Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Napoli forbindelsen.

4. oktober 2007 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Napoli forbindelsen. billede

Lucio Fulci levere varen i en spændende gangsterkrimi, tilsat blodig makeup og voldsomme skudeffekter. Et bevis på at manden kunne andet end at lave zombiefilm.

Luca di Angelo (Fabio Testi) er smugler i det forbryder hærgende Napoli. Sammen med hans bror Mickey styrer han de mange smugler aktioner med hård hånd, samtidig med at han også skal passe hans familie, bestående af en hustru og en lille søn. En dag går en stor byttehandel galt, og de Angelo brødrene mistænker en gangster ved navn Sciarrino som værende stikker. De kontakter derfor et andet medlem af smuglerbanden, den letlevende Perlante, der dagligt forlyster sig med halvnøgne damer tilsat dunkende disko rytmer på det lokale diskotek. Men inden de får gjort noget ved sagen bliver Mickey likvideret i en regn af maskingeværs kugler.
Luca vil have hævn, og begiver sig nu ud på en god gammeldags Vendetta, der ikke stopper før han har udryddet hans brors banemænd. Det viser sig, at en anden gangster under navnet Marsiglese forsøger at udrydde smuglerbanden for selv at kunne overtage markedet og oversvømme Napoli med kokain. Marsiglese holder ikke tilbage med hård tortur og nådesløs drab for at vinde kampen, og pludselig er også Lucas kone og barn blevet indblandet i opgøret. Luca må for en stund slå sig sammen med en gammel fjende for at kunne tage kampen op. Men hvem er fjende, og hvem kan man stole på i denne hårde forbryderverden. Spillet bliver spillet uden nåde, men Luca får i sidste ende hjælp fra en yderst kompetent vinkel. Napoli bliver aldrig det sammen efter dette endelige opgør.

Lucio Fulci er kendt af mange for hans stilede zombie film, og som en sand mester indenfor denne specielle horror genre. Han står blandt andet bag zombieklassikere som Rædslernes grønne ø (Zombie 2), The beyond, og City of the living dead. Men Lucio Fulci har også lavet film i mange andre genre. Han har begået westerns, komedier og kriminalfilm, og også skabt et par film i den berygtede Giallo genre, der tit blander krimihistorien med brutal vold og blodige effekter. The New York ripper er nok Lucio Fulcis stærkeste indspark i denne genre.

Napoli Forbindelsen er ved første øjekast en god gammeldags gangster krimi, men den er filmet som en brutal horror splatter film, og der bliver ikke lagt fingre imellem i de mange voldsomme scener. Napoli forbindelsen er uden sidestykke den mest blodige gangsterfilm set til dags dato. Der skydes, dræbes, tortureres og bombes i et væk og effektfolkene Franco de Girolamo, Germano Natali og Roberto Pace levere nogle virkelig splattede effekter, gerne filmet i slowmotion og i drabelige men meget fascinerende og veludførte nærbilleder.

Af effektperler kan nævnes et hovedskud, hvor offeret får blæst hjernen ud igennem nakken. Klippet og filmet fra så mage vinkler, at det skulle kunne tilfredsstille selv den mest hungrende splatter freak. En anden mand får blæst maven ud med 2 skud fra et jagtgevær, imens en 3. må lade livet i en boblende svovlsø. En sidste effekt som må nævnes her er en hvor en mand bliver skudt i nakken og hele hans hals/strube derfor bliver revet af. Det er meget flot lavet og der kæles virkeligt om de blodige detaljer.
Napoli Forbindelsen indeholder oven i hatten et par modbydelige tortur scener, der får ens mave til at snøre sig sammen i ægte rædsel og afsky. Luca er brutal og han presse oplysninger ud af en lejesvend ved at stikke ham i brystet med en skarp genstand så blodet fosser. Men hans modstander er lige så hård. Hvis han ikke beordre voldtægt på hans gidsler så ordner han selv torturen. Dette gøres i en uforglemmelig og hårdrejsende scene hvor han brænder en smuk kvinde i ansigtet med gasflammen fra en bundselbrænder.

Historien i Napoli Forbindelsen er af den gode gamle slags. Den hænger med nød og næppe sammen, men underholdningsværdien er alligevel så stor at de 93 minutter filmen vare flyver af sted. Lucio Fulcis håndtering af gangster filmen er et frisk pust, hvis man er blevet træt af den traditionelle fortolkning af genren. Det er ren underholdning fra start til slut, og skuespillet er middelmådigt men holdbart. Lucio Fulci beviser hermed at han håndtere andre filmgenre end rendyrket zombie horror, og Napoli Forbindelsen burde ses af alle filmelskere, og ikke mindst af dem med bare lidt hang til Italienske 80’er film.

Ekstramateriale.

Tempus Fugit er et fremragende dokumentar program fra 2007 på 26 min. instrueret af Daniel Gouyette. Mange kendte Italienske filmkunstnere fortæller om deres møde og arbejde med Lucio Fulci. Af medvirkende er blandt andet: Dario og Claudio Argento, Claudio Simonetti og Dardano Sacchetti.

Yderligere er der filmografier over Lucio Fulci og Fabio Testi.

Det er også muligt at se 3 billedgallerier. Et med stills og Artwork fra filmen og 2 med lobbycards. Både Tyske og Italienske

Der findes på ekstramaterialet også trailers til andre AWE udgivelser, og Lucio Fulci har hans eget trailer galleri.

Samlet karakter for ekstramaterialet på Napoli Forbindelsen bliver grundet det udmærkede dokumentarprogram 3 stjerner ud af 6 mulige.

Lydformat er Dolby Digital 2.0 (stereo), og Billedformatet 1.85:1 Widescreen 16:9. Billedet står flot. Dejligt at se at Another World Entertainment på ny har udsendt en god gammel klassiker i en meget flot version.

Napoli Forbindelsen kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Napoli forbindelsen.
Original Titel: Contraband/The Smuggler/Luca Il Contrabbandiere.
Premieredato: 28. september 2007
Instruktør: Lucio Fulci.
Skuespillere: Fabio Testi, Ivana Monti, Guido Alberti, Enrico Maisto, Daniele Dublino, Giordano Falzoni, Giulio Farnese, Fabrizio Jovine, Ofelia Meyer.
Spilletid: 93 min.
Selskab: Doberman Film production. 1980
Genre: Krimi
Fabio Testi på hans personlige Vendetta i Napolis underverden.
Fabio Testi på hans personlige Vendetta i Napolis underverden.
Volden har et centralt omdrejningspunkt i Napoli Forbindelsen. Her blæses en hjerne ud igennem nakken. Filmet og klippet i ægte Fulci stil.
Volden har et centralt omdrejningspunkt i Napoli Forbindelsen. Her blæses en hjerne ud igennem nakken. Filmet og klippet i ægte Fulci stil.



banner
Overskrift Højre Block
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...