Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Mystic River

4. december 2003 af Flemming Winther

4 stjerner Skriv en kommentar

Mystic River billede

Clint Eastwood samler en imponerende skuespillertrup i dette drama om synd, dyster fortid og de små valg man tager i livet. Mystic River er en film med masser af Oscar-potentiale.

De er 3 knægte, Jimmy Markum, Dave Boyle og Sean Devine, der leger i Bostons gader i 1960erne. Hvad der starter som uskyldig leg ender i en traumatisk oplevelse for unge Dave Boyle, da han bliver samlet op af et par børnemishandlere. Han bliver misbrugt og udnyttet i en hytte i en nærliggende skov. Dave formår at flygte men er mærket for livet. 25 år senere er de tre knægte blevet voksne og er alle travlt optaget af familieliv og arbejde. En ny katastrofe bringer dem sammen igen, da Jimmys (Sean Penn) datter bliver fundet myrdet. Jimmy er fortvivlet og skriger efter hævn. Sean (Kevin Bacon) er kriminalbetjent og er blevet sat på sagen. Han gør alt hvad han kan for at berolige Jimmy, mens den vrede fader bruger alle lovlige og ulovlige midler for at finde ud af hvem der myrdede hans datter. Ad bagveje finder både Jimmy og Sean ud af Dave (Tim Robbins) har en mystisk hemmelighed som han forsøger at holde i det skjulte. Mistanken falder straks på Dave, især fra hans egen kone Celeste (Marcia Gay Harden) og ingen ved rigtig mere hvor han står. Dave selv forsøger at komme de psykiske men til livs, som har forfulgt ham i 25 år, og bedyrer sin uskyld. Men er han så uskyldig og hvem har myrdet Jimmys datter?

Clint Eastwood er på spil igen og denne gang tager han fat i et morddrama med masser af lag af skyld og uskyld. Han er ved at være en gammel ræv i instruktørfaget og det ser man hurtigt da filmen er skruet ganske fornemt sammen. Umiddelbart skulle man ikke tro det, når man tænker Clint Eastwood, men han er faktisk en ret habil instruktør, med en Oscar i posen for Unforgiven (1992). Han formår at fortælle historien godt og interessant og selvom plottet af og til er langsomt, sidder man ikke og keder sig. Manus er skrevet af Brian Helgeland over en bog af Dennis Lehane. Helgeland har tidligere skrevet film som bl.a. L.A. Confidential (1997) som gik hen og høstede store roser stort set overalt. På skuespillersiden sidder folk som Sean Penn, Tim Robbins og Marcia Gay Harden og spiller som om de aldrig har bestilt andet…og det har de vel heller ikke. Rollerne er lagt op til at de kan udfolde sig helt til bunds og det ser man tydeligt i Mystic River. De er filmens helt store lyspunkt og uden dem tror jeg ikke filmen havde samme format. Særlig interessant er det at se Tim Robbins i den lidt skæve rolle som Dave Boyle, hvis traumatiske oplevelser for 25 år siden stadig forfølger ham og præger hans hverdag. Kevin Bacon er også med, men han formår kun at vise det ene ansigtsudtryk han kan og Penn og Robbins stjæler al opmærksomheden fra ham.

Mystic River er som sagt en film om skyld og uskyld. Hvor går grænsen for om man er ond eller god og hvor vigtige er de valg man træffer i sit liv…både de små og de store. De folk man følger i filmen har masser af gode og dårlige ting i deres bagage og filmen handler om hvor stor en indflydelse det har på hovedpersonerne mens morddramaet foregår. Plottet i sig selv er sandt at sige ikke imponerende. Det er ikke dårligt, men det er heller ikke noget specielt. Skal man se filmen skal det være på grund af skuespillet og det flotte instruktørarbejde. Mystic River har masser af potentiale til at blive en af topfilmene til Oscarfesten 2004 og får nok et par nomineringer til d’herrer Penn, Robbins og Eastwood. Og ikke mindst til Marcia Gay Harden, som udfylder sin mindre birolle helt hæderligt. Denne film er absolut seværdig hvis man kan lide et godt drama. 4 stjerner til Mystic River.

Titel: Mystic River
Original Titel: Mystic River
Premieredato: 5. december 2003
Instruktør: Clint Eastwood
Skuespillere: Sean Penn, Tim Robbins, Marcia Gay Harden, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Laura Linney, Kevin Chapman, Adam Nelson
Spilletid: 137 min.
Selskab: Warner Bros., Village Roadshow Pictures, 2003
Genre: Drama
Link: http://mysticrivermovie.com
(C) Sandrew Metronome Filmdistribution
(C) Sandrew Metronome Filmdistribution
(C) Sandrew Metronome Filmdistribution
(C) Sandrew Metronome Filmdistribution
(C) Sandrew Metronome Filmdistribution
(C) Sandrew Metronome Filmdistribution


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...