikke at falde pladask for tv-serien om Monk, og heldigvis kører serien i øjeblikket på sjette sæson i USA, så der er masser af Monk-underholdning i vente.

Følgende afsnit indgår i sæson 1.

1 - Mr. Monk and the Candidate
I seriens første episode skal Monk opklare et attentatforsøg på en borgmesterkandidat.

2 - Mr. Monk and the Psychic
Da en tidligere politikommissærs kone findes myrdet bliver Monk tilkaldt for at hjælpe politiet i opklaringen. Til Monks store fortvivlelse er kronvidnet et selvudnævnt medium, der hævder at være i kontakt med åndeverdenen.

3 - Mr. Monk Meets Dale the Whale
En dommer er tilsyneladende blevet myrdet af en stærkt overvægtig mand. Alle spor peger på gangsteren Dale the whale (en sjov lille cameo af Adam Arkin kendt fra "Chicago Hope").

4 - Mr. Monk Goes to the Carnival
Monk skal opklare mordet på en stikker, der tilsyneladende er blevet myrdet af en betjent i et pariserhjul.

5 - Mr. Monk Goes to the Asylum
Monk kommer for alvor i problemer, da han bliver indlagt på et psykiatrisk hospital. Noget tyder på at direktøren på hospitalet skjuler en uhyggelig hemmelighed.

6 - Mr. Monk and the Billionaire Mugger
I denne episode findes en mangemilliardær skudt ned i en skummel gyde. Tilsyneladende har milliardæren klædt sig ud som overfaldsmand og derefter forsøgt at begå et røveri mod et kærestepar. Politiet siger at manden blev skudt i selvforsvar, men Monk tror ikke på den forklaring.

7 - Mr. Monk and the Other Woman
Under opklaringen af et mord på en kendt advokat og dennes sekretær, bliver Monk forelsket i en kvinde.

8 - Mr. Monk and the Marathon Man
Monk skal opklare mordet på en ung kvinde, der dør under et lokalt maratonløb. Politiets hoved mistænkte har et perfekt alibi, da han deltog i maratonløbet.

9 - Mr. Monk Takes a Vacation
Monk tager på ferie med Sharona hendes søn Benjy. Men afslapningen forstyrres gevaldigt, da Monk bliver hvirvlet ind i endnu en mordsag.

10 - Mr. Monk and the Earthquake
Monk skal opklare det mystiske mord på en filantrop, der dør under et mindre jordskælv. Monk fornemmer at noget ikke stemmer, og begynder at efterforske sagen.

11 - Mr. Monk and the Red-Headed Stranger
Monk forsvarer countrysangeren Willie Nelson, som politiet tror, er en morder.

12 - Mr. Monk and the Airplane
Monk overvinder sin flyskræk blot for at skulle afsløre to andre rejsende som mordere.

Der er desværre ikke noget ekstramateriale til første sæson af "Monk".

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: Monk
Original Titel: Monk
Premieredato: 6. november 2007
Instruktør: Eric Laneuville, Dean Parisot, Kevin Inch, Rob Thompson, Randall Zisk, Adam Arkin, Adam Shankman
Skuespillere: Tony Shalhoub, Jason Gray-stanford, Ted Levine, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel
Spilletid: 538 min.
Selskab: Touchstone Television 2002/Universal Pictures 2007
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...