Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mumien - Dragekejserens Grav

8. august 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Mumien - Dragekejserens Grav billede

Endnu engang får Rick O´Connell inhaleret mumiestøv, et selv rådende militær vil vække den berygtede dragekejser til live, efter mere end 2000 års trolddom.

For mere end 2000 år siden var Kina i sandhed en stormagt, både kunstnerisk og videnskabeligt, og ”magisk”! Dragekejseren (Jet Li) havde ladet hundredetusinde begrave under opførelse af den store mur, og havde efter dette monument, samlet hele riget under sin despotiske magtanvendelser. Nu var der kun en fjende alene at besejre. Døden!
Han opsøger troldkvinden Zi Yuan (Michelle Yeoh), i håb om at hun kan skænke ham evigt liv.
Han sender en besked til sin betroede general Ming, at Yuan ikke må røres/berøres. General Ming vogter hende overfor eventuelle bejlere, medens hun forsker i evighedens eleksir. Desværre opstår stor kærlighed mellem Ming og Yuan. Kejseren modtager udødelighedens spådom, men da Yuans ønske derefter om at besejle sit liv med Ming, beordrer han skinsyg af jalousi Ming i døden. Yuan kaster en forbandelse over kejseren, der forvandles med hele sit regiment af soldater til terrakotta afstøbninger.
Alex O´Connell (Luke Ford) har længe stået i skyggen af sine berømte forældre Rock (Brendan Fraser) og moren Evelyn (Maria Bello), men med sine udgravninger på kinesisk jord i 1946, er han kommet på sporet af dragekejserens sagnomspundne mausoleum.
Imellemtiden har forældrene forskanset sig på en større landejendom, ramt af trivialitetens gentagelser. Da den engelske stat tilbyder dem et job, at fragte den berømte sten, Shangri-La til Shanghai, må de bryde deres egen pagt om at falde til ro.
Forældre og søn bliver genforenet i Shanghai, sammen med Evelyns bror Jonathan (John Hannah), og fundet af dragekejseren står i byens museum. Desværre er museumsinspektøren i ledtog med en lille delegation fra militæret, der ønsker dragekejserens genopstandelse. Netop stenen, Shangri-La er midlet til at vække denne, hvilket sker. Et tårn i Himalaya viser vejen til Shangri-La, hvor troldkvinden Yuan stadig vogter over udødelighedens hemmelighed. Nu går den vilde jagt for alle implicerede. Har familien O´Connell mødt en opgave udover deres egen kapacitet?

De foregående to blockbusters, får nu en ny film på stammen, med denne sikkert ikke sidste Mumien-film. Stephen Sommers der har haft mange tråde i denne trilogi, men har nu trukket sig mere tilbage som producer og instruktør, og overladt roret til andre kræfter.
Det er igen det eksotiske eventyr der præger denne film. Men ellers intet nyt under solen. John Hannah der spiller Jonathan, er stadig klassens klovn, og knap så morsom som i ”Mumien Vender Tilbage”. Brendan Fraser virker til tider uoplagt og nervøs. Jet Li (”Romeo Must Die”, ”Hero”, ”Kiss Of The Dragon” m.fl.) er altid en fornøjelse også i denne, ligeledes også Michelle Yeoh (”Moonlight Express”, ”Tiger På Spring, Drage i Skjul”, ”Mit Liv Som Geisha”). Begge er superstjerner i Asien og har også opnået stjernestatus i Vesten. Maria Bello leverer en hæderlig indsats, selvom det ville have klædt filmen bedre hvis Rachel Weisz havde sagt ja til rollen, som hun fik tilbudt.
Filmen er den største vestlig producerede film, der nogensinde er optaget i Kina.
Effektmagerne har igen arbejdet hårdt men godt, specielt terrakotta figurerne, indgyder respekt.
Summa summarum, der er kogt for meget suppe på idéen, og det må konstateres at der ikke er meget substans eller nytænkning over projektet.

Titel: Mumien - Dragekejserens Grav
Original Titel: The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor
Premieredato: 8. august 2008
Instruktør: Rob Cohen
Skuespillere: Brendan Fraser, Maria Bello, Jet Li, John Hannah, Michelle Yeoh, Luke Ford, Isabella Laong, Anthony Wong Chau-Sang
Spilletid: 112 min.
Selskab: Universal Pictures/2008
Genre: Adventure
Link: http://www.themummy.com/
Terrakotta graven, inspireret af gravplasen i Xian, Kina.
Terrakotta graven, inspireret af gravplasen i Xian, Kina.
Jet Li, god kinesisk eksportvare, som den brutale dragekejser.
Jet Li, god kinesisk eksportvare, som den brutale dragekejser.
Michelle Yeoh spiller troldkvinden Yuan.
Michelle Yeoh spiller troldkvinden Yuan.


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...