Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Nymphomaniac – Director’s Cut

10. september 2014 af Michelle Luna Bordig

6 stjerner Skriv en kommentar

Nymphomaniac – Director’s Cut billede

Endelig, er den fem og en halv times version klar til at komme op på lærred i de danske biografer.

Hvis man ligesom mig elskede den korte udgave, på kun fire timer, har man måske også tænkt at Diretor’s Cut kun kan være endnu bedre, og det er den! Endnu en gang befinder vi os i Joes(Charlotte Gainsbourg) liv, men nu med flere tilføjelser.

Triers egen fem og en halv timers version er selvfølgelig bedre. Man skal selvfølgelig være forberedt på at der er flere sex-scener, men det er vel også hvad man kan forvente af en forlænget historie om en nymfoman. Trods den større mængde af sex scener, føles filmen stadigvæk ikke pornografisk eller ophidsende. Alle de seksuelle historier Joe fortæller er nødvendige for at kunne forstå og sætte sig ind i Joes livshistorie og de føles på ingen måde malplaceret eller overflødige. Der er også mere tid til Joe og Seligmans(Stellan Skarsgård) samtaler, hvilket gavner filmen meget. Deres udvidede samtaler får filmen til at fremstå mere nuanceret.

Selvom det lykkedes at klippe halvanden time ud af filmen og lave den korte version, uden at man føler at man mangler noget, vil jeg anbefale at man ser denne længere udgave. Filmen føles bare mere sammenhængen og nu da jeg har set den længere udgave med flere scener, vil jeg slet ikke kunne undvære dem. Der er dog en ny scene, som omhandler Joe, der viser hvordan hun udfører en abort på sig selv. Den var så ulidelig at se på at jeg til sidst måtte kigge væk og det er nok det mest forfærdelige jeg nogensinde har set. Den scene er nok det eneste jeg godt kunne have undværet at se, men den er alligevel nødvendig for historien.

Med den korte version formår Trier lige at gå til grænsen, men denne gang bliver den overskredet. Trier fremstiller Joe noget mere ondskabsfuld og kynisk, især i anden del af filmen. Hvilket gør filmen endnu mere mørk og dyster. Men jeg er stadigvæk helt vild med Lars von Trier og hans anderledes filmunivers. Nymphomaniac er og vil altid være et fantastisk stykke kunstværk.

Titel: Nymphomaniac – Director’s Cut
Original Titel: Nymphomaniac – Director’s Cut
Premieredato: 10. september 2014
Instruktør: Lars von Trier
Skuespillere: Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Christian Slater, Jesper Christensen, Stacy Martin, Nicolas Bro, Mia Goth, Connie Nielsen, Uma Thurman, Jens Albinus, Jamie Bell, Willem Dafoe, Udo Kier, Jean-Marc Barr, Cyron Melville
Spilletid: 326 min.
Selskab: Nordisk Film 2014
Genre: Drama
Link: http://www.nymphomaniacthemovie.com/
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film
Foto: Nordisk Film


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...