Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Deadpool & Wolve...
Deadpool & Wolverine billede

Jagtsæson 2 - I ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Northern Soul

25. februar 2015 af Adib Scott Schmidt

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Northern Soul billede

Livet var simplere før i tiden. Hvis bare man dansede var alt godt.

Har du nogensinde gået og tænkt, at tingene var meget bedre i gamle dage, dengang, hvor musikken ikke lød som et par ødelagte højtalere, eller hvor ungdommeligt frisind blev undertrygt af samfundets universelle søgen efter konformisme. Hvis du ofte fanger dig selv i at tænke sådanne tanker, så er filmen Northern Soul nok noget for dig. Er du dog ikke den store nostalgiker og historiske dagdrømmer, så skal du nok leder efter underholdning et andet sted.

John er alene i verden
Vi befinder os i starten af 1970'ernes England, hvor en ung fyr ved navn John på 18 år, lever en meget afdæmpet tilværelse. Han er underdanig når det kommer til skolen og det sociale, og så er han endda undertrygt der hjemme, hvor forældrene hele tiden stiller ledende spørgsmål, i stedet for at være interesseret i deres eget barn.

Når scenen er sat så deprimerende – fristes man til at sige – kommer det nok ikke som den store overraskelse, at da John møder Matt, der på mange måder lever det diametralt modsatte liv, fuld af soul og æstetisk nydelse, går der ikke længe inden John har gjort oprør mod alle i hans liv.

Ikke noget nyt under solen
Det er alt sammen noget vi har set før, men det handler heller ikke om at være visionær. Filmens skabere er tydeligt mere interesseret i hele ”Nortern Soul”-fænomenet, hvor unge begyndte at høre soul musik, danse til de segnede om og ganske enkelt flippede helt ud. Det er dejligt ufordømmende, men til gengæld bliver det heller aldrig rigtig indsigtsfuldt.

Det er fedt, at se John gøre oprør i starten af filmen, men det er som om, der aldrig rigtig sker mere efter det. Vi oplever en masse vildere og vildere fester, men uden at det egentligt fører til noget, og så er slutningen klodset og tonedøv, at man sidder tilbage og undrer sig over, hvorfor man overhovedet sad og så en film om en flok danseglade unge, når der egentlig ikke er noget budskab.

Vedlagt filmen er også en dokumentar på tre kvarter, der dag for dag, gengiver hele optagelsesprocessen, og hvor de forskellige aktører får mulighed for at fortælle om deres forståelse af filmen. Den er meget hyggelig, hvis man ikke kan få nok af 70’er syretrippet.

Northern Soul er som et to timer langt syretrip, der viser stemningen, der var fremherskende hos i hvert fald vores hovedperson, men uden egentlig at tage stilling til, hvad det gjorde ved mennesker, hvilke livsvilkår man var underlagt i samfundet, og hvordan livet var anderledes. For sådan som filmen ender med at stå, så handler den om en dreng, der bryder ud af den undertrykkede barndomsrolle og forsøger at finde sig selv, ved at gøre ting, som giver ham et adrenalin-kick, men hvad der ifølge filmen var misundelsesværdigt, får vi aldrig at se.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures

Titel: Northern Soul
Original Titel: Northern Soul
Premieredato: 30. januar 2015
Instruktør: Elaine Constantine
Skuespillere: Ricky Tomlinson, Steve Coogan, Christian Mckay, James Lance, Alex Esmail, Antonia Thomas, Elliot James Langridge, Jack Gordon
Spilletid: 101 min.
Selskab: Baby Cow Productions, Universal Pictures, 2015
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...